Navegació privada

Revision Information
  • Revision id: 4861
  • Created:
  • Creator: e_gamonal
  • Comentari: He corregit alguns errors lingüístics bàsics, com apòstrofs o barbarismes, ortografia i errors tipogràfics. He normalitzat el text i l'he fet consistent amb la interfície: el firefox en català NO t
  • Reviewed: No
  • Ready for localization: No
Revision Source
Revision Content
Traducció en procés.

Aquest article descriu una funció disponible al Firefox 3.5, la navegació privada, que us permet navegar per Internet sense que el Firefox emmagatzemi cap dada sobre quins llocs i pàgines heu visitat:

El navegador utilitza l'historial per millorar la vostra experència a Internet. Quan el navegador recorda un lloc web que heu visitat o el nom d'usuari i contrasenya del vostre lloc web preferit, aquesta informació és considerada el vostre historial.

De totes formes, hi ha cops que no voleu que altres usuaris de la vostra màquina puguin accedir o veure aquesta informació. Per exemple, si compartiu l'ordinador amb un amic o familiar, podríeu preferir que no puguin veure quins llocs web heu visitat o quins fitxers heu baixat.

El Firefox 3.5 i posteriors proporcionen la "navegació privada", que us permet navegar per Internet sense que el Firefox desi cap dada sobre quins llocs o pàgines heu visitat.

Nota: La navegació privada evita que la informació sigui enregistrada a la vostra màquina. No us fa anònims a Internet.

Què no retindrà la navegació privada

• Pàgines visitades: Cap pàgina s'afegirà a la llista de llocs de l'historial, la llista de l'historial de la finestra biblioteca o la llista d'adreces de la barra fantàstica
  • Entrades de la barra de cerques i formularis: Res que entreu en les caixes de text en les pàgines web o en la barra de cerca serà desat per l'autocompletat de formularis.
  • Contrasenyes: No s'emplenarà cap contrasenya automàticament durant la vostra sessió de navegació privada ni cap contrasenya nova es desarà.
  • Entrades de la llista de baixades: Cap fitxer que baixeu romandrà a la llista de la finestra de baixades després que atureu la navegació privada.
  • Galetes: Les galetes són fitxers creats pels llocs web que guarden informació en la vostra màquina, com les preferències quan visiteu un lloc determinat. Aquestes dades no es desaran. Per a més informació sobre les galetes, consulteu Galetes.
  • Fitxers de memòria cau: Cap fitxer temporal d'Internet o fitxers desats en la memòria cau de les pàgines web seran emmagatzemats fins que atureu la navegació privada.
Nota:
  • Si afegiu una nova adreça d'interès mentre utilitzeu la navegació privada, no estarà disponible quan atureu aquest mode.
  • Si deseu fitxers en la vostra màquina mentre utilitzeu la navegació privada, no s'esborarran quan l'atureu. De totes formes, qualsevol fitxer que obriu en una aplicació externa serà netejat del directori temporal del vostre sistema i cap dels fitxers que us hàgiu descarregat apareixerà en la llista de la finestra de baixades.

Per iniciar la navegació privada

Per a iniciar una sessió de navegació privada:

1. Feu clic en el menú Eines i seleccioneu Inicia la navegació privada.

No és aquí? Si Inicia la navegació privada no és al menú Eines, no esteu utilitzant l'última versió del Firefox. Per utilitzar aquesta funció, actualitzeu el Firefox a la versió 3.5.^
  1. El primer cop que inicieu la navegació privada, el Firefox us avisarà que desarà les finestres i pestanyes fins que acabeu d'utilitzar la navegació privada. Feu clic en Inicia la navegació privada per a continuar.

• Marqueu "No tornis a mostrar aquest missatge" si no voleu rebre aquest avís el pròxim cop que habiliteu la navegació privada.
  1. Llavors entrareu en el mode de navegació privada i apareixerà la pantalla d'informació de navegació privada.

Quan esteu navegant en mode de navegació privada, el títol de la finestra del Firefox mostrarà (Navegació privada) durant la sessió.

Per aturar la navegació privada

Per acabar la sessió de navegació privada:

1. Feu clic al menú Eines i seleccioneu l'entrada Atura la navegació privada.

2. Les finestres i pestanyes que heu estat utilitzant durant la sessió de navegació privada desapareixeran i podreu utilitzar el Firefox normalment. El títol de la finestra del Firefox ja no mostrarà (Navegació privada) .

Per iniciar sempre el Firefox amb sessió de navegació privada

Es pot configurar a la finestra OpcionsPreferències que automàticament habilitarà la navegació privada sempre que inicieu el Firefox.

1. Click the menu button New Fx Menu Fx57Menu and choose Options.Preferences.

Select the Privacy & Security panel and go to the History section.

• In the drop-down menu next to Firefox will, choose Use custom settings for history.
    Fx60HistorySettings-UseCustom Fx63CustomHistory
    1. Feu clic per a seleccionar Inicia el Firefox amb mode navegació privada automàticament.

2. Close the about:preferences page. Any changes you've made will automatically be saved.