Aktiver eller deaktiver cookies

Revisionsinformation
  • Revision id: 174903
  • Oprettet:
  • Lavet af: Kim Ludvigsen
  • Kommentar: Til føjet et "er" og et komma
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: KimLudvigsen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Ja
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Cookies er små filer som websteder kan placere på din computer. De kan indeholde oplysninger, som fx indstillinger på webstedet og login-oplysninger. Denne artikel beskriver, hvordan du aktiverer og deaktiverer cookies i Firefox.

Sådan ser eller ændrer du indstillinger for cookies

Bemærk: Cookies er som standard aktiveret i Firefox.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
  3. Vælg Accepter cookies og websteds-data fra websteder (anbefalet) for at aktivere cookies. Vælg Bloker cookies og websteds-data (kan forhindre websteder i at fungere) for at deaktivere cookies.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData
  4. Vælg, hvor længe cookies må gemmes i Firefox:
    • Behold indtil:
      De udløberDe udløber: Hver cookie vil blive opbevaret, indtil den udløbsdag webstedet har angivet.
      Jeg lukker FirefoxJeg lukker Firefox: Alle cookies vil blive slettet, når Firefox lukkes.
  5. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed , og find afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx63settings-AcceptCookies
  3. Vælg Accepter cookies og websteds-data for at aktivere cookies. Vælg Bloker cookies og websteds-data, og brug rullemenuen ud for Type blokeret til at vælge det type cookies, du vil blokere.
  4. Vælg, hvor længe cookies må gemmes i Firefox:
    • Behold indtil:
      De udløber: Hver cookie vil blive opbevaret, indtil den udløbsdag webstedet har angivet.
      Jeg lukker Firefox: Alle cookies vil blive slettet, når Firefox lukkes.
  5. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Klik på menuknappen fx57menu , og vælg Blokering af indhold. Siden med Firefox' indstillinger åbnes. Der kan du se indstillingerne til Blokering af indhold, herunder cookie-indstillinger.

fx65ContentBlocking
  • Hvis Standard er valgt, betyder det, at du bruger standard-indstillingerne til blokering af indhold, og at cookies er aktiveret.

Hvis du vil blokere cookies, så gør følgende: Vælg Tilpasset, og sæt flueben ud for Cookies.

Fx65Custom-ThirdPartyCookies

Tredjeparts sporings-tjenester er standard-indstillingen for blokering af cookies. Brug rullemenuen til at vælge den type cookies, du vil blokere. Bemærk, at deaktivering af cookies kan skabe problemer med nogle websteder. Læs denne artikel, hvis du vil vide mere om tredjeparts-cookies.

Hvis du vil aktivere cookies, så gør et af følgende:

• Vælg Tilpasset og fjern fluebenet ud for Cookies.
  • Alternativt kan du vælge Standard for at gendanne standard-indstillingerne.

Læs artiklen Blokering af indhold, hvis du vil vide mere om disse indstillinger.

Ryd cookies, når du lukker Firefox

Sådan rydder du alle cookies og websteds-data, når Firefox lukkes:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed , og find afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx65CookiesAndSiteData
  3. Sæt flueben ud for Slet cookies og websteds-data, når Firefox lukkes.

Hver gang du lukker Firefox, fjernes de cookies, Firefox har gemt.

Meddelelse om cookie-fejl på websteder

Hvis et websted viser dig en meddelelse om, at cookies skal være aktiveret, så kontrollér, at du ikke har blokeret cookies fra webstedet. Læs artiklerne Block websites from storing cookies and site data in Firefox og Websteder siger at cookies er blokeret - Fjern blokeringen for mere information.