Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة
  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Frequent Firefox Crashes

I am very disappointed with Firefox because of VERY FREQUENT CRASHES! I have the following crash reports: bp-2544f95b-926b-4b8f-b0e1-6c9740200720 7/19/2020 8:43 PM bp-0… (read more)

I am very disappointed with Firefox because of VERY FREQUENT CRASHES! I have the following crash reports:

bp-2544f95b-926b-4b8f-b0e1-6c9740200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-0b9fdd52-483e-4581-97d5-861d10200619	6/19/2020 4:06 PM
bp-5b3993e3-5adc-4e32-b802-ce4c20200619	6/19/2020 1:13 PM
bp-3c2a8dd5-3a51-47cc-8839-def410200405	4/4/2020 9:09 PM
bp-03a34b6a-6a74-4dd7-912e-1f13e0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-cdb8fe65-262e-4996-b7fe-49d5e0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-68d37e22-b489-4d63-8510-4a1590200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-afc84b54-9e95-4cde-ba08-004910200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-5bf341c1-bd41-4dca-8265-3317a0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-8be1cee7-a3c6-40d6-ba06-dad220200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-30bdb348-5713-4934-afc7-23ade0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-9d81d0a3-2cb8-4924-97e3-add9e0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-bcccc6a2-4cf3-44ec-95db-690590200720	7/19/2020 8:43 PM
table end

I have run Firefox in Safe Mode, and I still get the crashes, often on a Checkout page after getting an order together. My software is updated to the latest versions available, and I have kept my security up to date. If we cannot find a fix to stop all this crashing, I'll have to give up on Firefox as being highly unreliable. Since I am totally blind, RELIABILITY IS VERY IMPORTANT TO ME!

Asked by Dave 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox ESR crashes at watching videos with "alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed"

hello, i have a Raspberry Pi 4 with 4GB and Raspberry Pi OS installed. (2020-05-27-raspios-buster-armhf.zip) when i use the stock Firefox ESR (installed via sudo apt inst… (read more)

hello, i have a Raspberry Pi 4 with 4GB and Raspberry Pi OS installed. (2020-05-27-raspios-buster-armhf.zip)

when i use the stock Firefox ESR (installed via sudo apt install firefox-esr) and watch videos (e.g. on Youtube, Vimeo, ...), Firefox does crash some times. according about:crashes, i already have submitted about 60 crash reports.

but watching the reports one thing is missing. when i open firefox from the console i can see some output, that is not appearing in the reports.

... firefox-esr: /build/firefox-esr-RgOFaD/firefox-esr-68.11.0esr/media/libcubeb/src/cubeb_alsa.c:1255: alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed. ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 3366 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Failed to open curl lib from binary, use libcurl.so instead Firefox ESR crashes when playing videos on Raspberry Pi OS (Debian)

during watching videos in firefox there is more different output to see that seems to be harmless. but always and only this line is printed to console, just befor Firefox crashes: firefox-esr: /build/firefox-esr-RgOFaD/firefox-esr-68.11.0esr/media/libcubeb/src/cubeb_alsa.c:1255: alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed. so i assume this is the main reason, why Firefox crashes on my system.

any idea how i can get these issue fixed? at the moment when i want to watch videos reliable i am be forces to use the external VLC Player by copy the url to VLC - at least for Youtube videos. but i want to watch videos from other web pages as well and i prefer to watch videos in firefox directly.

Asked by beta-tester 2 years ago

Answered by beta-tester 1 year ago

  • المُؤرشفة

Browser issue

I haven't been able to open a website (remnote.io ) on Firefox It is a blank white screen I cleared cache data and tried again, it didn't work The website worked on Chrom… (read more)

I haven't been able to open a website (remnote.io ) on Firefox It is a blank white screen I cleared cache data and tried again, it didn't work The website worked on Chromium, I was hoping to get it to work on Firefox, since all my add-ons etc. Are on it.

Asked by vibhunagrath 2 years ago

Last reply by vibhunagrath 2 years ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Any way to change the color of individual Bookmark folders?

I use the Bookmarks Bar extensively. But all the folders are the same color. I would find it much easier to find things quickly if I could change individual folder colors… (read more)

I use the Bookmarks Bar extensively. But all the folders are the same color. I would find it much easier to find things quickly if I could change individual folder colors.

Any way to do this?

I'm already using Jscher's excellent UserChrome script to make the folders an attractive yellow, instead of gray. But can this be done for individual foders?

Asked by MartyJames 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • المُؤرشفة

I can watch videos yet I can't comment, favorite, save for later, access account, etc. on YouTube

I have spent hours, literally, trying to fix this issue by following firefox community help guides yet nothing I've found has solved the problem. I can fully utilize yout… (read more)

I have spent hours, literally, trying to fix this issue by following firefox community help guides yet nothing I've found has solved the problem. I can fully utilize youtube, with similar addons installed , on google chrome and microsoft edge without any problems yet firefox will allow only videos to be watched on youtube - nothing more. When I try to comment it says: Returned error , when click on the (save) button; nothing happens, when i click on my account icon a blank window opens with a circle spinning in the center endlessly - - the extent of functions is limited to, watching videos . I've manually installed Adobe flash, I've tried disabling the polymer function, I've tried the safe mode with my firewall disabled (I made sure that the microsoft firewall did not enable when I disabled Kaspersky), I went into about:config and did all the adjustments... there is quite a number of other things I did over the course of three hours. In the picture I have one picture showing my firewall/addons disabled with firefox in safemode while in the other picture the firewall/addons are enabled. System Information

Asked by omegainitiate 2 years ago

Last reply by jahinson2002 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER for Google and Youtube

I am getting a certification issue when trying to visit 2 specific sites which are some of the most visited sites in the web: https://www.google.com and https://www.youtu… (read more)

I am getting a certification issue when trying to visit 2 specific sites which are some of the most visited sites in the web: https://www.google.com and https://www.youtube.com

The error it shows when trying to visit these 2 pages, is SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER.

I have tried to troubleshoot it and follow the solutions recommended at: https://support.mozilla.org/en-US/kb/error-codes-secure-websites#w_the-error-occurs-on-multiple-secure-sites

however none of the solutions described in this guide worked to solve my problem.

In that guide, one of the suggested solutions is to scan my system for any malware. I used the following: Windows Defender Maleware Bytes AntiMalware Karpersky TDSSkiller however the results are all clean.

In the guide, it suggested that I check the clock as well. The system clock however is synchronized.

Last, I have resetted Firefox Profile but this didnt fix the issue either.

I shall note that the issue appeared yesterday and so far nothing helped fixing it. Not even the system restarts.

The issue about visiting these two sites, is limited only to Firefox.

I can access https://www.google.com and https://www.youtube.com without problems using Google Chrome and the Opera Browser.

Also, Google Mail and Google Translate work fine on Firefox. These two sites can be accessed with Firefox without causing any SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER errors.

Asked by SilentResident 2 years ago

Answered by philipp 2 years ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Position: static print problem

Hi All, My web pages have 4 basic sections, Header, Menu, Content and Footer. In the print media query position static is used. I understand that should make them print… (read more)

Hi All,

My web pages have 4 basic sections, Header, Menu, Content and Footer. In the print media query position static is used. I understand that should make them print in order. All browser had this messed up for many years but I'm sure Firefox had this fixed for awhile. In version 82.0.3 this is messed up again, footer prints at the top of 1st page.

Is this a printing bug? Or, do I misunderstand position static?

Why can't it print as shown on screen, What you see is what you get?


Thank you for any help,

Charles

Asked by CharlesEF 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • المُؤرشفة

Firefox heavy spike and sometime freeze when PC is in high GPU usage

Hi I'm an Computer Vision engineer and I migrated from Chrome recently. The problem is, when I train a neural network and GPU utilization goes beyond 90% Firefox becomes … (read more)

Hi

I'm an Computer Vision engineer and I migrated from Chrome recently.

The problem is, when I train a neural network and GPU utilization goes beyond 90% Firefox becomes unusable and sometime freeze my whole PC entirely.

I'm not even talking about YouTube or video sites, just new tab is enough to cause problem.

This never happen in Chrome and I'm forced to keep using it every time I need to use GPU.

Is there any tip for this?

Asked by palm22180 2 years ago

Last reply by palm22180 1 year ago

  • المُؤرشفة

HIgh memory usage seems to continually increase!

I realise that Firefox uses up a lot of Memory (particularly as it tries to run each Tab separately). However, my Firefox seems to keep increasing its usage! I can start … (read more)

I realise that Firefox uses up a lot of Memory (particularly as it tries to run each Tab separately). However, my Firefox seems to keep increasing its usage!

I can start with a number of Tabs open & (after refreshing each Tab - to ensure it is "lice" & "active") I will get (according to Windows Task Manager) about 1,300MB in use.

Without opening up any more Tabs & without trying to run any Web-Based Videos, over a period of a few hours it will increase & increase & increase - perhaps getting up to 4,000MB!

I've cross checked with "about:performance" (to open FF's own Task Manager), to show the individual Tab usage, & that NEVER totals up to anywhere near the figures shown by the Windows Task Manager!!

Obviously, my FF is fully up to date!

Any comments!

Asked by John-B 2 years ago

Last reply by Terry 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 2 years ago

Answered by teeny_weeny 1 year ago

  • المُؤرشفة

Volunteer signature?

I have classmates and co-workers who are trying to volunteer but would need an approved signature to sign on the volunteer document is that possible to get an E-Signiture… (read more)

I have classmates and co-workers who are trying to volunteer but would need an approved signature to sign on the volunteer document is that possible to get an E-Signiture on our document?

Asked by albertoj0320 2 years ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Loging into American Express Account

When I try to log into my AMEX account with FF, nothing happens. The screen refreshes itself, but no log in, and no error or other kind of message. I have entered my Us… (read more)

When I try to log into my AMEX account with FF, nothing happens. The screen refreshes itself, but no log in, and no error or other kind of message. I have entered my User Name and Password manually and using Auto fill, no success.

Logging into my AMEX account on Edge and Chrome, works fine.

Suggestions?

Asked by rcferris1 2 years ago

Answered by FredMcD 2 years ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Garagesale ebay listings problem - images not loading

For the last couple of days I have been having trouble with my Garagesale ebay listings. The images will not download when I start a Garagesale listing. The problem is sp… (read more)

For the last couple of days I have been having trouble with my Garagesale ebay listings. The images will not download when I start a Garagesale listing. The problem is specific to Firefox, as the same listings display correctly on Safari, with all images in place. Is there a security or other preference that might stop the images loading from the Garagesale server? I also get an error message when trying to access some other pages on the garagesale website (see attached image). Any help or possible solutions would be very welcome. I've tried all the usual cache emptying, refresh Firefox, restarts, etc, without any luck.

Thanks in advance.

Asked by sw14 2 years ago

Answered by sw14 2 years ago

  • المُؤرشفة

Secure Connection Failed with no specific error code

I have an HCL BigFix WebReports server setup behind an AWS ALB with SAML authentication using Okta. Once successful SAML authentication occurs, Firefox throws the below a… (read more)

I have an HCL BigFix WebReports server setup behind an AWS ALB with SAML authentication using Okta. Once successful SAML authentication occurs, Firefox throws the below attached secure connection failed page. The page loads fine with Chrome, IE, Edge Things I've tried: 78.5.0esr and 83.0 on a windows machine with NO antivirus installed Clearing all cache Using private windows Complete uninstall & reinstall

       spun up a clean windows VM loaded FF (with & without the below settings changed)

I have referenced https://www.clickssl.net/blog/secure-connection-failed-firefox with no success. About:config => security.ssl.enable_ocsp_stapling changed to false with no success security.enterprise_roots.enabled changed to true with no success configured the above options one at a time and both at the same time I have also run the following to verify SSL is working C:\Users\>curl -vk https://patch.emp.nwnit.com

Asked by pford 2 years ago

Last reply by pford 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

My Firefox is not staying on the "Ask to save logins & passwords"

I am using a personal home laptop and the checkbox next to the logins and passwords will not stay checked from one session to another. I am using Windows 10 and do not k… (read more)

I am using a personal home laptop and the checkbox next to the logins and passwords will not stay checked from one session to another. I am using Windows 10 and do not know how to make the checkbox stay checked.

Asked by Theresa Marie 2 years ago

Answered by Theresa Marie 1 year ago

  • المُؤرشفة

Web sites or javascript not working

I often run into web sites that don't work even after turning off the ad blocker. Sometimes the page doesn't render correctly and mostly the javascript doesn't work, i.e.… (read more)

I often run into web sites that don't work even after turning off the ad blocker. Sometimes the page doesn't render correctly and mostly the javascript doesn't work, i.e. when a button is clicked it does nothing. When this happens I copy and paste the URL in Edge and the page works fine there.

I have the following add-ons: Amazon Assistant and Container, Capital One shopping, Facebook container, Fakespot review checker,Ghostery, Honey, uBlock Origin, Norton Safe Search and Safe Web,Priceblink, Rakuten, The Camelizer.

What can be causing this? Thanks.

Asked by Ellaryk 1 year ago

Last reply by Ellaryk 1 year ago

  • المُؤرشفة

Clearing cache also clears all logins!

Hi All, Several times I've cleared my cache and managed to also delete ALL of my logins. I most certainly do uncheck the box for "Cookies and Site Data", leaving only "Ca… (read more)

Hi All,

Several times I've cleared my cache and managed to also delete ALL of my logins. I most certainly do uncheck the box for "Cookies and Site Data", leaving only "Cached Web Content" checked and it still deletes all info. Also whenever I go back in that page, both are (again) checked.

What am I doing wrong?

Is there a way in "about:config" to default this area to "Cached Web Content" only?

Russ

Asked by RASelkirk 2 years ago

Last reply by RASelkirk 1 year ago