Besvar spørgsmål i supportforum

Revisionsinformation
  • Revision id: 18648
  • Oprettet:
  • Lavet af: a300b4
  • Kommentar: Translation into danish
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: dikrib
  • Er godkendt? Nej
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Det er let at komme igang med at give svar spørgsmål til Support. Tag det roligt.du behøver ikke at være ekspert i Firefox for at gøre en forskel. De fleste spørgsmål er allerede besvaret i Knowledge Base artikler, så du kan bare sende et link. Hvis du har spørgsmål omkring support processen, bare spørg os i Contributors forum or in the #sumo IRC channel.

Herunder nogle tips til at blive en spørgsmåls- besvarende professionel.

Hjælp efterlyses

Android hjælper
For øjeblikket leder vi efter bidragsydere, som har adgang til Firefox Mobile på en Android smartphone. Med den sidste beta har vi tilføjet Firefox Mobile til Android market place og mange mennesker er begyndt at bruge Firefox Mobile for første gang. Hvis du ønsker at hjælpe os med at svare på deres spørgsmål og udpege hvilke behov der skal dokumenteres i KB, venligst send en email til atopal (på) mozilla dot com.

Firefox Home hjælper
Firefox Home er Firefox Sync appen for iOS. Selv om tusindvis af mennesker allerede bruger den, er vi først lige begyndt at opbygge et fællesskab for support i vore forums. Hvis du er interesseret i at hjælpe kan du slutte dig til udviklerne og besvare spørgsmål fra brugerne, og finde ud af hvilke behov der skal forbedres, eller dokumenteres bedre in Firefox Home. Venligst send en mail til atopal (på) mozilla dot com og jeg vil hjælpe dig igang.

Finde spørgsmålene

Som nævnt ovenfor, brug the thread list til at finde brugere med behov. vær særlig opmærksom på tråde, der ikke har nogen svar eller hvor sidste sender ikke var en anden bidragsyder (bidragsydere har deres navn markeret med grønt). Hvis du er på en Mac eller Linux, hold øje med brugere med samme OS, de kan have spørgsmål som Windowsbrugere ikke er i stand til at besvare.

Find svarene

I stedet for at du afhjælper brugerens problem selv hver gang, se først om det har været der før. Prøv at bruge Knowledge Base artiklerne, før noget andet. Disse artikler er gennemgået for kvalitet og her information om alle supporterede systemer. Husk.du hjælper ikke bare den person som stiller spørgsmålet, du hjælper også folk som læser det i fremtiden.

At forbinde til en artikel i Knowledge Base,

sæt artiklens navn i dobbelte klammer[[Safe Mode]] bliver

Løs problemer med fejlsikret tilstand.Skil ikke ordene med + tegn; brug mellemrum i stedet.

Hvis Knowledge Base ikke har svarene,kan du bruge hvilken kilde du ønsker. Nogle gode nogen:

For at linke til en URL, sæt URL'en i enkelte klammer, med et mellemrum der separerer URL'en fra teksten. [http://www.getfirefox.com Download Firefox] bliver Download Firefox.

Hvis du anvender eksterne kilder, overvej at tilføje deres information til en eksisterende artikel eller forfat en ny artikel - seAbout the Knowledge Base. Fordi denne site er den første i linien af Firefox support og en Knowledge Base søgning er det første de fleste brugere vil foretage, vil det at have informationen i Knowledge Base i forvejen, gøre det lettere for brugerne at finde informationen selv.

= Foretage undersøgelse =a Hvis du ikke kan finde tidligere sager omkring emnet, er her nogle gode tips til at løse problemet selv.

• Tænk over brugerens OS og Firefox version.
  • Kast et blik på brugerens extensions og plugins. I særdeleshed,hold øje med ActiveX plugin (som foresager alle former for problemer) og duplikerer tilfælde med andre plugins.
  • Prøv at isolere årsagen til problemet.
    • Opstår problemet på din computer? Dette er nyttigt for at fastslå om det er et problem med brugerens set up eller med Firefox eller en webside generelt.
    • Opstår problemet også i IE? Hvis tilfældet, er problemet i systemet. ikke i Firefox
    • Opstår problemet når sikkerhedssoftware er midlertidigt afbrudt ?
    • Opstår problemet i Løs problemer med fejlsikret tilstand?
    • Opstår problemet i en ny profil?

Igen,hvis du finder en løsning, overvej at tilføje den til Knowledge Base.

Sende svar

• Vær høflig. Det er ikke dit job at forsvare dig selv, andre, heller ikke Firefox eller Mozilla. Brugere kan bare være utålmodige, fordi deres problemer er frustrerende. den bedste ting at gøre er at hjælpe brugeren, med at få hans eller hendes svar. Hvis du føler at nogen er gået for langt ,bed dem om at dæmpe sig.
  • Lav en bedømmelse af brugerens kundskaber, baseret på deres udsagn. F.eks. ikke alle brugere ved hvordan man kommer til about:config. Hvis i tvivl ??????
  • Se hvilket styresystem brugeren anvender og indret dine svar efter det. F.eks., linux brugere har ingen{filsti C:\Program files} og Mac brugere kan måske ikke bruge højre klik.

Follow up

Svarene du giver er måske ikke korrekte,eller brugeren måtte have følgespørgsmål. I hvert tilfælde er det nyttigt, både for dig og for brugeren at samtalen fortsætter. Overvej at mærke "Send mig en mail når nogen svarer" i de tråde du sender til så du ved om nogen svarer. Du må også finde the list of threads you posted in nyttig.

You may also find the list of threads you posted in useful.