Afinstaller Firefox fra din computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 75219
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Rettet. Fjernet overflødigt afsnit. Tilføjet lidt
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: KimLudvigsen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver, hvordan du afinstallerer Firefox fra din computer. Hvis du vil geninstallere Firefox for at rette problemer, så læs først artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Afinstallér Firefox

Du kan afinstallere Firefox ved at følge disse trin:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Klik på knappen Start i Windows, og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel vil blive åbnet.
    Control Panel - WinXP
  3. Dobbeltklik på Tilføj eller fjern programmer.
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  5. Klik på knappen Fjern til højre for Mozilla Firefox.
  6. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe.
  7. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
    • Hvis du vil fjerne dine brugerdata og indstillinger i Firefox, så sæt flueben ud for Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Bemærk, hvis du vælger dette, vil Firefox slette dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data, så du ikke kan få adgang til dem, hvis du senere installerer Firefox igen.
    • Hvis du vil give feedback om Firefox til udviklerholdet, så sæt flueben ud for Fortæl os hvad du synes om Firefox.
  8. Klik på knappen Afslut.
  9. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Klik på knappen Windows (startknappen), og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel vil blive åbnet.
    Control Panel - Win7
  3. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  5. Klik på knappen Fjern over listen.
  6. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    (32-bit Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bit Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  7. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
    • Hvis du vil fjerne dine brugerdata og indstillinger i Firefox, så sæt flueben ud for Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Bemærk, hvis du vælger dette, vil Firefox slette dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data, så du ikke kan få adgang til dem, hvis du senere installerer Firefox igen.
    • Hvis du vil give feedback om Firefox til udviklerholdet, så sæt flueben ud for Fortæl os hvad du synes om Firefox.
  8. Klik på knappen Afslut.
  9. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien:
    • (32-bit Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bit Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne skrivebordsvisning.
  3. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  4. Klik på amuletten Indstil, og vælg Kontrolpanel.

Control Panel - Win8
  5. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  6. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  7. Klik på knappen Fjern over listen.
  8. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    (32-bit Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bit Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  9. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
    • Hvis du vil fjerne dine brugerdata og indstillinger i Firefox, så sæt flueben ud for Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Bemærk, hvis du vælger dette, vil Firefox slette dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data, så du ikke kan få adgang til dem, hvis du senere installerer Firefox igen.
    • Hvis du vil give feedback om Firefox til udviklerholdet, så sæt flueben ud for Fortæl os hvad du synes om Firefox.
  10. Klik på knappen Afslut.
  11. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien:
    • (32-bit Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bit Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Åbn mappen Applications i Finder.
  2. Træk Firefox-programmet til Papirkurv.

Din afinstallation af Firefox er færdig.

Hvis du installerede Firefox med pakkehåndteringsprogrammet i din distribution, skal du også afinstallere med pakkehåndteringsprogrammet. Læs nærmere i artiklen Installer Firefox på Linux. Hvis du hentede og installerede den binære pakke fra Firefox' downloadside, så fjern mappen firefox i din hjemmemappe for at afinstallere Firefox.

Du kan afinstallere Firefox ved at følge disse trin:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Klik på knappen Start i Windows, og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel vil blive åbnet.
    Control Panel - WinXP
  3. Dobbeltklik på Tilføj eller fjern programmer.
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  5. Klik på knappen Fjern til højre for Mozilla Firefox.
  6. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe.
  7. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
    • Hvis du vil give feedback om Firefox til udviklerholdet, så sæt flueben ud for Fortæl os hvad du synes om Firefox.
  8. Klik på knappen Afslut.
  9. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox

Fjern brugerdata og indstillinger

Afinstallationen fjerner ikke brugerdata såsom historik og bogmærker. For at fjerne disse data, skal du manuelt slette Firefox-mappen med brugerprofiler:

1. Tryk på tasterne Windows+R.
  2. Skriv %APPDATA% i tekstfeltet i vinduet Kør, og klik på knappen OK for at åbne den skjulte mappe Application Data.
  3. Åbn mappen Mozilla.
  4. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Klik på knappen Windows (startknappen), og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel vil blive åbnet.
    Control Panel - Win7
  3. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  5. Klik på knappen Fjern over listen.
  6. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    (32-bit Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bit Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  7. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
    • Hvis du vil give feedback om Firefox til udviklerholdet, så sæt flueben ud for Fortæl os hvad du synes om Firefox.
  8. Klik på knappen Afslut.

Fjern brugerdata og indstillinger

Afinstallationen fjerner ikke brugerdata såsom historik og bogmærker. For at fjerne disse data, skal du manuelt slette Firefox-mappen med brugerprofiler:

1. Klik på knappen Windows (startknappen).
  2. Skriv %APPDATA% i søgefeltet, og klik på knappen OK. Du vil nu få åbnet den skjulte mappe Roaming.
  3. Åbn mappen Mozilla.
  4. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne skrivebordsvisning.
  3. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  4. Klik på amuletten Indstil, og vælg Kontrolpanel.

Control Panel - Win8
  5. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  6. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  7. Klik på knappen Fjern over listen.
  8. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    (32-bit Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bit Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  9. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
    • Hvis du vil give feedback om Firefox til udviklerholdet, så sæt flueben ud for Fortæl os hvad du synes om Firefox.
  10. Klik på knappen Afslut.

Fjern brugerdata og indstillinger

Afinstallationen fjerner ikke brugerdata såsom historik og bogmærker. For at fjerne disse data, skal du manuelt slette Firefox-mappen med brugerprofiler:

1. Klik på knappen Windows (startknappen).
  2. Skriv %APPDATA% i søgefeltet, og klik på knappen OK. Du vil nu få åbnet den skjulte mappe Roaming.
  3. Åbn mappen Mozilla.
  4. Slet mappen Firefox.
  1. Åbn mappen Applications i Finder.
  2. Træk Firefox-programmet til Papirkurv.

Din afinstallation af Firefox er færdig.

Hvis du installerede Firefox med pakkehåndteringsprogrammet i din distribution, skal du også afinstallere med pakkehåndteringsprogrammet. Læs nærmere i artiklen Installer Firefox på Linux. Hvis du hentede og installerede den binære pakke fra Firefox' downloadside, så fjern mappen firefox i din hjemmemappe for at afinstallere Firefox.

Fjern brugerdata og indstillinger

Afinstallationen fjerner ikke brugerdata såsom historik og bogmærker. For at fjerne disse data, skal du manuelt slette Firefox-mappen med brugerprofiler:

1. Slet mappen firefox, der indeholder din profilmappe og filen profiles.iniSlet mappen Firefox der indeholder mappen Profiles og filen profiles.ini. Du kan læse nærmere om placeringen af din profil og profiles.ini i artiklen Hvordan finder jeg min profil?

Baseret på information fra Uninstalling Firefox (mozillaZine KB)