Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة
  • حُلّت
  • Locked
  • المُؤرشفة

[SOLVED] Firefox account not syncing Gravatar photo

Hi, On September 15, 2022 I created this thread here on Firefox Support Forum and now I finally have an answer to the question, but as we can see my thread was archived … (read more)

Hi,

On September 15, 2022 I created this thread here on Firefox Support Forum and now I finally have an answer to the question, but as we can see my thread was archived and I can't update anything, so I decided to create a new thread just to mark my previous question as solved and bring it an answer.

I contacted Mozilla Firefox developers and got a response: Firefox is no longer integrated with Gravatar. Considering this, I can tranquilly say there is no bug or problem with my account as I thought. It's a pity that Firefox no longer support Gravatar integration, and even if I use an old version I will face the same "issue" because the Gravatar integration was a online feature linked to the Firefox account*, not to the browser itself.

Info source: https://github.com/mozilla/fxa/issues/15665

- - -

Admins can now archive and close this thread, I only ask to keep it online to help who may need this information in the future. Thanks.

  • Actually I made a mistake when I wrote this, the Gravatar integration was an online feature linked to the Mozilla account, not Firefox. James explained the distinction on #4 post of the current thread.

Last edit: On January 31, 2023 I created this thread on r/firefox but no one answered precisely. This current thread here on Firefox Support Forum also solves what was asked on reddit. The thread created on January 31, 2023 and posted on r/firefox was archived as well, like what happened to my thread with the same theme here on Firefox Support Forum, then I also created a new thread on r/firefox to mark my question as solved.

Asked by Janderson James 6 months ago

Answered by Janderson James 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Cannot use firefox when vpn is on

When I use a vpn with firefox (not the firefox vpn), I cannot open normally blocked websites such as twitter or youtube, and instead they open in a sort of half-loaded st… (read more)

When I use a vpn with firefox (not the firefox vpn), I cannot open normally blocked websites such as twitter or youtube, and instead they open in a sort of half-loaded state (see image). I don't face this problem with other browsers. I have tried deleting and reinstalling firefox, but it doesn't seem to work. Can anyone help out?

Asked by formod 6 months ago

Answered by Paul 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Browser won't play any sound

My Firefox is having some problems relating to audio. If I open a YouTube video, the image will play but there's no sound, on Twitter also, and so on. On YouTube Music t… (read more)

My Firefox is having some problems relating to audio.

If I open a YouTube video, the image will play but there's no sound, on Twitter also, and so on. On YouTube Music the player won't even start, giving the error "An error occurred. Please try again later." I noticed that the stereo icon that shows up in the tab, which allow you to mute the tab, won't show up when I'm playing a video on YouTube, Twitter, Vimeo, and so on.

Only Firefox has no sound, it's not muted in the Volume Mixer, neither in the app volume settings in Windows. I've followed everything suggested here here and here.

I think the problems may have started after I reinstalled my graphic card driver, but I'm not sure since I don't use this computer very often. I have a Windows 10 and my graphic card is a Nvidia GT 630, and the driver version is 474.44.

Asked by whiplaxx 6 months ago

Answered by whiplaxx 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Various things do not load anymore since the latest Firefox update today

I was using my computer and Firefox all day to watch videos, browse twitter and Tumblr and whatnot until around 15:30 my time, when suddenly Twitter stopped loading my ti… (read more)

I was using my computer and Firefox all day to watch videos, browse twitter and Tumblr and whatnot until around 15:30 my time, when suddenly Twitter stopped loading my timeline. I thought it was an issue with Twitter or my computer. I restarted my PC twice so far and rebooted my modem (completely unplugged, left it alone for a min and plugged it in again).

I still cant load my twitter timeline, not even in private with all extensions turned off. It does load Tumblr, but like 80% of the pictures/gifs, even profile pictures do not load. When I search for something on Duck Duck Go it sometimes works but most times it just stays blank. Youtube videos either do not load at all, or stop loading/load endlessly at some point. I am still able to navigate the Youtube website tho.

I really do not want to use Chrome, but the latest update is just unusable. Am I the only one?

(I forgot the word for modem, dont judge me.)

Asked by knollamelie 6 months ago

Answered by Paul 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Walmart forces me to sign in.

I have an account at Walmart.com. After the last time I placed an order, something changed. Now, just for simply going to their online site to browse, the page immediatel… (read more)

I have an account at Walmart.com. After the last time I placed an order, something changed. Now, just for simply going to their online site to browse, the page immediately rolls over to a login page. I cannot access the site simply to shop at all, without Walmart forcing me to sign in. This is annoying enough that I am considering canceling my Walmart account and shopping with other retailers. There is plenty of competition out there. This does not happen (as far as I know) with Chrome or edge, the browsers that do not prefer to use.

Asked by wpreames 6 months ago

Answered by wpreames 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

No decoder found for audio/mpeg

System: MacOS 13.5 Hardware: Apple M1 Max Firefox version: 116.0.1 about:support / Media Audio Backend: audiounit-rust Codec Support Information: Codec Name Software Deco… (read more)

System: MacOS 13.5 Hardware: Apple M1 Max Firefox version: 116.0.1 about:support / Media Audio Backend: audiounit-rust Codec Support Information: Codec Name Software Decoding Hardware Decoding H264 Supported Unsupported AAC Supported Unsupported Opus Supported Unsupported Vorbis Supported Unsupported Wave Supported Unsupported


Having a problem with an mp3 content on all sites. In console I can see error: Error Code: NS_ERROR_DOM_MEDIA_FATAL_ERR (0x806e0005) Details: Error no decoder found for audio/mpeg

The same error shows when starting firefox from terminal: [Child 1234, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: Decoder=11dddc400 Decode error: NS_ERROR_DOM_MEDIA_FATAL_ERR (0x806e0005) - Error no decoder found for audio/mpeg: file /builds/worker/checkouts/gecko/dom/media/MediaDecoderStateMachineBase.cpp:166

It seems like not a system problem, because I can open and listen an mp3 files in quicktime. And chrome browser also not having any problems playing an mp3 content.

Firefox installed with dmg downloaded from site, but also tried install with brew - same result. The problem occurs in incognito mode too.

Asked by crazytushkan 6 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

FF 116 Scrollbar Buttons Gone

Prior to Firefox 116, I could have the normal scrollbar up and down buttons showing by making: widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.allow-buttons True But now it seems… (read more)

Prior to Firefox 116, I could have the normal scrollbar up and down buttons showing by making:

widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.allow-buttons True

But now it seems to have no effect. This is under Linux/Mint/Cinnamon. Also, now long-pressing is doing smooth scrolling (I never want smooth scrolling anywhere) and can't find a way to stop that.

I have these set from before:

widget.gtk.overlay-scrollbars.enabled false widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.round-thumb false widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.thumb-size .85 widget.non-native-theme.scrollbar.size 14 widget.non-native-theme.scrollbar.size.override 14 general.smoothScroll false general.smoothScroll.other false general.smoothScroll.lines false general.smoothScroll.pages false general.smoothScroll.pixels false general.smoothScroll.mouseWheel false mousewheel.system_scroll_override.enabled false toolkit.scrollbox.smoothScroll false ui.scrollToClick 0

Any suggestions appreciated.

Seems like it is always a fight retaining usable scrollbars in Firefox that do not hide, do not change size on mouse-over, do not "warp" on left click, do warp on center click, have a thumb that shows page size, have a background that is not white, and are not microscopic in size! Just call me "traditional"  :)

Thanks

Asked by crxssi 6 months ago

Answered by Terry 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Revoked certificate error

Error code: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE For Xfiniti.com email (Comcast). I saw many other questions to Mozilla on the same issue, so it's not those certificates. Edge… (read more)

Error code: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE For Xfiniti.com email (Comcast). I saw many other questions to Mozilla on the same issue, so it's not those certificates. Edge connects just fine, as does Safari on my phone. Mozilla is the one with the problem, and you need to correct quickly, please. I need my email for many daily tasks, and it will be a lot easier to move to another browser than to another email.

Asked by rjrosemeyer 6 months ago

Answered by rjrosemeyer 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Google search intermittently takes about a 30 seconds to load

Intermittently (maybe 1/20 times?), when I try to do a Google search from the URL bar I'll get a tab that doesn't load for about 30 seconds. If I search for the exact sam… (read more)

Intermittently (maybe 1/20 times?), when I try to do a Google search from the URL bar I'll get a tab that doesn't load for about 30 seconds. If I search for the exact same thing in another tab it will load instantly, and if I select the url and press enter it will also load instantly. I am seeing this issue both when entering a search and when selecting text and clicking "Search Google for X".

I found a recommendation on a similar issue to set security.tls.enable_0rtt_data = false in about:config but I have seen no change with that setting.

Asked by iondune 6 months ago

Answered by iondune 5 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

DNS over HTTPS oddities: fallback, TRR mode

After a recent change of my website's name registrar, Firefox (both on Linux and Android) has been running into issues finding the server/address. I suspect this has some… (read more)

After a recent change of my website's name registrar, Firefox (both on Linux and Android) has been running into issues finding the server/address. I suspect this has something to do with DNS, whether it be DNS over HTTPS (DoH) or otherwise.

Specifically, this seems to happen when DoH is on (as shown by about:preferences#privacy). I have confirmed that `curl --doh-url <cloudflare DNS query> <my website>` also fails to resolve the request.

This leaves me with a few outstanding questions:

  • Do I have any control of whether the DoH request fails? Is this something I can fix through my host or name registrar?
  • The TRR mode shown in about:preferences#privacy appears to be different than the one shown in about:config (2 versus 0, respectively).
  • Shouldn't Firefox be falling back to normal DNS? I have confirmed via `curl` that my website works fine over https.

Firefox and curl results for Linux confirmed on two machines on the same network.

Asked by gabriel.h.brown 6 months ago

Answered by gabriel.h.brown 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Weird navigation behaviour for angular app

I am developing an Angular App which uses a web-socket for backend communication. Interestingly, whenever I open the app in firefox (localhost:4200) the navigation bar b… (read more)

I am developing an Angular App which uses a web-socket for backend communication. Interestingly, whenever I open the app in firefox (localhost:4200) the navigation bar breaks. I can't change the URL manually anymore, but every time I submit a changed URL it first redirects to the specified page but then immediately overwrites the navigation with the previous URL.

Example:

  1. Call http://localhost:4200/
  2. Sometimes the first additional navigation works, but afterwards all manual changes using the address bar will result in the behavior shown in the below image.

Steps I have taken to narrow down the error cause:

  • I ruled out a device specific issue, since the problem occurs on both my machines.
  • It is specific to firefox, since both edge and chrome work perfectly fine
  • I don't think it is related to the angular router and the way I use it, since it would be quite weird that a website could force a user to stay on it.
  • It is not related to the Angular CLI since the error also occurs when I deploy the angular with nginx.

I haven't found any hints on what might cause this behavior or even how to debug the network traffic further to maybe see what is causing the navigation override.

Asked by Grimaldus12 6 months ago

Answered by Grimaldus12 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Credit card autofill doesn't work and doesn't appear in settings

I am using Firefox for windows on my laptop and I have this issue where it stopped filling in my credit card information. I tried to follow the steps of turning it on/off… (read more)

I am using Firefox for windows on my laptop and I have this issue where it stopped filling in my credit card information. I tried to follow the steps of turning it on/off in settings, except no "Forms" or "autofill" appear anywhere in my settings, nor privacy & security. Going into config, it appears that form and autofill for credit cards are both switched on and available. My browser is updated and everything else seems in order. How do I fix this?

Asked by K 6 months ago

Answered by zeroknight 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox suddenly is slower than ever and been using for decades

Hi, I was a former IT person for decades and used Firefox because I love it. But lately, it isn't usable for me. Seemingly happened out of nowhere within the past few we… (read more)

Hi,

I was a former IT person for decades and used Firefox because I love it. But lately, it isn't usable for me. Seemingly happened out of nowhere within the past few weeks.

I tried all the troubleshooting steps in the guides on your support forum, but nothing worked. So I tried the following:

1. Uninstalled Firefox using Windows Uninstaller 2. Deleted every single Mozilla folder from within the user profile to the program files folders, local roaming folders, etc. - EVERYTHING. 3. Went into the Windows Registry and also deleted Mozilla folders within the local machine and current user folders. 4. Rebooted computer 5. Went to Getfirefox.com and reinstalled Firefox. 6. Logged into a brand spanking new Firefox installation

Still SLOW as molasses. Frustrating. I can't work. It is literally 4x slower than any other browser now. I use Firefox for 90% of my web stuff, the other browsers 10% of the time for testing. But as it goes now, I cannot use Firefox anymore after decades of using it.

Anything else I can try? Maybe I missed something when I scrubbed it and reinstalled? Why suddenly is it this slow? Any ideas?

I will try next to log into a different Windows profile I guess and see if that improves it. Maybe my Windows profile is jacked up, although, I thought removing all Mozilla folders from within my Windows profile would be enough, so I am not so sure that will fix it. I will try though.

Any help you can provide would be much appreciated.

Thanks,

Mark

Asked by markob17 6 months ago

Answered by markob17 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox 116.0.3 (64-bit) do not paste in whatsapp web and other applications

Firefox 116.0.3 (64-bit) do not paste in whatsapp web and other applications exemple I copy an image and want to past it in whatsapp web nothing but it work in brave brow… (read more)

Firefox 116.0.3 (64-bit) do not paste in whatsapp web and other applications exemple I copy an image and want to past it in whatsapp web nothing but it work in brave browser...

Asked by belchech 6 months ago

Answered by belchech 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Typing in Google Search disappears

When I am typing in a search request in google, the type disappears frequently and I cannot even correct it because the whole line disappears. I thought this was happenin… (read more)

When I am typing in a search request in google, the type disappears frequently and I cannot even correct it because the whole line disappears. I thought this was happening when I misspelled a word but it seems to happen in other situations also. This is very annoying.

Asked by Thanzael 6 months ago

Answered by zeroknight 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

remove logins

Logins appear on log-in pages as soon as I type anything in the user box. I have not told Firefox to save any logins or passwords, I do not want it to do that. But on th… (read more)

Logins appear on log-in pages as soon as I type anything in the user box. I have not told Firefox to save any logins or passwords, I do not want it to do that. But on the "saved logins" page after going to the Passwords item on the main menu (three lines) it says No Logins Are Found. None. How do I make sure none are saved, since obviously some are being saved somewhere? And how can I get rid of the ones that appear, so must be saved somewhere? I use Windows 10, and Firefox with the latest updates as of August 2, 2023. Norton 360 is installed. Thank you for help with this.

Asked by jtevans 7 months ago

Answered by cor-el 7 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

~10 second delay response when searching

On some webpage, I experience delay response when I trying to search sometime. For example, in Google homepage after typing something or even gibberish the page froze and… (read more)

On some webpage, I experience delay response when I trying to search sometime. For example, in Google homepage after typing something or even gibberish the page froze and not responding for about 10 second but the browser is still functioning (meaning I can still move other tabs or open option). Once that 10s delay is over, it responded with my result. And something when I when to search back something again(not in the homepage), more of the time is response back fast like 0.2s but other time the same 10s delay. This problem also happens in some other website but not all in their search bar. I have try in safe mode. disable all my extension, reinstall Mozilla Firefox, check any windows update and such. Also other browser does not have this problem such as chrome and brave. If this problem still persisting then I would such to other browser but prefer not to as I quite fond of Firefox. Thanks for your help in advance.

Asked by Victor118 6 months ago

Answered by Victor118 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

advanced search using boolean operators

Back in the day, I used to used 'boolean'(?) operators to refine web searches. E.g. if I want to search for "blue whale" and didn't want any ebay returns, I'd type: blu… (read more)

Back in the day, I used to used 'boolean'(?) operators to refine web searches. E.g. if I want to search for "blue whale" and didn't want any ebay returns, I'd type: blue whale -ebay That doesn't seem to work now, is there another method I could use?

Asked by toobmany 6 months ago

Answered by cor-el 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Unwanted Redirect

When I go to my church website, www.universalist.org, it automatically redirects to www.webhostking.net. How do I stop this? Both Chrome and Microsoft Edge block this red… (read more)

When I go to my church website, www.universalist.org, it automatically redirects to www.webhostking.net. How do I stop this? Both Chrome and Microsoft Edge block this redirect.

Asked by dave_skidmore 6 months ago

Answered by zeroknight 6 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

I have a problem about typing Korean.

Hi, I have a problem and I can't find any solution. I am Linux Mint Cinnamon user, When I type Korean in the Firefox Browser, type Korean word and type 'spacebar', blank… (read more)

Hi, I have a problem and I can't find any solution.

I am Linux Mint Cinnamon user, When I type Korean in the Firefox Browser, type Korean word and type 'spacebar', blank is made before the last character.

For example, like this. '안녕하세 요', '반갑습니 다', '오늘 은뭐하세?요 ' like 'firefo x', 'googl e' How can I solve this problem?

Asked by baktanjokki 6 months ago

Answered by Paul 6 months ago