Hvornår og hvordan nøgleord bruges til at forbedre en artikels søgerangering

Revisionsinformation
  • Revision id: 68779
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: resterende engelsk til dansk oversættelse
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Nøgleords-feltet i en artikel kan bruges til at forbedre søgeresultatet. Det bør kun bruges under specifikke omstændigheder da misbrug kan skade søgningen. Denne artikel forklarer hvornår det er passende at tilføje nøgleord.

Hvordan indeksere søgemaskinen?

Hvert ord i hvert felt (titel, nøgleord, sammendrag, indholdet af vidensbase artikel) er indekseret af vores søgemaskine i sin ???root form baseret på engelske stemmer??? (aktuelt er intet andet sprog understøttet). Så når vi indeksere "cookies" eller der er en som søger efter "cookies", så klipper ???stemmer??? det ned til noget i stil med "cook". Stopord, som "the", "is", and "at", indekseres men ignoreres.

Hvordan virker nøgleords-feltet?

Nøgleord-feltet er indekseret ligesom andre feltet. Dette betyder at hvis dit søgeterm findes i nøgleord-feltet, vil den artikel modtage et bestemt antal point for match i dette felt. Artiklen med højeste antal point over alle indekseret feltet vil blive vist øverst i søgeresultat listen.

Nøgleords-feltet (og alle indholds-felter) har et maksimalt antal point som feltet kan få. Dog vinder ikke alle match fulde point for det felt. Søgealgoritmen tager højde for det totale antal a ord i feltet og bruger denne faktor i hvor mange point matchet er værd af de totalt mulige point. For eksempel, hvis indholds-feltet i alt har 10 point og du har 10 ord i alt i dette feltet og et af ordene er et match, så vil du modtage 1 point for dette match.

Hvis du nu kigger på samme felt og vi kun har 2 ord og 1 af ordene er et match, så vil du modtage 5 point i alt. Dette er oversimplificering af hele forløbet, men princippet er præcist. Jo flere ord du har i et felt, jo mindre er hvert match værd.

Det betyder at hvis du tilføjer 10 nøgleord til en artikel som oprindeligt kun havde 1, så har du lige skadet søgerangeringen for det oprindelig nøgleord.

Du kan se et eksempel på hele søge scoring algoritmen her eller for en hver søgning ved at tilføje "&explain=1" uden anførelsestegnene til slutningen af URL'en.

Hvornår bør jeg bruge nøgleords-feltet?

Nøgleord feltet bør bruges som en sidste udvej til at få den ønskede søgerangering for en artikel. Vi referer til dette forløb som "Content Tuning". I "Content Tuning" manipulere ordene i en artikel baseret på de ord vores kunder bruger. Det hjælper med at forhøje artiklen i søgerangeringen så vores brugere kan finde det de leder efter. Nøgleord feltet er en meget kraftfuld søge forhøjer, men den bør kun bruges som en sidste udvej. Hvis din artikel får dårlige søgerangerings resultater (artikel visninger kun tilgængelige for for Engelsk KB), kan du følge disse trin: