Afinstaller Firefox fra din computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 106173
  • Oprettet:
  • Lavet af: MadsHaupt
  • Kommentar: Opdateret billede for kontrolpanel i win7
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver, hvordan du afinstallerer Firefox fra din computer. Hvis du vil geninstallere Firefox for at rette problemer, så læs først artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Afinstallér Firefox

Du kan afinstallere Firefox ved at følge disse trin:

1. Åbn mappen Programmer i Finder.
  2. Træk Firefox-programmet til Papirkurv.

Din afinstallation af Firefox er færdig.

Afinstallér Firefox

Hvis du installerede Firefox med pakkehåndteringsprogrammet i din distribution, skal du også afinstallere med pakkehåndteringsprogrammet. Læs nærmere i artiklen Installer Firefox på Linux. Hvis du hentede og installerede den binære pakke fra Firefox' downloadside, så fjern mappen firefox i din hjemmemappe for at afinstallere Firefox.

Fjern brugerdata og indstillinger

Afinstallation af Firefox fjerner ikke din brugerprofil, som indeholder personlig information såsom bogmærker, adgangskoder og cookies. Hvis du også vil fjerne denne information, skal du fjerne mappen med dine brugerdata, som er gemt på en anden placering end Firefox-programmet.

1. Hvis du vil beholde dine bogmærker, adgangskoder, cookies og andre brugerdata og indstillinger, så læs artiklen Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler.
  2. Slet mappen firefox, som indeholder din profilmappe og filen profiles.ini Slet mappen Firefox, som indeholder mappen Profiles og filen profiles.ini - læs afsnittet Sådan finder du din profil for at finde placeringen.

Afinstallér Firefox

Du kan afinstallere Firefox ved at følge disse trin:

1. Luk Firefox (Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på knappen Start i Windows, og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel vil blive åbnet.
    Control Panel - WinXP
  3. Dobbeltklik på Tilføj eller fjern programmer.
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  5. Klik på knappen Fjern til højre for Mozilla Firefox.
  6. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe.
  7. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
      Hvis du vil fjerne dine brugerdata og indstillinger i Firefox, så sæt flueben ud for Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Bemærk, hvis du vælger dette, vil Firefox slette dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data, så du ikke kan få adgang til dem, hvis du senere installerer Firefox igen.
  8. Klik på knappen Afslut.
  9. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox.
  1. Luk Firefox(Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på knappen Windows (startknappen), og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel vil blive åbnet.
    Control Panel - Win7 - Aero
  3. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  5. Klik på knappen Fjern over listen.
  6. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    Windows 32-bit: C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  7. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
      Hvis du vil fjerne dine brugerdata og indstillinger i Firefox, så sæt flueben ud for Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Bemærk, hvis du vælger dette, vil Firefox slette dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data, så du ikke kan få adgang til dem, hvis du senere installerer Firefox igen.
  8. Klik på knappen Afslut.
  9. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien:
    • Windows 32-bit: C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Luk Firefox (Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne skrivebordsvisning.
  3. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  4. Klik på amuletten Indstil, og vælg Kontrolpanel.

Control Panel - Win8
  5. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  6. Find og markér Mozilla Firefox på listen over programmer.
  7. Klik på knappen Fjern over listen.
  8. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes, klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    Windows 32-bit: C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  9. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben, skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
      Hvis du vil fjerne dine brugerdata og indstillinger i Firefox, så sæt flueben ud for Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Bemærk, hvis du vælger dette, vil Firefox slette dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data, så du ikke kan få adgang til dem, hvis du senere installerer Firefox igen.
  10. Klik på knappen Afslut.
  11. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien:
    • Windows 32-bit: C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Luk Firefox (hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på startknappen (eller tryk på knappen Windows Key).
  3. I menuen Start skal du vælge Indstillinger.
  4. Under Indstillinger skal du vælge System og derefter Installerede apps
  5. Vælg Mozilla Firefox fra listen over installerede programmer.
  6. Klik på Fjern for at begynde afinstallationen.
Hvis afinstallationsprogrammet ikke starter op, kan du starte det manuelt ved at køre helper.exe der som stanard ligger på en af disse placeringer:
Windows 32-bit: C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  1. Klik på Næste i afinstallationsguiden til Mozilla Firefox som åbner.
  2. Klik på knappen Afinstaller.
    • Hvis Firefox stadig er åben skal du lukke Firefox for at fortsætte afinstallationen.
      Hvis du gerne vil fjerne dine data og indstillinger skal du sætte et flueben i boksen hvor der står Fjern personlige data og tilpasninger som Firefox har gemt. Hvis du vælger denne indstilling bevarer Firefox ikke dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre data hvis du installerer det igen.
  3. Klik på Afslut.
  4. For at fjerne andre filer og mapper som ikke fjernes af afinstallationen skal du manuelt slette Firefox' installationsmappe, der som standard ligger på en af disse placeringer:
    • Windows 32-bit: C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • Windows 64-bit: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox

Fjern brugerdata og indstillinger

Dine brugerdata såsom historik og bogmærker gemmes på en anden placering end Firefox-programmet. Hvis du ikke valgte at fjerne dine personlige brugerdata og -tilpasninger, da du afinstallerede Firefox (se ovenfor), så findes denne information stadig på din computer. For helt at fjerne dine brugerdata skal du manuelt slette mappen som indeholder din brugerprofil:

Afinstallationen fjerner ikke brugerdata, såsom historik og bogmærker. Hvis du gerne vil fjerne dine brugerdata helt skal du manuelt slette mappen, som indeholder din brugerprofil:

1. Klik på Windows-knappen Start, og vælg Kør….
  2. Skriv %APPDATA% i dialogboksen Kør, og klik på knappen OK.
  3. Åbn mappen Mozilla.
  4. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på Windows-knappen Start.
  2. Skriv %APPDATA% i søgefeltet, og klik på knappen OK. Du vil nu få åbnet den skjulte mappe Roaming.
  3. Åbn mappen Mozilla.
  4. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne skrivebordsvisning.
  2. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  3. Klik på amuletten Indstil, og vælg Kontrolpanel.
  4. Skriv %APPDATA% i søgefeltet, og klik på knappen OK. Du vil nu få åbnet den skjulte mappe Roaming.
  5. Åbn mappen Mozilla.
  6. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på startknappen (eller tryk på knappen Windows Key).
  2. Skriv %APPDATA% i søgefeltet og tryk på Enter for at åbne den skjulte Roaming-mappe.
  3. Åbn mappen Mozilla.
  4. Slet mappen Firefox.

Baseret på information fra Uninstalling Firefox (mozillaZine KB)