How to set/Over ride TimeZone in Firefox ?

Would be nice if someone from Mozilla could build this into the browser, so users can easily change their Time Zone. ( Timezone Difference: The time zone of your browser … (read more)

Would be nice if someone from Mozilla could build this into the browser, so users can easily change their Time Zone.

( Timezone Difference: The time zone of your browser is UTC while your request IP location timezone is different. )

Currently have privacy.resistFingerprinting on which is giving website the UTC time zone. How do I change this without disabling the setting.

Can I go into About:Config and add a new timezone?? that the Javascript request will find.

Asked by RedFoX 29 minutes ago

Unable to connect to Google (www.google.com) after router change.

I recently changed to a 4G network based router because of poor internet speeds in the area. Since changing I have noticed that when using my TP-Link AC1900 network adapt… (read more)

I recently changed to a 4G network based router because of poor internet speeds in the area.

Since changing I have noticed that when using my TP-Link AC1900 network adapter, I can no longer access www.google.com specifically. I can still access the site on Edge (using the adapter) and when I change from the adapter to the primary wifi card in the laptop, Google works again in Firefox.

Due to the things I've tried (listed below) I've come to believe that it must be some strange interaction between the adapter, firefox, and the network.

I've tried the following: - Deleting all cookies and data - Reset all preferences in Firefox - Disabling and re-enabling addons - Fresh install of Windows (including Firefox) - Reinstalling TP-Link Drivers - Changing DNS to Googles servers - Firefox network settings (no-proxy etc...) - Checking the firewall settings on Windows (disabling, allowing firefox.exe, etc...) - Restarting the router - Changed some of the DNS settings in about:config, but resetting after to be sure

I've looked around for pretty much every similar post, some people saying the issue resolved itself, but any solutions I've found so far haven't worked. This is beginning to become a bit frustrating as I mainly use Google to search :( Hopefully someone who's had a smilar issue can help me resolve it, thanks!

Asked by Seakras 3 days ago

Last reply by cor-el 3 days ago

On playing online videos screen flashes, goes blank until site / video is closed

So, for awhile now when I go to some sites, the screen suddenly starts flashing, then it jitters and turns some light color (like a light green; not blue screen, not blac… (read more)

So, for awhile now when I go to some sites, the screen suddenly starts flashing, then it jitters and turns some light color (like a light green; not blue screen, not black). If I guess where the "X" is to shut down the tab that has the video, I can end this. Often, like on youtube, I find the problem is some ad video that was playing. The rest of the site is ok. But not always.

One site I wrote down a few days where it happened: https://www.nbcsports.com/philadelphia/eagles/eagles-face-giants-2022-playoff-opener?cid=sm_npd_rsn_phi_fb_mn&fbclid=IwAR3rGUEa0W8fElrzCWANSIUpti9VKlbn0iHyvcFsviajYExo5tcRSyWBJXA

scroll down to video and everything blinks, becomes unuseable

It happens in lots of places, though. It is not per se a YouTube problem or just a problem at NBCSports. I shell out to MS Edge, and it seems to handle everything fine, so I'm assuming at this point it is a browser issue.

One last point: after this happen the screen display is degraded even after I manage to shut down the offending tab or video. It takes a Log off/log back in or reboot to fix everything. The degradation takes the form of making the screen look a bit like a pointilist painting, although that's an exaggeration.

FF 109.0.1 64 bit Windows 11 NVidia GeFORCE RTX 3060 running studio driver 526.98 (I have switched periodically from / to their gaming driver, which doesn't seem to matter)

Any help, appreciated.

Asked by monsieurms 44 minutes ago

Fingerprinting - Websites Detecting Multiple OS - (false positives)

There should be a guide by now or easy settings built into the browser to change these settings. I'm having trouble with websites that think I'm a Bot, because they are d… (read more)

There should be a guide by now or easy settings built into the browser to change these settings.

I'm having trouble with websites that think I'm a Bot, because they are detecting multiple operating systems/ OS, due to my settings and privacy extensions.

Is there anything in About:Config that I can change to set my OS to Windows??

Common methods for websites detecting someone's OS is by using Javascript, User Agent, and TCP/IP fingerprinting.

How do I fake the Javascript test? There's extensions that block Scripts but that leaves people unable to use websites, is there any command I can put in and set as default?

User Agent test - There's a few extensions that will work to change this, though if I can change this through About:config or other settings I would like to know.

The TCP/IP protocol controls how data is sent between computers and how the sender and receiving computers are identified. Mostly this is done identically by every computer, but some small parameters are implemented differently by different operating systems, creating a ‘fingerprint’.

I'm told this is very difficult to fake, but has a larger error rate anyway.

Asked by RedFoX 56 minutes ago

exploit

Hi, I like to go to random websites sometimes, but I recently found out that site evil.com tries to use an exploit and to install a malicious file. I wonder if it's a pro… (read more)

Hi, I like to go to random websites sometimes, but I recently found out that site evil.com tries to use an exploit and to install a malicious file. I wonder if it's a problem with browser. I'm using waterfox, a firefox-based browser. I'm attaching a screenshot from windows defender logs. I don't know if it's important, but I have a virtualization enabled.

Asked by silentWolf260 1 hour ago

Hide content of notifications when using alerts.useSystemBackend

I have alerts.useSystemBackend set to true, so that notifications received by tabs that send notifications are displayed as system notifications instead, so they won't di… (read more)

I have alerts.useSystemBackend set to true, so that notifications received by tabs that send notifications are displayed as system notifications instead, so they won't disappear after a while and instead are displayed in the notification center. Is there a way to not show the content of the notification, maybe even hide the source website? https://assets-prod.sumo.prod.webservices.mozgcp.net/media/uploads/images/2023-02-07-01-02-18-973853.png Firefox Beta 110.0 Windows 10 21H2 Build 19044.2486

Thank you!

Asked by Maria 2 hours ago

Local storage event listener not working

Hi I have a sandbox iframe which is hosted by various websites. Lets assume that this iframe is loaded like this: <script src="https://example.com/wie.js"></scri… (read more)

Hi

I have a sandbox iframe which is hosted by various websites. Lets assume that this iframe is loaded like this: <script src="https://example.com/wie.js"></script> I have already added 'allow-scripts allow-forms allow-modals allow-same-origin allow-popups allow-popups-to-escape-sandbox allow-storage-access-by-user-activation' at sandbox. I also use document.requestStorageAccess() from inside the iframe and I set event listeners for the storage like this: window.addEventListener('storage', onStorageFunc, false);. From the iframe a popup window is presented when user clicks a specific button and the popup opens at lets say at this url "https://paypal.com". After user navigation on popup, paypal at the end of the flow redirects user to this url "https://example.com/success". At this point when user is navigated to /success I add some data to local storage which I expect to trigger the storage event listener and the onStorageFunc to run. This doesn't happen, while in other browsers it works as expected. Since both popup and iframe are under the same url (https://example.com) and I have used requestStorageAccess, I would expect this to work normally. Can you please help me to find out what is going wrong here? In the past I had the same problem but it was fixed when I added 'requestStorageAccess' and 'allow-storage-access-by-user-activation'. Now I can see it happening again.

Asked by wolfskinn 2 hours ago

Inconvenience with printer settings (Firefox and Thunderbird)

I am often switching office and change my system default printer always first when I am in a new place. I learned from the community here that the right thing to do for h… (read more)

I am often switching office and change my system default printer always first when I am in a new place. I learned from the community here that the right thing to do for having Firefox/Thunderbird follow this choice is set print_printer to 'default'. The problem is that this does only work for a while. As soon as I use the selection dropdown in the printing dialog (e.g. to exceptionally select the PDF printer) it will overwrite 'default' by that printer. The consequence is that from that time on I have to manually select the printer or got to the config editor again to set 'default'. Is there any simple solution I overlooked?

If not can you tell me how I can make a feature request? A simple solution would be to include something like 'System Default' in the dropdown list in the printing dialog. Although for my taste, it would be better to have the selection in the printer dialog only temporary and return to the previous printer selection for the next printing.

Asked by reiner.zorn 1 week ago

Last reply by reiner.zorn 3 hours ago

Bookmarks Menu List

Hello, I've noticed a change since the last update and don't understand why? When opening the bookmarks tab I would get the drop down of a long list of links I have save… (read more)

Hello, I've noticed a change since the last update and don't understand why?

When opening the bookmarks tab I would get the drop down of a long list of links I have saved. I sometimes bunch them into groups so when looking down the long list, I can see the link I want better when more than one are from the same website.

But my issue is that when I went through the list and found that group of links, I could click onto one to open the page. In the past before the update I could click on the bookmarks drop down again, and still see the same area of links I had just clicked on.

Now when the bookmarks drop down closes it defaults to the top of the list and I need to scan down to find the links I was looking at again. Why? Yes when I closed the browser off and reopened it the bookmarks list would start at the top again. But if left opened I could click on the bookmarks tab and it would open to the same link area I clicked onto last.

Is there a way in settings I can reverse this annoying, unnecessary change.

A word to the Firefox workers that like changing things for no reason. I use Firefox because I like the things your browser has that the others don't. Keep taking the little things away that people like, which you seem to keep doing, then my favourite browser will just become "The same old s#*@" like all the others.

Asked by ShadowAD 6 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

109 freezes on Raspberry Pi 4

From version 109 64 bit needs hardware acceleration disabled on Raspberry Pi 4 to be able play .mp4 files, most video sites, such as Rumble and also Google Maps. If enabl… (read more)

From version 109 64 bit needs hardware acceleration disabled on Raspberry Pi 4 to be able play .mp4 files, most video sites, such as Rumble and also Google Maps. If enabled, Firefox freezes/hangs, requiring to be closed via panel tab.

Asked by ThaiHoliday 1 day ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

"Manage bookmarks" doesn't bring up the "Manage bookmarks" window

Until recently, when I press Ctrl+B, I get a bar at the top of the browser containing a link "Manage bookmarks". I can click the link to bring up the "Manage bookmarks" … (read more)

Until recently, when I press Ctrl+B, I get a bar at the top of the browser containing a link "Manage bookmarks". I can click the link to bring up the "Manage bookmarks" window.

That's not as convenient as the older behaviour wherein the "Manage bookmarks" window appears immediately when I press Ctrl+B, and it also consumes about half a centimetre of space across the entire width of the browser window (which is a lot with Firefox window maximized). I find also that the need to move the pointer to the link and click it interrupts flow, which is why people use hot keys like Ctrl+B. However, at least the "Manage bookmarks" link worked.

As of approximately a few days ago, clicking the "Manage bookmarks" link does nothing. It does not bring up the "Manage bookmarks" window. Neither does Shift-clicking the link, Ctrl-clicking, or Shift+Ctrl-clicking. I think it must be something about the most recent update. I'm on version 109.0.1 (64-bit) and I'm on Windows 10.

Does anyone else see this? How can I get the "Manage bookmarks" link to work?

Asked by FoxyFirey 21 hours ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

Code erreur PR_END_OF_FILE_ERROR

Bonjour, Depuis une semaine, j'ai ce message à l'ouverture de ma page d'accueil Orange, avec Firefox !! PR_END_OF_FILE_ERROR il n'y a qu'avec mon navigateur et pas sur C… (read more)

Bonjour, Depuis une semaine, j'ai ce message à l'ouverture de ma page d'accueil Orange, avec Firefox !! PR_END_OF_FILE_ERROR il n'y a qu'avec mon navigateur et pas sur Chrome ni Edge. Avant, j'étais le seul impacté par ce problème et maintenant les trois P.C de la maison le sont. Deux W11 et un W10. En déconnectant le VPN le souci n'existe plus. Merci d'avance pour votre aide.

Asked by YAGO 1 day ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

Issues connecting to Archive of Our Own (Ao3)

I've noticed something odd the last few days. occasionally, Archive of Our Own— also known as AO3— will stop working properly after visiting a couple different stories, b… (read more)

I've noticed something odd the last few days. occasionally, Archive of Our Own— also known as AO3— will stop working properly after visiting a couple different stories, being unusable for most of the day as the pages will come up blank no matter what I click on, or even if I try to connect to a bookmarked page. This is not a consistent thing however. I recently updated to version 109.0.1 of Firefox, but this started happening a few days before the update. It also just happened about five minutes ago. Should I clear my cache and try again, or is there a website issue on their end I'm just not seeing?

EDIT: Ok, so I tried clearing cache and cookies and this is still occurring. No clue why.

Asked by Marc7 2 days ago

Last reply by Marc7 5 hours ago

Firefox (and also Thunderbird) crash on trying to load Yahoo mail login page

A friend (who knows even less about technology than me) has an old Dell Inspiron 1501 which has been running Linux Mint 18 Xfce, which is now unsupported. I'm beginning t… (read more)

A friend (who knows even less about technology than me) has an old Dell Inspiron 1501 which has been running Linux Mint 18 Xfce, which is now unsupported. I'm beginning to regret it but just to keep it going for a couple of years I offered to update to Mint 20 Xfce, which is the last version listing 1 Gb as the minimum Ram (everything later or other version are 2 Gb or more), which is the most that system can use. Once the wifi was eventually working (old b43 broadcom driver) most things went fine (except Team Viewer, which works on another Mint 20 Xfce system, but that's not a question for here). However, she uses Yahoo mail, and for some reason just attempting to load the login page (login.yahoo.com) causes Firefox to crash (I mentioned Thunderbird in the title as I attempted to access Yahoo Mail with it, but because it needs to access the Yahoo Mail page (as I think this is now based on App codes rather than passwords), and doing that crashed Thunderbird also). I'm pretty sure I have methodically gone through all the troubleshooting steps on https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-and-diagnose-firefox-problems (clear cookies & cache by deleting history; clear startup cache; refresh; reinstall; new profile). Firefox doesn't crash in Troubleshoot mode, despite the fact is seems to still use hardware acceleration, even though I thought it would disable that. Hence, I'm at the end of what I know to try (and that's just from following the guide, I am not an expert) and would be grateful for any help anyone can offer. I attach an image that lists all the submitted crash reports, as they will refer to slightly different conditions as I tried all the options mentioned above. I'm using my own PC to submit this (so any hardware & system data submitted by this web-form won't be relevant), not the Inspiron 1501 that has the issue. I can open the Yahoo mail page on this machine (same version of Firefox) and also on the Inspiron 1501 using Chrome (but there was a different reason relating to security why we couldn't log in via that). Would really like to get Firefox (and Thunderbird) working on the laptop, if possible.

Asked by Jonny Terry 20 hours ago

Last reply by cor-el 6 hours ago

Firefox crashing semi constantly

I recently bought a new laptop and seem to have Firefox constantly crashing in both normal and troubleshoot mode on both a Windows 11 OS as well as Linux OS's (Pop_OS and… (read more)

I recently bought a new laptop and seem to have Firefox constantly crashing in both normal and troubleshoot mode on both a Windows 11 OS as well as Linux OS's (Pop_OS and Manjaro). In general it will crash every 30 minutes or so but sometimes it can happen rapidly in a row.

I'm not sure what the problem could be but it sounds like a hardware problem? However I don't seem to be experiencing crashes on Edge or Opera when I tried them but I haven't tested it for too long yet. Does anyone have any advice or insight about this?

Here are some recent report ID's:

bp-fa5e703a-fb27-4eb0-8cca-260f10230207

bp-7a261e27-ac52-44ae-aca8-45fbc0230207

bp-2ac09c72-a33b-415a-a1e1-8e2f30230207

bp-eca9bdc5-e0f2-438e-95bf-84bde0230207

bp-fb11c5ac-9ae6-468b-bc23-edc460230207

Asked by Anionz 6 hours ago

Last reply by cor-el 6 hours ago