Beskyttelse mod sporing i Privat browsing

Opdater din version af Firefox for at få de nyeste funktioner sikkerhedsopdateringer.
Sporing hentyder normalt til indsamling af en persons browsing-data over flere forskellige websteder. Firefox' beskyttelse mod sporing bruger en liste, som vedligeholdes af Disconnect, til at identificere og blokere dem, som sporer.

Du kan læse mere om listen og Disconnects metoder på Disconnects websted. Du kan læse mere om Firefox' brug af lister til beskyttelse mod sporing på vores wiki-side.

Når Firefox blokerer sporing, vises et skjold-ikon i adressefeltet.

tracking protection 42

Du kan se de blokerede elementer under Sikkerhed i webkonsollen.

Blokeringslister i Firefox

Nyt i version 43

Fra Firefox version 43 vil du kunne udskifte blokeringslisten, som bruges til at blokere sporing fra tredjepart. Beskyttelse mod sporing benytter som standard blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse. Du vil kunne udskifte den, så blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse benyttes i stedet.

Fra Firefox version 43 kan du udskifte blokeringslisten, som bruges til at blokere sporing fra tredjepart. Beskyttelse mod sporing benytter som standard blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse. Du kan udskifte den, så blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse' benyttes i stedet.

• Blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse blokerer almindeligt kendte analysesporinger, sociale sporinger og reklamesporinger. Den tillader dog nogle kendte sporinger for at undgå websider, der ikke virker.
  • 'Blokeringslisten Disconnect.me striks blokerer alle kendte sporinger, inklusive analysesporinger, sociale sporinger, reklamesporinger og sporing af indhold. Bruger du blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse', kan du opleve websider, hvor video, slideshow med billeder og sociale tjenester ikke virker.

Skift af blokeringsliste:

Denne funktion er ikke tilgængelig i din version af Firefox. Opdatér til den nyeste version.
  1. Klik på menuknappen new fx menu , og klik så på IndstillingerPræferencerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på Privatliv til venstre.
  3. Klik på knappen Skift blokerings-liste ud for Brug beskyttelse mod sporing i private vinduer, og vælg den blokeringsliste, du ønsker at bruge.
  4. Klik på knappen Gem ændringer. Dialogboksen "Genstart Firefox" åbnes med meddelelsen Firefox skal genstarte for at kunne ændre blokerings-lister.
  5. Klik på knappen OK i dialogboksen.
  6. Når Firefox er blevet genstartet, kan du lukke fanebladet Indstillinger.

Sådan deaktiverer du beskyttelse mod sporing

Beskyttelse mod sporing er som standard aktiveret, når du benytter privat browsing. Du kan vælge at deaktivere beskyttelse mod sporing for et bestemt websted eller for alle websteder.

Sådan deaktiverer du beskyttelse mod sporing for et enkelt websted

1. Når Firefox blokerer sporing på et websted, vises et skjold-ikon i adressefeltet. Klik på ikonet for at åbne kontrolcentret.
  2. Klik på knappen Deaktiver beskyttelse for denne session.
    Disable tracking protection 42
  3. Når beskyttelse mod sporing er deaktiveret, vises et skjold-ikon med en rød streg i adressefeltet tracking protection off fxos .
Du kan genaktivere beskyttelse mod sporing ved at klikke på skjold-ikonet igen og så klikke på knappen Aktiver beskyttelse.

Eftersom der ikke gemmes informationer om din browsing i privat browsing, huskes deaktivering af beskyttelse mod sporing for enkelte websteder heller ikke. Deaktiveringen virker således kun, indtil du afslutter privat browsing. Næste gang du starter privat browsing vil beskyttelse mod sporing atter være aktiveret på alle websteder.

Sådan deaktiverer du beskyttelse mod sporing på alle websteder

1. Klik på menuknappen new fx menu , og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv, og fjern så fluebenet ud for Brug beskyttelse mod sporing i private vinduer.
    privacy menu tp
  3. Luk fanebladet for at gemme dine ændringer.
Bemærk: Du kan også deaktivere beskyttelse mod sporing på siden Privat browsing:
Fx42PrivateBrowsingHomePage Fx48PrivateBrowsingHomePage

Hvis du benytter privat browsing, kan du indtaste about:privatebrowsing i adressefeltet efterfulgt af et tryk på tasten Enter for at åbne siden Privat browsing.

Klik på linket Slå beskyttelse mod sporing fra. Hvis beskyttelse mod sporing allerede er slået fra, kan du slå funktionen til ved at klikke på linket Slå beskyttelse mod sporing til.

Du kan slå beskyttelse mod sporing fra ved at klikke på knappen med det grønne flueben. Hvis beskyttelse mod sporing allerede er slået fra, kan du slå funktionen til ved at klikke på denne knap, som i så fald vises i stedet for den med det grønne flueben: Fx48TrackingOff