Prikaz označenih pitanja: Prikaži sva pitanja

Troubles with Thunderbird under MacOS Catalina?

Sometime over the past month (we were away) we have started having 3 different problems with Thunderbird using Gmail IMAP accounts on MacOS Catalina. I know that a Thund… (pročitajte više)

Sometime over the past month (we were away) we have started having 3 different problems with Thunderbird using Gmail IMAP accounts on MacOS Catalina. I know that a Thunderbird update has been installed and I think a Catalina update has been installed as well. Here are the 3 problems (which only started recently):

1. We started getting constant complaints when sending emails that the email was sent but that it couldn't copy it into the Sent folder. Eventually I resolved this by telling Thunderbird NOT to save a copy in Sent since I learned that Gmail already takes care of that automatically on the server side.

2. When we try to save an email we are working on into the Drafts folder, we get a notice that says "Sending login information", then a notice that says "Opening folder [Gmail]/Drafts", and, finally, a notice that says "Copy failed". This happens every time we try to save an email into Drafts.

3. We have multiple gmail accounts set up in Thunderbird. If we drag an email from one folder to another folder in the same account, it moves to the new folder as expected. But whenever we try to drag an email from one folder to a folder of a different account, nothing happens at all. The email stays in the original folder and never shows up in the destination folder.

We are able to send and receive emails without any problems.

We assumed at first that this would be a known problem, but haven't found any mention of it. We would really appreciate any help you can provide!

Thanks!

Asked by suzannewebel prije 2 mjeseci

Last reply by keeks.secretgarden prije 2 mjeseci

  • Arhivirano

An error occurred while sending mail:

Incoming mail continues to work fine. Error only occurs on outgoing: An error occurred while sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: cdptpa-cmomta02 cm… (pročitajte više)

Incoming mail continues to work fine. Error only occurs on outgoing:

An error occurred while sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: cdptpa-cmomta02 cmsmtp ESMTP server temporarily not available AUP#O-1090.

Started about a month ago, after working for years and through many upgrades. Incoming mail continues to work fine. Error only occurs on outgoing.

Added two new email accounts to the Thunderbird client (for outlook and gmail) about that time. Both of them are currently working fine.

Asked by ncsmith prije 3 godina

Last reply by user01229325 prije 3 godina

  • Arhivirano

I cannot send messages intermittently get outgoing server (SMTP) timed out.

Please please help. I have been quite happily using Thunderbird for some while now but lately I have an intermittent error when i try to send "Sending of the message fai… (pročitajte više)

Please please help. I have been quite happily using Thunderbird for some while now but lately I have an intermittent error when i try to send "Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.mail.yahoo.com timed out. Try again."

I have tried disabling windows defender firewall and that has no impact at all. I have tried clearing the cache and sometimes it would fix the problem and so I am able to send but then the problem would reoccurred again. I am at my wit's end. Please please see if you can help me. Much appreciated.

Asked by John Man prije 2 godina

Last reply by Lange99 prije 1 godina

  • Arhivirano

Playing videos on YouTube and on twitch causes excessive overheating and fans always at maximum

When I watch a video on twitch or sometimes on youtube, after a while the computer heats up a lot and the fan starts spinning faster than usual. This only happens to me o… (pročitajte više)

When I watch a video on twitch or sometimes on youtube, after a while the computer heats up a lot and the fan starts spinning faster than usual. This only happens to me on Firefox and rarely on Chrome (on safari no). It happens on the MacBook Air 2018

Asked by simone prije 2 godina

Last reply by Jason Hansen prije 1 godina

  • Arhivirano

How can I stop using Lockwise and still have my passwords Sync?

Vision Accessable Computing is my issue. The Lockwise page/interface is narrow and verticle; I suspect it is that was so it is easier to read on narrow smart phone screen… (pročitajte više)

Vision Accessable Computing is my issue. The Lockwise page/interface is narrow and verticle; I suspect it is that was so it is easier to read on narrow smart phone screens. I don't have a smart phone because the screen is too small to see for me. I own desktops with multiple monitors so I can view things big across multiple, and thus wide, screens. Lockwise can't be dealt with this way and as such is not able to be "skimmed." I need to have my passwords (and everything else) synced across my 3 desktops. But, as described, Lockwise is only poorly readible. How can I sync passwords and get the option for the old password interface? Or do I have to log in (getting Lockwise) to sync and then have to log out for the rest of the day to read? Is the only option for visually impaired people like me (aging eyesight) to downgrade to an earlier version of Firefox and just know I can NEVER update again? And if so, how do I make Firefox "un-update?"

Asked by avalon2 prije 2 godina

Last reply by oliverliermann prije 1 godina

  • Arhivirano

Videous on youtube freezes and lags in full screen mode.

I noticed, probably after the recent browser update, most videos will lag in full screen mode. The problem does not occur in Chrome, and when playing a video without full… (pročitajte više)

I noticed, probably after the recent browser update, most videos will lag in full screen mode. The problem does not occur in Chrome, and when playing a video without full-screen.

For example. I'm watching a lecture and the teacher is going back and forth. During that he will freeze and lag, the audio works fine, than it continues. I also noticed that the effect can easily be caused by rewinding back for a few seconds.

Not sure if this is a my laptop, youtub's or the firefox problem.

Asked by andreyw441 prije 2 godina

Last reply by James Aria prije 1 godina

  • Arhivirano

Youtube with Vega 8 (AMD iGPU) 1080p problems

The gpu usage (more specifically the encoding) has crazy spikes which causes frames to drop (a lot of them). I'm almost sure this only happens with vp9 and so far I've on… (pročitajte više)

The gpu usage (more specifically the encoding) has crazy spikes which causes frames to drop (a lot of them).

I'm almost sure this only happens with vp9 and so far I've only seen it happen in 1080p and over (1080p60 etc).

The gpu should be more than able to play these. And in the moments it isn't spiking it's only using like 30 to 40% so it is more than able.

Edit 1: It's really strange because I just watched 4k60 videos and 1080p60 videos in both VP9 and AV and they worked just perfect and then I went to a 1080p24 in VP9 and it skips like hell. And then I went back to the previous video and it gets almost 100% skipped frames at 4k60 when just 5 minutes ago it was playing it fine.

So basically I can't successfully reproduce the problem the same way all the time. Maybe you guys have some tools I can use to do more in-depth testing.

Edit 2: I am now convinced that the problem lies with the iGPU not having enough memory because one common thing that I noticed every time there's skipping is that the vram is pretty much full. At the same time that's strange because the system should then use the system memory as shared memory, right? I checked my BIOS to see if I could increase the iGPU memory but it literally only gives me a single option, which isn't even the correct one since it shows 128MB and I have 256MB, or at least the specs of the laptop, Firefox (about:support) and Windows says so.

I know there's other laptops with this iGPU that can change that so if anyone has one that can test that we would know.

Asked by M4xc4v413r4 prije 2 godina

Last reply by jyc860923 prije 1 godina

  • Arhivirano

Firefox keeps maximising screen or hanging?

Hi all, Long time user of Firefox and love it, however on my work computer it is very unstable. When loading up it seems fine until I click into another window and on ret… (pročitajte više)

Hi all, Long time user of Firefox and love it, however on my work computer it is very unstable. When loading up it seems fine until I click into another window and on returning FIrefox is is full screen mode.

I then have to Alt\view\fullscreen and then top right, restore to see the taskbar once again, however on top of this it seems very unstable and often when trying to click back into Firfox it will not allow me to do so and appears as if it has crashed. I then have to Alt-contr-del to close the program and stat again.

Have tried resetting Firefox without joy so a bit stuck as to what the issue could be? Any assistant would be greatly appreciate as I run all the same plug-ins on my home computer and works perfectly!

Asked by ccwtuthill prije 2 godina

Last reply by FredMcD prije 2 godina

  • Arhivirano

Cannot connect to outlook.com account on mac thunderbird

MacOS 10.13.6 Thunderbird 68.4.2 I try to add my xxx@outlook.com free account on Thunderbird. Is working on other computers, but now I get this error. I use 2 steps auth … (pročitajte više)

MacOS 10.13.6 Thunderbird 68.4.2

I try to add my xxx@outlook.com free account on Thunderbird. Is working on other computers, but now I get this error.

I use 2 steps auth and I've created an app password.

Asked by Andrei prije 1 godina

Last reply by AgnesRM prije 1 godina

  • Arhivirano

Duplicate files & folders in my Profile folder

My profile includes 4 email accounts. Checking in my profile folder all of them have files mail.[account name].msf but two also have files mail.[account name]-1.msf. Ther… (pročitajte više)

My profile includes 4 email accounts. Checking in my profile folder all of them have files mail.[account name].msf but two also have files mail.[account name]-1.msf. There are also six sub folders with the same duplication. Why should this be?

I'm having issues with one of the accounts with "duplicates" stopping to respond when it checks new mail for spam or to sort into folders. Could this be part of the problem?

Asked by JayGee49 prije 1 godina

Last reply by Matt prije 1 godina

  • Arhivirano

Thunderbird stops responding when checking mail for spam or sorting.

I have four email accounts in my profile one of which gets a lot of unwanted mail from two sources. I've tried asking them to take me off their list (I subscribed but no … (pročitajte više)

I have four email accounts in my profile one of which gets a lot of unwanted mail from two sources. I've tried asking them to take me off their list (I subscribed but no longer have any interest especially as I get 10 or 20 emails from them every day) but they don't stop. So I set up for Thunderbird to move them automatically into the Spam folder.

Now when I start up Thunderbird it stops responding for a few minutes then moves messages to Spam and I can finally navigate other messages. This also seems to be an issue sorting messages into folders so I have stopped doing this until I can find out why the issue is happening. I've recently moved from Outlook where there was no such issue (about the only plus for that piece of crap software so far).

Ideas?

Asked by JayGee49 prije 1 godina

Last reply by Matt prije 1 godina

  • Arhivirano

Windows minimize after PC sleeps

When another user uses the Windows 10 Home PC and lets it go to sleep, when I activate my account, I see the attached windows. This behaviour does not occur if I start th… (pročitajte više)

When another user uses the Windows 10 Home PC and lets it go to sleep, when I activate my account, I see the attached windows.

This behaviour does not occur if I start the PC and log in to Thunderbird quickly. Application Basics Name Thunderbird Version 68.4.2 Build ID 20200123140255 Update Channel release User Agent Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:68.0) Gecko/20100101 Thunderbird/68.4.2 OS Windows_NT 10.0 Launcher Process Enabled Multiprocess Windows 0/0 Disabled Remote Processes 0 Enterprise Policies Inactive Google Location Service Key Missing Google Safebrowsing Key Missing Mozilla Location Service Key Missing Safe Mode false Mail and News Accounts ID Incoming server Outgoing servers Name Connection security Authentication method Name Connection security Authentication method Default? account2 (none) Local Folders plain passwordCleartext account7 (pop3) pop.shaw.ca:995 SSL passwordCleartext mail.shaw.ca:25 plain passwordCleartext true Crash Reports for the Last 3 Days Report ID Submitted Remote Processes Type Count Extensions Name Version Enabled ID Amazon.co.uk 1.1 true amazon@search.mozilla.org Bing 1.0 true bing@search.mozilla.org DuckDuckGo 1.0 true ddg@search.mozilla.org Google 1.0 true google@search.mozilla.org Lightning 68.4.2 true {e2fda1a4-762b-4020-b5ad-a41df1933103} Signature Switch 1.8.2 true {2ab1b709-ba03-4361-abf9-c50b964ff75d} Twitter 1.0 true twitter@search.mozilla.org Wikipedia (en) 1.0 true wikipedia@search.mozilla.org Security Software Type Name Antivirus Avast Antivirus Antispyware Firewall Graphics Features Compositing Basic Asynchronous Pan/Zoom none WebGL 1 Driver WSI Info EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 0000000000009823) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.8a050090f926) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer ES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_e

Asked by Roger Nathan prije 1 godina

Last reply by sfhowes prije 1 godina

  • Arhivirano

Installed an upate or what I thought was an update and now I cannot send out mail. Here is the error message I am receiving. Message rejected for spam or virus

I installed an Thunderbird update or what I thought was an update and now cannot send messages. Here is the error message I am receiving. Message rejected for spam or vir… (pročitajte više)

I installed an Thunderbird update or what I thought was an update and now cannot send messages. Here is the error message I am receiving. Message rejected for spam or virus content ::

   Please include this entire message when contacting support ::
   v=2.3 cv=I8Qbu+og c=1 sm=1 tr=0 p=u35N1_GeAAAA:8 a=hQXcuC0WGamrXv8DQAcU6w==:117 a=0dwGxB1756k1LyBOg23WqA==:17 a=9+rZDBEiDlHhcck0kWbJtElFXBc=:19 a=dLZJa+xiwSxG16/P+YVxDGlgEgI=:19 a=jpOVt7BSZ2e4Z31A5e1TngXxSK0=:19 a=IkcTkHD0fZMA:10 a=Jdjhy38mL1oA:10 a=D5w_boEsAAAA:8 a=Ms2Me0WvCXUnUP0qo3oA:9 a=QEXdDO2ut3YA:10 a=cpwNng9GOJzcxw0DFCO8:22 a=Kjm9FHxKYlFbPkKU7kSb:22 ::
   100.00

Asked by Aurelio Martinez prije 1 godina

Last reply by Matt prije 1 godina

  • Arhivirano

Firefox does not open any pages, dialogs, about: pages

Dear All, my Firefox is broken. It starts and shows a blank tab, but I cannot open any site, not even about:config or the options pane. Typing anything in the address ba… (pročitajte više)

Dear All, my Firefox is broken. It starts and shows a blank tab, but I cannot open any site, not even about:config or the options pane. Typing anything in the address bar or the search bar and pressing Return does nothing.

The only things I can do is opening new tabs (which will remain blank), and clicking on menu items in the main menu. None of the items that would open any dialog works, though.

So far I have tried:

  • Starting Firefox in safe mode
  • Creating and using a new profile (firefox.exe /p)
  • Uninstall FF and re-installing the latest version
  • Uninstalling FF and installing a previous version (downgrade), using a new profile
  • Deleting all mozilla and firefox entries in the registry in an uninstall / reinstall cycle

Now I am out of ideas. Any help is welcome. Thanks!

Asked by dr.khong prije 1 godina

Last reply by FredMcD prije 1 godina

  • Arhivirano

How do I get rid of Configuration Error dialog box stating, "Failed to read the configuration file. Please contact your system administrator."

After a recent beta version installed, my profile seems to have a corrupt configuration file. But I don't know how to figure out which one. It only happens on my Windows … (pročitajte više)

After a recent beta version installed, my profile seems to have a corrupt configuration file. But I don't know how to figure out which one. It only happens on my Windows 10 laptop. My profile syncs with another Windows 10 laptop, 2 user accounts on a Linux Mint desktop, and an LG phone. I followed the support article and changed the settings so that I was only on the release channel, rather than the Beta channel. I tried the Refresh Firefox. After resyncing my profile, the error returned. I uninstalled the newer Beta release, completely deleted the User/AppData/Roaming/Mozilla folder. I reinstalled the current release (72.0.2). After resyncing my profile, the error still returned. Every time I start Firefox, I get the annoyance of the error dialog box. After clicking OK, Firefox opens and works perfectly fine. How do I find which file in my profile is causing the error on just one computer?

Asked by Jason Alsin prije 1 godina

Last reply by jscher2000 prije 1 godina

  • Arhivirano

When clicking on a link in mail, it opens two tabs, a blank one and the one with the link. How to stop this?

I am using Apple Mail on a Mac. This has been going on for some time but to add to the annoyance the window containing the link material loses the main toolbar menus at … (pročitajte više)

I am using Apple Mail on a Mac. This has been going on for some time but to add to the annoyance the window containing the link material loses the main toolbar menus at the top, it says "Firefox" but the other menu items are missing. Another question on this issue was from a Windows User but has not yet been resolved.

Asked by josekimber1 prije 1 godina

Last reply by cor-el prije 1 godina