Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة

Firefox just stopped working

Just out of the blue my browser stopped loading pages. I went through all the processes recommended here and none worked. With the browser open now, its using a high amo… (read more)

Just out of the blue my browser stopped loading pages. I went through all the processes recommended here and none worked. With the browser open now, its using a high amount of CPU and the power usage is Very High. Nothing is open because it won't load anything. No error messages, just stuck with the little dot going side to side. I used chrome to download and install an update, but still nothing.

Help :(

Asked by lisamcanally 5 days ago

Last reply by lisamcanally 5 days ago

Ant Video Downloader eating up all available system memory

This started two days ago. I did not recognize what was happening, but the computer slowed to a point of complete unresponsiveness. I had to hold the power button in for … (read more)

This started two days ago. I did not recognize what was happening, but the computer slowed to a point of complete unresponsiveness. I had to hold the power button in for a hard shutdown. Next day, I was watching a YouTube video, the video stopped playing, and the computer slowed to a snail's pace. Task Manager revealed something was using up ALL system memory. A look at running processes showed that the culprit was Firefox.

Firefox would start normally, then gobble up all system memory over a few minutes, rendering the computer almost inoperable.

Tried garbage collection, CC, and minimize memory usage under about:memory. This would temporarily reduce overhead, but then it would climb back up next time I started Firefox.

The Ant Video Downloader underwent a redesign days ago; this memory issue started exactly two days ago, on Friday evening, the 7th of January, 2022.

I disabled the add-on. At this moment, Firefox memory use is 642,716 KB of an available 12 GB. There seems to be one main process using the largest share of memory (200-300,000 KB) with 12 other firefox.exe processes running concurrently, all using smaller amounts of system memory. Firefox memory use no longer climbs until all system memory is consumed.

Is there any way to rein in memory use by Firefox add-ons short of disabling them? Are other users reporting this issue? How are add-ons vetted prior to use with the browser? There are few of these video downloaders available. Most are merely copies of a single piece of non-functioning software—but listed under different names, supported by what are clearly fake reviews. Is anyone verifying the integrity of these add-ons in addition to their developers?

In this case, the developer is based in Hong Kong.

Thank you to the community for any assistance offered in this case.

Asked by iamwileecoyote 1 week ago

Last reply by iamwileecoyote 5 days ago

Latest Update Crashes

This post is on my Mac Catalina. This morning Firefox updated on my Windows 7 before I closed out. Now that it is evening Firefox does not open on that computer. What … (read more)

This post is on my Mac Catalina. This morning Firefox updated on my Windows 7 before I closed out. Now that it is evening Firefox does not open on that computer. What should I do to fix it since it does not open; it crashes immediately.

Asked by tightpurchaser 6 days ago

Last reply by tightpurchaser 5 days ago

YouTube randomly stops loading

About a month ago, I started having a problem where all pages on YouTube randomly stop loading. It does this with no rhyme or reason and usually for around a minute at a … (read more)

About a month ago, I started having a problem where all pages on YouTube randomly stop loading. It does this with no rhyme or reason and usually for around a minute at a time. It just hangs until it abruptly starts working again. Occasionally (like if I try to log out while this is happening), it will give me an error saying I'm "offline", even though I am most definitely not offline. During this time, all other websites (Google, Wikipedia, Hulu, etc) work fine, so I know it's not my Internet. Other than that, it doesn't give me any errors.

I am using a MSI laptop on Windows 10. Oddly enough, YouTube loads properly in incognito mode and in Windows Edge, but clearing my cache and cookies, disabling my extensions, and updating Firefox to the latest version didn't solve the problem. I even enabled each of my extensions separately in incognito mode while YouTube wasn't loading in a normal window, and each time YouTube loaded properly in the private window while simultaneously not loading in the normal one, so I know none of my extensions are causing the problem. Restarting my computer also didn't do anything. This problem persists when logged in or out of YouTube, no matter the account.

I reported this issue to YouTube back on December 29, but it hasn't been fixed. I also made a post on the YouTube Community a few days ago, but I didn't get any helpful answers. Any help would be appreciated!

Asked by David_H23 1 week ago

Last reply by David_H23 4 days ago

Firefox 95.0.1 "new-window" consuming all CPU

I have a problem with running Firefox v95.0.1 on Ubuntu 20.04 operating system. When I first open Firefox, process with command /usr/lib/firefox/firefox -new-window start… (read more)

I have a problem with running Firefox v95.0.1 on Ubuntu 20.04 operating system. When I first open Firefox, process with command /usr/lib/firefox/firefox -new-window starts and taking up 100% CPU. This process doesn't stop even if after closing Firefox and after a while crash reporters says that Firefox is crashed. While the browser is open and the mentioned process is running, I can't open any web page, since it's loading infinitely. I attached here screenshots of both process details and crash reporter.

Asked by cahangirove 5 days ago

Last reply by cahangirove 5 days ago

upgraded to windows 11 now youtube fullscreen is broken/off center

Upgraded to windows 11 now you tube full screen is broken/off center. you can see in the picture the gap to the left and to the top where my desktop is peeking through in… (read more)

Upgraded to windows 11 now you tube full screen is broken/off center. you can see in the picture the gap to the left and to the top where my desktop is peeking through in fullscreen. Before windows 11 it was fine nothing else changed. Temp fix is to exit full screen then re enter full screen and it will be fixed till Firefox is restarted.

Asked by jlganjei 6 days ago

Last reply by jlganjei 6 days ago

Seemingly random but frequent crashes

I am experiencing multiple crashes per day which don't seem to related to specific websites or content, the most recent of which are submitted over the past two days: bp-… (read more)

I am experiencing multiple crashes per day which don't seem to related to specific websites or content, the most recent of which are submitted over the past two days:

bp-cd870292-f117-4584-999b-a01fe0220111 bp-97d8fc05-adcf-441b-afee-475560220111 bp-d4a61799-62d2-48fa-94ee-dc9700220111 bp-4027fd91-08f9-4cbf-a2b5-1ebeb0220111 bp-84d70be6-f036-4fe0-a33e-e491c0220111 bp-39eb36bb-7fce-4862-9ad6-3efd70220111 bp-a3da5076-0065-4760-99b2-edeaf0220111 bp-a27431c8-eb4d-47c8-b550-7526f0220110 bp-de35dba0-dd29-4665-a5d3-9dd3d0220110

Before I try a fresh install, I wondered if anyone can help interpret the crashes as I am curious what is going on but don't have the skills to DIY this.

Asked by Nommo's FF 1 week ago

Last reply by Nommo's FF 6 days ago

Crash on startup

Firefox (and chrome, but not edge) crashes on startup. There's no crash report. The window shows up as an outline for a fraction of a second and then is gone. It doesn't … (read more)

Firefox (and chrome, but not edge) crashes on startup. There's no crash report. The window shows up as an outline for a fraction of a second and then is gone. It doesn't show up in task manager. I've uninstalled and reinstalled multiple times. I've updated windows and my antivirus. I've tried a few other fixes that came up from searching for a fix, but so far nothing has helped.

Asked by meow2009.20.09 1 week ago

Last reply by meow2009.20.09 16 minutes ago

Slow Google/Maps on Citrix

We are using a Citrix server and have Firefox installed for browsing (normal auto-updated version, not ESR). Some user experience a problem with a normal Google search or… (read more)

We are using a Citrix server and have Firefox installed for browsing (normal auto-updated version, not ESR). Some user experience a problem with a normal Google search or a search in Google Maps. It can also be reproduced by executing multiple searches in Google Search/Maps in a row. After 5-6 attempts, the response is hanging for around 3 minutes before it continues. I've added a console export in the troubleshooting information.

It seems that the issue is not appearing when activating the troubleshooting mode. But there are no add-ons (extensions and themes) activated (expect the 2 default plugins) and turning off hardware acceleration doesn't help too. It seems to be related with another setting which is disabled in the troubleshooting mode.

We have also deleted/recreated the Firefox profile and the complete Windows userprofile.

Have someone an idea what we can test/try to identify/solve this issue?

Asked by she 6 days ago

Last reply by she 6 days ago

MediaWiki 1.35 login fails with "Secure Connection Failed" and no error code (HTTP/2 related?)

[Update: This works correctly with HTTP/2 disabled, so it is somehow HTTP/2 related. Firefox's partner is terminated with ATS 8.0.2, so this is most likely an interactio… (read more)

[Update: This works correctly with HTTP/2 disabled, so it is somehow HTTP/2 related. Firefox's partner is terminated with ATS 8.0.2, so this is most likely an interaction with Traffic Server, but debugging help is still needed.]

I recently upgraded from Mediawiki 1.31 to 1.35 on Debian 10. Since this upgrade, attempts to log in with Firefox are impossible -- Safari and Chrome work fine. Firefox 96.0 displays the attached error "Secure Connection Failed" but no security error is provided. This seems to be a defect in Firefox, but I am having difficulty diagnosing further.

Looking at both server trace logs as well as the Firefox debugging tools, I see Firefox does an expected POST request to the login page:

 POST https://newwiki.convivian.com/mediawiki/index.php?title=Special:UserLogin&returnto=Main Page

The MediaWiki server replies with a 302 Found and redirect to the Main Page on successful login, but Firefox considers this response insecure on some way that is not indicated. The "Security" tab in DevTools shows no security errors on the transaction.

I am able to reproduce this on multiple machines running Firefox 96.0, as well as with Troubleshooting Mode enabled. No errors occur with other tested browsers.

Is there a way to extract further debugging information from the browser?

Asked by jered 5 days ago

Last reply by jered 4 days ago

Firefox using all pc resources on start and not loading any pages

This started happening this morning when I booted up my PC. I started Firefox, and the fans on my PC went crazy, opened up task manager only to see that firefox was appar… (read more)

This started happening this morning when I booted up my PC.

I started Firefox, and the fans on my PC went crazy, opened up task manager only to see that firefox was apparently using 60% of my CPU and 12GB of RAM. For reference my CPU is Ryzen 9 5900x and I have 32GB of RAM, so this behavior is very strange.

And I wasn't trying to open a lot of tabs, or some resource crunching web app. My homepage is google, and that's what was supposed to open. I even tried to access my router on the local network, since I thought that maybe firefox suddenly just can't get out to the internet, and same thing happened.

I tried resetting firefox to default, reinstalling, checking other browsers to see if they work, checked the support page for similar issues, but found none. If anyone has any suggestions please say, firefox has been my regular browser since the late 2000s, and I'd hate to have to use something else.

Thanks

Asked by aeric.wintershard 5 days ago

Can't Upload Image To Support Forum Post

Anyone know why I can't upload a simple small JPEG image to a Mozilla Support forum post? I click the "Browse..." button under "Add images (optional)" under the box where… (read more)

Anyone know why I can't upload a simple small JPEG image to a Mozilla Support forum post?

I click the "Browse..." button under "Add images (optional)" under the box where the post is typed, select the file and click the "Upload" button and it just sits there saying "Uploading Image.jpg" but the image never uploads or attaches to my post.

I have tried from both Firefox (version 96.0) and Safari (version 15.2), but I have the same problem. I can't find any info about accepted file formats and sizes for these forums, but the image is only 478KB, and is a JPEG, so I can't imagine it's too big or an unaccepted format...

I am on macOS version 11.6.2. The image file is NOT locked.

Any info or suggestions would be greatly appreciated!

Asked by eric.wengrofsky 6 days ago

Last reply by eric.wengrofsky 6 days ago

No Passwords/Logins on Firefox Desktop - MAC

When I opened my browser today, and tried to login to one of my sites, I discovered that all but three (3) of my 100s of stored logins and passwords had disappeared. I ch… (read more)

When I opened my browser today, and tried to login to one of my sites, I discovered that all but three (3) of my 100s of stored logins and passwords had disappeared. I checked the Firefox browsers on my phone and iPad and they're all there, just not on my iMac. Yesterday, Firefox bumped me out of my account and I had to log back in. I didn't notice this problem then.

1 - I need to know how to download all my passwords before they disappear from my mobile accounts too. 2 - How do I get them back on my desktop browser?

Asked by nubianpriestess 4 days ago

The display turns on when a push notification is received

When a push notification is received, the display turns on (via DPMS). Is it possible to get rid of this behavior? Is there some configuration option in Firefox in about:… (read more)

When a push notification is received, the display turns on (via DPMS). Is it possible to get rid of this behavior? Is there some configuration option in Firefox in about:config? I can't exclude that it's not Firefox doing this, but I'm guessing it is.

Asked by zostajekni 4 days ago

Last reply by zostajekni 3 days ago

Firefox can't load websites but other browsers can

Loading a web page stopped in the middle. I have checked my internet connection: OK. After that no one web pages was opened in the firefox browser. I have opened Chrome a… (read more)

Loading a web page stopped in the middle. I have checked my internet connection: OK. After that no one web pages was opened in the firefox browser. I have opened Chrome and everything worked well , web pages has been opened.

I have purge firefox installation (apt purge firefox) and installed again. Not helped. I have switched off all the extensions. Not helped.

I have read and followed the things in the article: https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-cant-load-websites-other-browsers-can Nothing helped.

I am using Ubuntu (Ubuntu 20.04.3 LTS) any idea?

Asked by mila 5 days ago

Last reply by mila 7 hours ago

El Capitan 10.11.6

How can I get a version that actually works seamlessly My browser started "misfiring" since 10 days. A page would take up to 10 minutes to lad properly and then a click t… (read more)

How can I get a version that actually works seamlessly My browser started "misfiring" since 10 days. A page would take up to 10 minutes to lad properly and then a click takes another 5

Help!!!

Asked by Jay-EE 6 days ago

Firefox freezing after update to 96.0

My Firefox updated to 96.0 yesterday. Since then it freezes frequently apparently checking for updates; no pages load during the freeze. After some time it decides it is … (read more)

My Firefox updated to 96.0 yesterday. Since then it freezes frequently apparently checking for updates; no pages load during the freeze. After some time it decides it is up to date and Firefox starts working again, only to start checking for updates again after a few minutes and freezing again. A second installation on a laptop (also Windows 10) is behaving exactly the same. How do I resolve this? Thank you.

Asked by Andrew80 5 days ago

Last reply by Andrew80 5 days ago

[LINUX] GeckoMain crazy CPU usage, behavior as if no internet access

A few days ago there was a Firefox update and this morning suddenly GeckoMain started (out of nowhere) using the CPU at 80% (which lead to the CPU fan going nuts). I open… (read more)

A few days ago there was a Firefox update and this morning suddenly GeckoMain started (out of nowhere) using the CPU at 80% (which lead to the CPU fan going nuts). I opened the gnome system monitor and it showed that GeckoMain was overusing the CPU. There's also a process running called "Privileged Content". For as long as this additional process is running, Firefox is behaving as if there were no internet access - infinite time to load any page and if left undisturbed, after a while Firefox closes with a crash message. Also, for as long as this problem is happening, simply closing Firefox with the X button doesn't close it - GeckoMain is still running and the only way to actually close the browser is "killall GeckoMain". So I removed all extensions one by one in order to make sure it's not an extension causing this. It's not. Even after removing all extensions the problem continued which lead me to believe something in my prefs.js is causing it. There were so many things modified in about:config over the years that I have no idea which one might be causing the problem. I have uploaded the prefs.js file here, so that you can review it, if needed: https://drive.google.com/file/d/1j-EAaeBrcawRfzrIr4n9Pg6IyvM9zROV/view?usp=sharing

At the moment I'm writing this question through Waterfox bc Firefox is unuseable with this problem.

Asked by rado84 5 days ago

Last reply by rado84 4 days ago

Firefox repeatedly opens with "Sorry, We're having trouble getting your pages back"

Since I upgraded to v96.0 I have been getting this error message every time I open Firefox. I read another thread that suggested I alter... browser.sessionstore.max_… (read more)

Since I upgraded to v96.0 I have been getting this error message every time I open Firefox. I read another thread that suggested I alter...

    browser.sessionstore.max_resumed_crashes

...to zero (0) in "about:config". However, I'm guessing this change basically turns off this functionality, which I wouldn't want if the browser actually crashed. However, this doesn't seem to work at all, either on the network "Data" folder or the local "Data" folder, so Firefox has become very annoying to use.  :-(

I have two (2) data directories (which, of course, contains my profile) for firefox; one on my local machine and one on the network. I normally use the network data directory and only use the local one if I'm traveling. I haven't used the local "Data" for three (3) months, and it worked fine for two weeks. As a test I activated the local "Data" directory (I renamed "Data" to "Data_network" and "Data_local" to "Data"). I got the same problem so I'm sure this has to do with the latest upgrade to v96.0.

My settings, which have always been set like this, are:

 + I have "Open previous windows and tabs" un-checked.
 + I have "Choose what you see when you open your homepage, new windows, and new tabs." set to "Custom URLs..." and my "Homepage and new windows" is set to my home page URL.

Any thoughts?

Asked by Bill 5 days ago

Last reply by Bill 4 days ago