Finestra d'opcions - Tauler de característiques avançades

This article is no longer maintained, so its content might be out of date.

Aquest document explica totes les opcionspreferències disponibles al tauler de característiques avançades de la finestra d'opcionsde preferències del Mozilla Firefox. Per a accedir a la finestra d'opcionsde preferències, In the Menu bar at the top of the screen, click Firefox and then select Preferences or Settings, depending on your macOS version.Click the menu button Fx89menuButton and select Settings. Per a altres taulers, consulteu l'article de la finestra d'opcionsde preferències.

El tauler de característiques avançades conté opcionspreferències per a paràmetres que no s'utilitzen habitualment, com ara comprovar si el Firefox és el navegador per defecte, netejar la memòria cau del disc, paràmetres per a les actualitzacions del Firefox, i diferents paràmetres avançats que només certa gent pot necessitar.

Pestanya general

Accessibilitat

Utilitza sempre les tecles del cursor per a navegar en les pàgines
Coneguda també com a navegació intercalada (caret browsing), especifica si es mostrarà un cursor mòbil que us permeti seleccionar text amb el teclat. Algunes ajudes d'accessibilitat, com ara els lectors i magnificadors de pantalla, utilitzen la intercalació del sistema per a determinar quina àrea de la pantalla han de llegir o magnificar. Podeu commutar a aquest mode prement F7.

Cerca un text quan comenci a teclejar
Quan s'habilita aqueixa opciópreferència el Firefox cercar la paraula o paraules en la pàgina actual a mesura que les escriviu. Mentre cerqueu el text escrit a la pàgina, la barra de cerca es mostrarà automàticament a la part inferior de la finestra per a mostrar-vos informació del que heu trobat.

Avisa'm quan els llocs web provin de redirigir o actualitzar la pàgina
Quan s'habilita aqueixa opciópreferència, el Firefox impedirà que els llocs web us redirigeixin a una altra pàgina o s'actualitzin automàticament.

Navegació

Utilitza el desplaçament automàtic
El desplaçament automàtic és una característica molt útil per a desplaçar la pàgina amunt o avall fàcilment prement el botó del mig del ratolí (habitualment la rodeta) i movent-lo amunt o avall. Hi ha qui troba que és una característica emprenyadora, per això pot inhabilitar-se des d'aquesta opciópreferència.

Utilitza el desplaçament suau
El desplaçament suau pot ser molt útil si llegiu molts textos llargs. Normalment quan premeu el botó Pàgina avall, la visualització fa un salt directament a la pàgina següent. Amb el desplaçament suau, veureu que la pàgina es desplaça avall suaument fins a arribar a la següent posició, la qual cosa permet que no es perdi el punt per on s'estava llegint.

Comprova l'ortografia mentre escric
Quan s'habiliti aquesta preferència, el Firefox comprovarà l'ortografia i oferirà possibles correccions a mesura que escriviu en formularis web. Cal tenir en compte que potser us cal baixar un diccionari. Per a fer-ho, feu clic amb el botó secundaripremeu Control i feu clic en qualsevol camp de text, habiliteu la comprovació ortogràfica si fos necessari, i llavors feu servir el menú Llengües per a baixar un diccionari.

Paràmetres predeterminats del sistema

A l'inici comprova sempre si el Firefox és el navegador per defecte
Seleccioneu aquesta opció si voleu que a l'inici el Firefox comprovi sempre si és el navegador per defecte. Això garantirà que el Firefox s'utilitzi sempre que una aplicació intenti mostrar una pàgina web. També podeu fer clic al botó Comprova-ho ara per a comprovar-ho en aqueix mateix moment.

Pestanya de xarxa

Connexió

La vostra organització o proveïdor de serveis d'Internet pot oferir-vos o demanar-vos que utilitzeu un servidor intermediari. Un servidor intermediari actua com a un intermediari entre el vostre ordinador i Internet. Intercepta totes les sol·licituds a Internet per a veure si pot satisfer-les amb la seua memòria cau. Els servidors intermediaris s'utilitzen per a millorar el rendiment, filtrar les sol·licituds, i amagar el vostre ordinador d'Internet per a augmentar la seguretat. Els servidors intermediaris són sovint una part dels tallafocs d'empresa.

Diàleg dels paràmetres de connexió

Sense servidor intermediari: Aqueixa és l'opcióla preferència per defecte. Trieu-la si no voleu fer servir un servidor intermediari. Detecta automàticament els paràmetres del servidor intermediari per a aquesta xarxa: Aquesta és l'opció per defecte. Trieu-la si voleu fer servir els paràmetres del servidor intermediari del vostre sistema operatiu.

Detecta automàticament els paràmetres del servidor intermediari per a aquesta xarxa: Trieu aqueixa opció si voleu que el Firefox detecti automàticament els paràmetres del servidor intermediari de la vostra xarxa.

Detecta automàticament els paràmetres del servidor intermediari per a aquesta xarxa: Aquesta és l'opcióla preferència per defecte. Trieu-la si no voleu fer servir els paràmetres del servidor intermediari configurats pel vostre sistema operatiu.

Configuració manual del servidor intermediari: Trieu-ho si el servidor intermediari no té una ubicació de configuració definida (ur<x>l). Demaneu al vostre administrador de sistemes els noms i números de port dels servidors que executen el programari del servidor intermediari per a cada servei de xarxa, i introduïu aquesta informació en els camps apropiats. URL de configuració automàtica del servidor intermediari: Si el vostre lloc de treball té un fitxer de configuració del servidor intermediari, demaneu a l'administrador de sistemes el seu URL i introduïu-lo ací. Feu clic a Actualitza per a carregar-ne la configuració.

Emmagatzemament fora de línia

Les pàgines que aneu visitant es van desant en un directori especial, així quan torneu a visitar la mateixa pàgina i aqueixa no hagi canviat, la podeu descarregar més ràpidament del vostre disc, en comptes de la xarxa. Ací podeu especificar quanta memòria del vostre disc voleu destinar com a memòria cau. També podeu netejar immediatament els continguts de la memòria cau.

Utilitza fins a … MB d'espai per a la memòria cau
Us permet especificar la mida màxima, en megabytes, de la memòria cau del vostre ordinador.

Neteja-la ara
Neteja immediatament els continguts actuals de la memòria cau, alliberant l'espai de disc utilitzat per la memòria cau.

Avisa'm quan un lloc web demani emmagatzemar dades per a un ús fora de línia
Aquesta opció permet als llocs web d'emmagatzemar dades necessàries per a un ús sense connexió a Internet. Si prèviament heu bloquejat l'emmagatzemament de dades d'un lloc web per a un ús fora de línia i després heu canviat d'opinió, podeu fer clic al botó Excepcions…, seleccionar el lloc que voleu que deixi d'estar bloquejat i fer clic a Suprimeix el lloc. Per a suprimir tots els llocs web de la llista feu clic a Suprimeix tots els llocs.

Els llocs web següents tenen dades emmagatzemades per a un ús fora de línia:
Després que un lloc web hagi emmagatzemat dades per a un ús fora de línia, podeu seleccionar-lo a la llista i fer clic a Suprimeix… per suprimir aqueixes dades.

Pestanya d'actualització

El Firefox pot comprovar si hi ha actualitzacions disponibles per a extensions, temes, o del mateix Firefox.

Comprova automàticament si hi ha actualitzacions de:
Per defecte el Firefox comprova automàticament les actualitzacions pròpies del programa, així com de les extensions i dels temes, d'aquesta manera sabreu sempre que teniu la versió més actualitzada. Podeu desactivar aquest comportament desmarcant ací el quadre de verificació.

Quan es trobin actualitzacions del Firefox,

Demana'm què vull fer: Per defecte les actualitzacions del Firefox s'instal·len de forma automàtica. Seleccioneu aquesta opciópreferència per a controlar manualment com i quan s'instal·len les actualitzacions. Baixa i instal·la automàticament l'actualització: Quan es selecciona aquesta opciópreferència, les actualitzacions del Firefox es baixen automàticament i s'instal·len el següent cop que es reinicia el Firefox. Amb l'opcióla preferènciaAvisa'm si s'inhabilitaran alguns dels meus complements es determina si rebreu un avís abans de la instal·lació d'una actualització que impliqui que una extensió o tema incompatible hagi d'inhabilitar-se, perquè no hi ha cap versió nova i compatible. L'avís us permetrà que posposeu la instal·lació de l'actualització, encara que sigui a costa de les millores que s'hi inclouen. Si totes les extensions i temes són compatibles o poden actualitzar-se a una versió compatible, l'actualització del Firefox s'instal·larà. Un cop reinicieu se us demanarà que instal·leu les actualitzacions d'extensions i de temes necessàries perquè pugueu continuar fent-les servir.

Mostra l'historial d'actualització
El Firefox enregistra automàticament les actualitzacions que heu instal·lat. Podeu visualitzar informació d'aquestes actualitzacions fent clic en aqueix botó.

Nota: Heu d'executar el Firefox com a administradorusuari primari o bé amb l'usuari amb què originalment vau instal·lar el Firefox, per a poder instal·lar-ne les actualitzacions.

Pestanya de xifratge

Protocols

Utilitza SSL 3.0
Especifica si voleu enviar i rebre informació segura a través d'SSL3 (capa de sòcols segurs, nivell 3). Aquest és un protocol estàndard per a la comunicació segura dels llocs web. Si l'inhabiliteu, no podreu visitar alguns llocs segurs.

Utilitza TLS 1.0
Especifica si voleu enviar i rebre informació segura a través de TLS (capa de transport segur), un protocol de seguretat obert semblant a l'SSL3. Si l'inhabiliteu, no podreu visitar alguns llocs segurs.

Certificats

Els certificats ajuden a realitzar xifratges i desxifratges de connexions als llocs segurs.

Quan un servidor demani el meu certificat personal:
Quan un lloc web demana una connexió segura, el Firefox utilitza per defecte un certificat apropiat automàticament. Quan visiteu un lloc en el futur, el Firefox seleccionarà el certificat per defecte, sense demanar-vos-ho. Si voleu triar un certificat manualment (per exemple, si voleu utilitzar un cert tipus de xifratge en comptes del que se selecciona automàticament), seleccioneu l'opcióla preferènciaDemana-m'ho cada vegada i tindreu control total dels certificats mentre navegueu.

Visualitza els certificats
Feu clic a aquest botó per a visualitzar els certificats emmagatzemats, importar nous certificats i fer una còpia de seguretat o suprimir certificats antics del Firefox.

Llistes de revocació
El Firefox pot utilitzar unes llistes de revocació de certificats (també conegudes com CRL) per a assegurar que els vostres certificats siguin vàlids. Feu clic al botó de Llistes de revocació per a gestionar les CRL instal·lades al vostre ordinador.

Validació
L'OCSP (protocol d'estat de certificat en línia) és una forma de validar els vostres certificats cada cop que es visualitzen o s'utilitzen. Per defecte, el Firefox valida un certificat si aqueix proporciona un servidor OCSP. El Firefox no utilitza l'OCSP per defecte però, si voleu, podeu habilitar-ho des d'aquesta secció. Feu clic al botó Validació per a gestionar aqueixes opcionspreferències. Segurament només caldrà que ho canvieu si el vostre entorn d'Internet us ho demana.

Dispositius de seguretat
Els dispositius de seguretat poden xifrar i desxifrar connexions i emmagatzemar certificats i contrasenyes. Si heu d'utilitzar un dispositiu de seguretat diferent del que trobem al Firefox, feu clic al botó Dispositius de seguretat.

[[Finestra d'opcions Torna a l'article de la finestra d'opcionsde preferències]::