Afspil Windows Media-filer i Firefox med Windows Media-plugin | Sådan gør du

Afspil Windows Media-filer i Firefox med Windows Media-plugin

Vigtigt: Hvis du er kommet frem til denne artikel via et link i værktøjslinjen Babylon Toolbar, og du gerne vil slippe af med værktøjslinjen, så læs artiklen Sådan fjernes Babylon fra værktøjslinjen, som startside og som søgetjeneste for instruktioner.

For at kunne afspille Windows Media-filer i Firefox skal Firefox have Windows Media Player browser-plugin installeret. Denne artikel beskriver, hvordan du kan søge efter og installere Windows Media Player-plugin.

Bemærk: Selvom du allerede har Windows Media Player installeret, kan du stadig mangle det plugin, der kræves for at afspille Windows Media-lyd og -video, som er indlejret i websider.

Windows Media Player var tidligere tilgængelig til Mac, men understøttes ikke længere af Microsoft. Flip4Mac er et alternativt valg, som tilføjer Windows Media-understøttelse til QuickTime.

Mplayer er en populær medieafspiller til Linux, der kan afspille Windows Media-filer. For at bruge Mplayer til at afspille en Windows Media-stream i Firefox, skal du installere disse to pakker: gnome-mplayer og gecko-mediaplayer. Din Linux-distribution har muligvis disse pakker klar til installation.

Kontroller om plugin'et er installeret

Vigtigt: Windows Media-plugin er nu deaktiveret som standard, og vises ikke i fanebladet Tilføjelser. Læs disse instruktioner for at aktiver det igen.

For at se, om du allerede har plugin'et installeret:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Rul ned på listen, og kig efter:
    Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin
    np-mswmp.dll

WMP - Win1

WMP Fx23
    • Hvis det findes, er plugin'et installeret.
    • Hvis ikke det findes, så fortsæt til afsnittet Installation af plugin'et.

Installation af plugin'et

1. Gå til downloadsiden på Interoperability Bridges.
    • Siden Interoperability Bridges indeholder også en mere detaljeret installationsvejledning.
  2. Klik på "Download Now". Du blive blive spurgt, om du vil gemme filen.
  3. Gem filen på dit skrivebord.
  4. Når filen er hentet, så kør den, og plugin'et vil blive installeret.
  5. Når installationen er færdig, så luk Firefox:
    • Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

6. Når Firefox er helt lukket, så start Firefox igen.
  1. Gå til downloadsiden på Interoperability Bridges.
    • Siden Interoperability Bridges indeholder også en mere detaljeret installationsvejledning.
  2. Klik på "Download Now". Du blive blive spurgt, om du vil gemme filen.
  3. Gem filen på dit skrivebord.
  4. Når filen er hentet, så kør den, og plugin'et vil blive installeret.
  5. Når installationen er færdig, så luk Firefox:
    • Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

6. Når Firefox er helt lukket, så start Firefox igen.
  7. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  8. Søg efter plugins.load_appdir_plugins
  9. Dobbeltklik på plugins.load_appdir_plugins for at ændre værdien til true.
  10. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

Når Firefox er genstartet, vil plugin'et blive aktiveret.

Installation

Hent og installer Flip4Mac WMV Components for QuickTime fra webstedet Flip4Mac. Webstedet indeholder også en mere detaljeret installations- og brugsvejledning. For information om QuickTime, læs artiklen Use the QuickTime plugin to play audio and video.

Afprøv plugin'et

Det følgende link er til en testside, der kræver Windows Media PlayerFlip4Mac-plugin'et. Hvis afspilleren indlæser og afspiller, er plugin'et korrekt installeret:

Bemærk: På Mac OS X 10.6 og nyere, kører Firefox som standard i 64-bit-tilstand. Hvis du ser en gul meddelelseslinje med beskeden Denne side ønsker at bruge et plugin, som kun kan køre i 32-bit-tilstand, skal du klikke på knappen Genstart i 32-bit-tilstand for at genstarte Firefox, før mediet kan afspilles.

Aktiver eller deaktiver et plugin

Du kan deaktivere og aktivere Windows Media PlayerFlip4Mac-plugin'et i fanebladet Tilføjelser.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. I listen med plugins, vælg Windows Media PlayerFlip4Mac-plugin'et.
    • Hvis du vil deaktivere plugin'et, så klik på knappen Deaktiver.
    • Hvis du vil genaktivere plugin'et, så klik på knappen Aktiver.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. I listen med plugins, vælg Windows Media PlayerFlip4Mac-plugin'et.
    • Hvis du vil deaktivere plugin'et, så vælg Aktiver aldrig i dets rullemenu.
    • Hvis du vil genaktivere plugin'et, så vælg Aktiver altid i dets rullemenu.

Hvis plugin'et er deaktiveret, vil sider med indlejret Windows Media-indhold, som fx "Windows Media-test" ikke virke, og hvis du henter en Windows Media-fil, vil Firefox spørge dig om, hvad den skal gøre med filen i stedet for automatisk at åbne den.

Links til mediefiler

Windows Media-formater, der håndteres af plugin'et, inkluderer asf, asx, wm, wma, wax, wmp, wmv og wvx. Når du klikker på et link til at hente en Windows Media-fil, og plugin'et er aktiveret, vil filen automatisk åbne i Firefox ved at bruge plugin'et. Hvis ikke du ønsker, at dette skal ske, kan du vælge en anden handling til Windows Media-filer under Firefox indstillinger|Programmer. For mere information, læs Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Fejlsøgning

Hvis du har problemer med Windows Media-indhold, så læs Løs almindelige lyd- og videoproblemer.

Baseret på information fra Windows Media Player (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/NV4QKz