Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

My Firefox browser can't access the Internet, so I am using my iPad.

I forgot that I need to use my iPad email. My desktop is not speaking to the Internet this week. Troubled shooters are no solution. The closest I can come to the probl… (read more)

I forgot that I need to use my iPad email. My desktop is not speaking to the Internet this week. Troubled shooters are no solution. The closest I can come to the problem is a home page message on chrome. It says "DNS probe finished no internet" not much to go on for me anyway. Appreciate any help anyone can provide. I suspect a proxy problem, but that is way over my head. I am old in years and new in computer talk, so be simple in steps to solve. Thanks. George sends.

edit: removed personal information for your protection. (philipp)

Asked by georgieboywww 4 years ago

Answered by FredMcD 4 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox will not connect to any website. Chrome and IE work fine.

I've been using Firefox as my primary browser for years with no issues. A couple of days ago for no apparent reason, it will no longer connect to ANY website. The tab ind… (read more)

I've been using Firefox as my primary browser for years with no issues. A couple of days ago for no apparent reason, it will no longer connect to ANY website. The tab indefinitely shows "Connecting..." with the spinning circle. I can use IE and Chrome with no issues. I've double checked the Options -> Advanced -> Connection for proxy settings and tried every option but to no avail. I've also started in Safe Mode and still nothing. Also tried uninstalling and reinstalling several times. I'm on version 42.0

Surely there must be a way to debug this to figure it out.

Asked by mmarino77 4 years ago

Answered by FredMcD 4 years ago

  • Solved
  • Archived

websites dont load properly and the top of the window is cut off

I have an imac that I just upgraded to el capitan. now when I open firefox nothing will load until I select another open program. Once I select another open program the… (read more)

I have an imac that I just upgraded to el capitan. now when I open firefox nothing will load until I select another open program. Once I select another open program the webpage instantly appears on the browser. basically inorder to get anything to load or to see what I have typed, I have to select another open program and the info appears. Also, the very top of the browser window is cut off. I have attached a screen shot.

It frustrating because I have to constantly keep jumping back and forth between any other open window and firefox in order to get anything done.

help!

Asked by reefflorida 4 years ago

Answered by FredMcD 4 years ago

  • Solved
  • Archived

why does firefox start extremely slowly when i set my firewall to allow outgoing connections only?

When I configure my Firewall on Windows to allow outgoing connections only for firefox.exe, then Firefox hangs during startup and comes up after 30 or 60 seconds. When I … (read more)

When I configure my Firewall on Windows to allow outgoing connections only for firefox.exe, then Firefox hangs during startup and comes up after 30 or 60 seconds.

When I let all traffic pass through, it starts immediately.

I cannot see any listeing port in tcpview. So I wonder: Why does firefox hang when only outgoing connections are allowed?

Asked by snup72 4 years ago

Answered by cor-el 4 years ago

  • Solved
  • Archived

slow to start after last update: a browser to forget

hello, just updated to version 62 (x64) and everything become very very slow. It needs at least 18 seconds to open and the same time to open just a new tab before the upd… (read more)

hello, just updated to version 62 (x64) and everything become very very slow. It needs at least 18 seconds to open and the same time to open just a new tab

before the update everything was good enough, now I uninstalled it completely with Revo, cleaned the registry with Wise, cleaned the PC with CCleaner, optimize the SSD and installed the previous (working) version (61): SAME SITUATION, IT'S UNBELIEVABLE SLOW.

After the new installation, without any plugin installed: very slow. With the plugins installed: the same

What is FUNNY is that's not happening on a cheaper system! What is FUNNY is that it's not happenyng on just ONE system!

Sys 1: Laptop with Intel i5, 8Gb RAM and SSD Samsung Sys 2: Desktop with Intel i5, 16Gb RAM DDR4 3600MHz, 256Gb SSD Samsung NVMe and Geforge 1080 8Gb

You'll understand that with any of those system in your hands, waiting more than 2 seconds to see the browser open IS ABSOLUTELY UNBELIEVABLE!!!!!!!!!!!!

The last update corrupt something, otherwise the previous working version didn't works so badly

Now I'll restore a ghost image, fortunately I have it at least two for each month, in the while I'll test other faster browsers

Asked by supermatico 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox does not load *.google.com but google.de, not issues in other browser

Latest Firefox 63.0 OSX High Sierra 10.13.6 (17G65) - no antivirus scanner - not on a corporate network - no proxy servers in Firefox or OSX https://google.com/ > Unab… (read more)

Latest Firefox 63.0 OSX High Sierra 10.13.6 (17G65) - no antivirus scanner - not on a corporate network - no proxy servers in Firefox or OSX

https://google.com/ > Unable to connect https://groups.google.com/ > Secure Connection Failed https://calendar.google.com/ > Secure Connection Failed https://maps.google.com/ > Secure Connection Failed https://mail.google.com/ > Unable to connect https://drive.google.com/ > Unable to connect

These do load without problems: https://www.google.de/ https://www.google.at/ as well as any other website I've tried

What I've tried so far: - Safe Mode - Firefox Refresh - complete removal of Firefox and profile, re-download, fresh install - switching between wifi and cable connections

No other browser on my system has these issues, testet with Safari, Chrome, Vivaldi

I do remember having this issue on 62.0.3 too...

Thanks for any pointers.

Asked by virtualize 1 year ago

Answered by virtualize 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox does not open (no error messages) but shows up in background process

I have tried uninstalling Firefox and reinstalling. Tried holding shifting and clicking the firefox app button to start in safe mode. Doesn't work. This behavior started … (read more)

I have tried uninstalling Firefox and reinstalling. Tried holding shifting and clicking the firefox app button to start in safe mode. Doesn't work.

This behavior started after I signed up for Firefox Sync so I suspect it has something to do with that. After reinstalling I tried deleting xulstore.json in %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles but still firefox won't open. Any ideas?

Asked by mrkangaroo123 1 year ago

Answered by Scribe 1 year ago

  • Solved
  • Archived

windows cannot access the specified device, path, or file. you may not have the appropriate permissions to access the item.

this morning, I get the above error message when attempting to open ff. I was able to open ff from the start menu(windows 7 enterprise), but all of my bookmarks have disa… (read more)

this morning, I get the above error message when attempting to open ff. I was able to open ff from the start menu(windows 7 enterprise), but all of my bookmarks have disappeared. I had the system administrator attempt to restore my computer, with no results, then reinstalling ff. upon reinstall, I was able to open ff, but bookmarks were still missing. then, a ff update "esr" was run, and now I get the error msg above trying to open ff from anywhere. I cannot open ff at all to restore defaults or run in safe mode to fix.

Asked by edfitzfish 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

No websites will load in Firefox, but will in other browsers

Using Ubuntu 18.04, 4.15.0-33-generic GNU/Linux, and Mozilla Firefox 67.0. Other browsers work fine, so it is not an internet connectivity issue. Firefox uses no proxy,… (read more)

Using Ubuntu 18.04, 4.15.0-33-generic GNU/Linux, and Mozilla Firefox 67.0. Other browsers work fine, so it is not an internet connectivity issue. Firefox uses no proxy, and has IPv6 disabled. It cannot open a local server like 192.168.1.4, so it is not a DNS resolution issue. If I run it from CLI, I get the following:

Sandbox: seccomp sandbox violation: pid 25975, tid 25983, syscall 53, args 1 1 0 139885284952128 0 139884708835328. [Child 25975, Socket Thread] WARNING: Unable to create pipe named "25975.45.480528193" in server mode error(Function not implemented).: file /build/firefox-xkwMhH/firefox-67.0+build2/ipc/chromium/src/chrome/common/ipc_channel_posix.cc, line 210

Happens after a recent update, so may go back to earlier version.

Asked by schieber 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox crashes after start, no error shown.

I'm using firefox developers edition, and after one of the updates (unsure which one) it does not restarted after updating. After I click on Firefox icon I can see two fi… (read more)

I'm using firefox developers edition, and after one of the updates (unsure which one) it does not restarted after updating. After I click on Firefox icon I can see two firefox processes in task manager, but after some time they just quit, without showing any window or even error message. I tried to enter safe mode by pressing "shift" while starting firefox - no result, processes quit before even showing dialog about entering safe mode. I tried to uninstall & install firefox back - still the same result. I removed profiles in "cd %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\" - still the same. There are two records in windows logs upon each start attempt:

<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Windows Error Reporting" /> <EventID Qualifiers="0">1001</EventID> <Level>4</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2019-10-22T15:39:08.160403300Z" /> <EventRecordID>106105</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>Viper</Computer> <Security /> </System> <EventData> <Data /> <Data>0</Data> <Data>APPCRASH</Data> <Data>Нет данных</Data> <Data>0</Data> <Data>firefox.exe</Data> <Data>71.0.0.7233</Data> <Data>5dadf568</Data> <Data>StackHash_1b6d</Data> <Data>0.0.0.0</Data> <Data>00000000</Data> <Data>c0000005</Data> <Data>PCH_39_FROM_IseGuard64+0x0000000000005CC0</Data> <Data /> <Data /> <Data /> <Data>C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\AppCrash_firefox.exe_efd43163517d8ccdc0b1ee250ca1c524446cd_c54af82d_3e0f87a1</Data> <Data /> <Data>0</Data> <Data>173c73da-f8df-4db3-bd97-482820bcb8a4</Data> <Data>100</Data> <Data /> <Data>0</Data> </EventData> </Event>


<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Application Error" /> <EventID Qualifiers="0">1000</EventID> <Level>2</Level> <Task>100</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2019-10-22T15:38:55.407904100Z" /> <EventRecordID>106104</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>Viper</Computer> <Security /> </System> <EventData> <Data>firefox.exe</Data> <Data>71.0.0.7233</Data> <Data>5dadf568</Data> <Data>unknown</Data> <Data>0.0.0.0</Data> <Data>00000000</Data> <Data>c0000005</Data> <Data>00007ffe882700ea</Data> <Data>414</Data> <Data>01d588eed01a7d37</Data> <Data>C:\Program Files\Firefox Developer Edition\firefox.exe</Data> <Data>unknown</Data> <Data>173c73da-f8df-4db3-bd97-482820bcb8a4</Data> <Data /> <Data /> </EventData> </Event>

I don't even have idea where to start looking for the actual reason.

Asked by kotlyar.andrey 8 months ago

Answered by FredMcD 8 months ago