Adobe Flash plugin er holdt op med at virke - undgå at det sker igen | Fejlfinding

Adobe Flash plugin er holdt op med at virke - undgå at det sker igen

Meddelelsen "Der opstod en fejl i plugin Adobe Flash" vises, når Flash-plugin'et går ned med en fejl. Genindlæsning af siden vil ofte få videoen, spillet eller animationen til at virke igen.

Hvis Flash-plugin'et fortsætter med at gå ned med en fejl, kan en opgradering til den seneste version af Flash måske løse problemet. Denne artikel forklarer, hvordan Flash opdateres og giver dig andre mulige løsninger.

Plugin crash notification
Plugin crash notification Fx21

Opdater Flash

Den seneste version af Flash-plugin'et skulle virke bedre og være mindre tilbøjelig til at gå ned. Du kan kontrollere, om du har seneste version af Flash, ved at besøge Mozillas webside Kontrollér dine plugins. Hvis siden fortæller, at Flash skal opdateres, så installér den seneste version af Flash manuelt ved at følge disse trin:

1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
    Advarsel: Adobes download-side kan indeholde et afkrydsningsfelt til yderligere programmer (fx Google Chrome eller McAfee Security Scan), som er afkrydset som standard. Hvis du ikke rydder afkrydsningsfeltet, inden du henter installationsprogrammet, vil det ekstra program blive installeret på din computer sammen med Flash Player.
  2. Når filhentningen er afsluttet, luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

3. Start det hentede installationsprogram til Flash Player, og følg vejledningen.
Bemærk: Hvis du har problemer med installationsprogrammet til Flash Player, kan du i stedet hente dette installationsprogram fra Adobe, der henter alle de nødvendige filer med det samme i stedet for at hente dem undervejs under installationen.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
  2. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

3. Åbn den hentede fil (dvs. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Åbn Install Adobe Flash Player.app i Finder for at køre installationsprogrammet, og følg installationsprogrammets vejledning.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player.
  2. Når du bliver bedt om det, så gem filen (dvs. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

4. Åbn et terminalvindue (i Gnome, klik på menuen Programmer. Klik på menuen Tilbehør, og klik så på menupunktet Terminal).
  5. I terminalvinduet skal du skifte til den mappe, hvor du gemte den hentede fil (fx cd /home/user/Hentede filer).
  6. Udpak libflashplayer.so fra den hentede fil med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Kopier den udpakkede fil, libflashplayer.so, til Firefox' installationsmappes plugins-undermappe (kræver administratorrettigheder). Hvis fx Firefox er installeret i /usr/lib/mozilla, så brug kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og indtast så koden til din administratorkonto, når du bliver bedt om det.

Deaktiver hardwareacceleration i Flash

Mange Flash-problemer kan løses ved at deaktivere hardwareacceleration i din Flash Players indstillinger (Læs mere herom på Adobes hjælpeside: Flash Player Help - Display Settings page). Sådan deaktiverer du hardwareacceleration i Flash:

1. Besøg Adobes hjælpeside til Flash Player.
  2. HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på Flash Player-logoet på siden, og klik så på Settings på menuen. Indstillingsvinduet Adobe Flash Player Settings åbnes.
  3. Klik på ikonet nederst til venstre for at åbne siden Display.
  4. Fjern fluebenet ud for Enable hardware acceleration.

5. Klik på knappen Close for at lukke indstillingsvinduet.
  6. Genstart Firefox.

Deaktivér Flash protected mode

Du kan deaktivere Flash protected mode. Læs Adobes vejledning under overskriften "Last Resort" på websiden Adobe Forums: How do I troubleshoot Flash Player's protected mode for Firefox?

Du kan deaktivere Flash protected mode ved at følge disse trin.
Advarsel: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Søg efter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen med indstillinger.
  3. Dobbeltklik på indstillingen for at ændre værdien fra false til true. (Hvis værdien er angivet som true, betyder det, at Flash protected mode er deaktiveret.)
  4. Luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Genstart Firefox.

Du kan deaktivere Flash protected mode. Læs Adobes vejledning under overskriften "Last Resort" på websiden Adobe Forums: How do I troubleshoot Flash Player's protected mode for Firefox?

Du kan deaktivere Flash protected mode ved at følge disse trin.
Advarsel: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Søg efter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen med indstillinger.
  3. Dobbeltklik på indstillingen for at ændre værdien fra false til true. (Hvis værdien er angivet som true, betyder det, at Flash protected mode er deaktiveret.)
  4. Luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Genstart Firefox.
Deaktivér Flash protected mode ved at følge disse trin.
Warning: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Find Shockwave Flash i oversigten over plugins, og klik på knappen Indstillinger.
  4. Fjern fluebenet ud for Aktiver Adobe Flash protected mode.
    Fx38-UI-AdobeFlash-protected-mode
  5. Luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

6. Genstart Firefox.

Andre løsninger

Del denne artikel: http://mzl.la/14Ad7Md