Showing questions tagged: Show all questions

Firefox 78.0.1 does not remove closed pages from memory - lags and high RAM usage

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit cons… (read more)

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit consists of launching browser with 1 pinned tab and 1 home page (so 2 tabs only), then opening 5-10 tabs from my bookmarks, checking pages then closing them and leaving only 1 pinned page open. In firefox 78.0.1 after doing this (opening and then closing multiple tabs "to the right" using new context menu added in 78) my ram usage does not drop. It goes from 2.4GB (system only usage) to 5.0GB and does not drop after closing tabs. However when I open 10-20 tabs again RAM usage does not rise (maybe slightly, like 5.3GB). So it looks like firefox has multiple tabs stored in ram and opening new tabs just rewrites that memory instead of allocating new one. I have 8GB of ram so 3GB of usage from 1 open tab is crazy. I think it was 500-900MB before. I also have terrible lags because of this - browser hangs up every few seconds for few seconds. I had trouble writing this post with 2 tabs open because of 3.3GB ram usage! Restarting browser helps - ram uasge rises from 2.4GB to 3.2GB only (800MB for 2 tabs) but every new opened and closed tab seems to stay in memory. For example if I open 10 more tabs except for 2 that always open so I have 12 tabs I have 3.6GB memory usage. After I close them it slowly drops to 3.5GB instead of returning to 3.2GB. It does not matter how I close tabs - using right click context menu (close other tabs, close tabs to the right), using X on tabs, or using add-on to close all tabs except for pinned ones. They always remain in memory somehow. PLS fix this ASAP.

P.S. I also tried checking about:performance menu but there is nothing interesting here. It says that 2 opened tabs and addons use 100MB of memory which is not true because browser at this moment uses 1060MB.

Update 1: I also tested safe mode. 3,4GB of PC RAM usage on firefox safe mode start. Opened few tabs, ram usage goes to 4.2GB. After closing all tabs except for 1 ram usage start to SLOWLY decrease but it stops at 3,7GB. Ram usage drop was really slow like 10-30 seconds. It should be instant after closing tabs.

Asked by Piterk 1 week ago

Last reply by Piterk 2 days ago

Importing photos into Google Photo is not working well: load some photos (4/5) and then block them

Some friends have the same concern. Is the problem the same as : https://support.mozilla.org/fr/questions/1280036 Firefox 78.0.1 (64 bits) add-on: uBlock Origin Windows… (read more)

Some friends have the same concern. Is the problem the same as : https://support.mozilla.org/fr/questions/1280036 Firefox 78.0.1 (64 bits) add-on: uBlock Origin Windows 10 1903 OK with other browsers with the same add-on.

Asked by Cyrano 6 days ago

Firefox Stutter every 10 seconds (not sessionstore related ?)

Hello, I recently had to switch back to my laptop and noticed that firefox is micro-stuttering (missing a couple of frame at worse) at a somewhat regular interval. Which … (read more)

Hello,

I recently had to switch back to my laptop and noticed that firefox is micro-stuttering (missing a couple of frame at worse) at a somewhat regular interval. Which is very noticable and head-ache inducing when watching a youtube video.

I tried to disable every plugins that I have, switching to a new profile, setting browser.sessionstore.max_tabs_undo and browser.sessionstore.max_windows_undo to 0, closing everything in the background, clearing cookies caches and etc.

Nothing worked, I noticed that disabling window's "Hardware-Accelerated GPU Scheduling" helped. With it on I've got a very regular micro stutter (every 10 seconds) whereas with it turned off I "only" get a microstutter once every 20/30 ish seconds. Therefore I suspect some shenanigans with optimus drivers but I don't know for sure how to confirm. I tried to force firefox to use the integrated gpu with nvidia pannel but it didn't help.

I would have capture a video to show off the problem but everytime I start recording (with lenovo's nerve sense capture software) the problem totally disappears !

Anyone have any ideas about what could be happening / how to diagnose more precisely the problem ? Thanks for reading.

specs :Windows 10 (x64), Firefox 78.0.1 (x64), Intel Core i5-7300HQ, optimus GPUS : Intel HD Graphics 630 + NVIDIA GeForce GTX 1060 (Max-Q)

Asked by aramirg 1 week ago

Last reply by aramirg 5 days ago

Upon awakening PC, an open, minimized Firefox browser won't maximize

My computer goes into sleep mode after inactivity. When I wake up my computer, if Firefox was left open and minimized, I can't click on it for one minute to bring it back… (read more)

My computer goes into sleep mode after inactivity. When I wake up my computer, if Firefox was left open and minimized, I can't click on it for one minute to bring it back up. A dinging sound happens. All other minimized windows can be maximized without issues. This is on a brand new HP PC running Windows10.

Asked by daree76 5 days ago

Video stuttering comes back in 2020 due to the new update

Like the topic title said, i have a video stuttering problem in youtube. This is a quite old question, but i already installed both h264ify and youtube classic + changed … (read more)

Like the topic title said, i have a video stuttering problem in youtube. This is a quite old question, but i already installed both h264ify and youtube classic + changed some settings in about:config(enabled WebRender, change the time to save tabs) . Youtube used to work perfectly fine until the recent update.

Asked by Mr.KingNothing 5 days ago

Last reply by Mr.KingNothing 5 days ago

Floating Meeting Tab Stuck, Can't Detach Tabs

I'm on Windows 10. The webcam software PerfectCam causes the floating icon-based meeting to be always on top [even if you minimise Firefox] and it also stops Firefox from… (read more)

I'm on Windows 10. The webcam software PerfectCam causes the floating icon-based meeting to be always on top [even if you minimise Firefox] and it also stops Firefox from letting you detach tabs from the main window by dragging a tab outside of the main Firefox window.

This does not happen with other webcam software such as SnapCam or Xplit.

The only way to get out of this problem is by closing Firefox. Extensions I have: Adblock, Adblock Plus, AddToAny Share Anywhere, Checker Plus for Gmail, Duplicate Tab Closer Quick Tabs Ported Startup Apps Weather

This does not happen immediately on the 1st Google Meet meeting of a Firefox session. It happens after a few meetings.

I actually find the always-on-top floating meeting Firefox tab a huge nuisance as I don't have anywhere to place it. If I put it on the corner, it covers the minimise/restore/close buttons. I'd love to be able to turn that thing off.

PerfectCam's maker Cyberlink's Tech Support already gave me some instructions after I sent some diagnostics data from my PC. The main thing was to go to the Device Manager > Display > Intel UHD Graphics 620 > uninstall And then go to an Intel page to download a software to downloaded the latest software for this intel thing.

After doing this, for most of the day, the problem didn't happen even after several meetings. So I thought that the problem had been solved. But at the end of the day it happened again.

I tested Google Meet on Chrome with PerfectCam and the problem doesn't happen on Chrome because it doesn't have a always-on-top floating meeting tab.

I'm attaching some images with information.

Asked by riluma 4 days ago

PDF pages very slow to load

Hi all, when loading a PDF the first few pages load, and then the rest only load (slowly) once you scroll/click to view them. This wasn't always the case, and started abo… (read more)

Hi all, when loading a PDF the first few pages load, and then the rest only load (slowly) once you scroll/click to view them. This wasn't always the case, and started about 4 weeks ago. My internet connection is 50Mbps, and is running at full speed, and my PC has 32GB of RAM. It's not my internet or PC, as far as I can tell.

Is there a fix? Is this a known new bug? Thanks.

(Windows 10, Firefox 78)

Asked by jlccarv 4 days ago

Problems seens since install of V78.0.1

Experiencing the following problems since V78.0.1 was installed: old bank accounts showed up (TD Bank) games (AOL) will not complete the "load" cycle unable to click … (read more)

Experiencing the following problems since V78.0.1 was installed:

  • old bank accounts showed up (TD Bank)
  • games (AOL) will not complete the "load" cycle
  • unable to click on Firefox icons when in gmail:
    >settings, contacts, logoff
  • Some items will not activate when doing a mouse click on them

Is a Firefox reload needed? And, if so, how is that done without loosing bookkmarks, history, etc.?

Asked by roysacavage 4 days ago

cut and paste with right mouse click in discord web app pastes text twice.

When I cut and paste text into the chat edit window in the discord website app, the text I am pasting appears twice. This started happening within the last month. I am … (read more)

When I cut and paste text into the chat edit window in the discord website app, the text I am pasting appears twice. This started happening within the last month. I am using Firefox 78.0.1. This does not happen in chromium, for example, nor in pasting info to other applications. I am running the latest Linux Mint OS as well.

Asked by Stephen 5 days ago

Last reply by Stephen 4 days ago

FIREFOX NOT DISPLAYING FORM DETAIL

Since I updated my Firefox Developer Edition, forms doesn't display properly again even the form margin won't display which makes it very hard for me to know if a data as… (read more)

Since I updated my Firefox Developer Edition, forms doesn't display properly again even the form margin won't display which makes it very hard for me to know if a data as been input by default or the form is actually blank.

Asked by Janet Eyre 4 days ago

Windows hanging/freezing when Firefox is in use.

When I have Firefox running, Windows is freezing occasionally. Sometimes it is freezing every few minutes; sometimes a couple of times per hour. I find errors in the Wi… (read more)

When I have Firefox running, Windows is freezing occasionally. Sometimes it is freezing every few minutes; sometimes a couple of times per hour. I find errors in the Windows event log from the ESENT service which correlate to the freezing events (see attached image).

The freezing events seem to occur more often if I have more Firefox tabs open.

I have tried running Firefox with add-ons disabled and have uninstalled and then reinstalled Firefox and the in both cases the freezing events still occur.

The freezing events do not occur if I use MSIE or Chrome, but I would prefer to use Firefox.

I have checked Device Manager for errors - there are none. The S.M.A.R.T. utility reports all OK for my C drive.

I am looking for advice on how to resolve this problem.

Thank you!

Asked by kgkayak 4 days ago

Last reply by kgkayak 4 days ago

nothing loads

Firefox won't load any pages at all, the home page is blank and I've tried several things to try and fix it such as restarting my laptop and reinstalling Firefox. I've tr… (read more)

Firefox won't load any pages at all, the home page is blank and I've tried several things to try and fix it such as restarting my laptop and reinstalling Firefox. I've tried safe mode but everything's still blank on there so I know it isn't my addons. Any help is appreciated!

Asked by crammitjammit 4 days ago

Roundcube Crashing

The latest version of Firefox (updated 7/5/20) was added to my Windows 10 PC and now every time I try to use the mail program Roundcube, the Firefox tab crashes. Just tho… (read more)

The latest version of Firefox (updated 7/5/20) was added to my Windows 10 PC and now every time I try to use the mail program Roundcube, the Firefox tab crashes. Just thought you ought to know about this bug so you can fix it. It's never happened with any previous version of Firefox, so something in your latest update isn't playing nice with Roundcube and has to be fixed.

Asked by leagal99 5 days ago

Last reply by leagal99 4 days ago

Firefox crashing when streaming video content

Hi there. I am running Firefox version 78.0.1 and am experiencing crashes when streaming ANY video content at the moment. The browser simply closes without any error mess… (read more)

Hi there. I am running Firefox version 78.0.1 and am experiencing crashes when streaming ANY video content at the moment. The browser simply closes without any error message being reported. This is the first time that this has happended to me.

Asked by dembones46 4 days ago

Windows 10 Tablet mode (FF V78.0.1) Touch Keyboard does not stay up

Windows 10 in Tablet mode (Dell 5481 2-in-1 FF V78.0.1) when tap on target box for entry (i.e. search) the touch keyboard pops up like it is supposed to, but then the scr… (read more)

Windows 10 in Tablet mode (Dell 5481 2-in-1 FF V78.0.1) when tap on target box for entry (i.e. search) the touch keyboard pops up like it is supposed to, but then the screen seems to do a refresh and the keyboard disappears. This seems to happen wherever the data entry box is located on the page. Disabled all Add-ons to see if that caused the refresh. Did not help.

Added the separate search box to the task bar, did not help. Brought up DuckDuckGo page for their search box, same thing, did not help. Cannot enter anything on the browser while in Tablet Mode. (Had to go to using the OSK keyboard, not automatic, and place on screen for entry. NOT the same thing)



Note: DO NOT HAVE THIS PROBLEM WITH MICROSOFT EDGE OR GOOGLE CHROME BROWSERS. THE TOUCH KEYBOARD STAYS ACCESSIBLE FOR ENTRY ON BOTH OF THEM, SO IT'S NOT WINDOWS OR HARDWARE.

Asked by rvgypsydad 6 days ago

Last reply by rvgypsydad 3 days ago

WebRTC with Janus Websockets and Asterisk no sound, 78esr

We have a server running Debian Buster with Janus and Asterisk installed using the standard Debian packages. Using the standard Janus test page to make calls through our … (read more)

We have a server running Debian Buster with Janus and Asterisk installed using the standard Debian packages. Using the standard Janus test page to make calls through our server via the Websockets interface, we have no problems with any of the Firefox 68esr browsers, but after upgrading to the latest 78esr browser, we have no audio after the call connects if we initiate the call from Windows 10. Using Linux or Mac 78esr (or any OS with Chrome) to initiate the call audio is working, even if the answering browser is 78esr on Windows 10.

Looking in the Asterisk and Janus logs for working and silent calls, they appear identical (opus codec selected in all cases), and there are no errors in the Web Console after upgrading adapter.js to 7.4.0.

Is there a known problem with websockets and 78esr?

Asked by raymond.field 3 days ago

Recently used sites no longer appear in the address bar?

I am on 78.0.1 (64-bit) in Windows 10. Suddenly my most used sites no longer appear in the address bar when I enter it. I have no idea why this is happening. What can I … (read more)

I am on 78.0.1 (64-bit) in Windows 10. Suddenly my most used sites no longer appear in the address bar when I enter it. I have no idea why this is happening.

What can I do to get that functionality back?

Asked by bill0287 4 days ago

Last reply by bill0287 3 days ago

Cannot Connect to Any Websites But Connected to WIFI. MITM/Security Issue?

Out of the blue, I can't connect to any websites even though I'm connected to my WIFI network. When I open Firefox, I get an error just below the Bookmarks bar that says… (read more)

Out of the blue, I can't connect to any websites even though I'm connected to my WIFI network.

When I open Firefox, I get an error just below the Bookmarks bar that says "You must log in to this network before you can access the Internet." When I click Open Network Login Page it sends me to https://myattwg.att.com/UverseAccount.html but I get a 404 Not Found error.

I get MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED when I visit any website using the computer that's directly having problems. I get the error SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER when using another computer that's connected to the WIFI network. I've gone into about:config and changed security.enterprise_roots.enabled to true but that still doesn't work. I've tried to turn on/off Windows Firewall, but nothing either. I get similar errors with IE & Chrome.

This isn't my computer I'm trying to fix the issue for (older family member), but I remember this computer having all sorts of antivirus programs installed like Avast, BitDefender, etc. I've read that those can cause problems with stuff like HTTPS Scanning but I had removed all antivirus programs a while ago and the internet was still working just fine.

Any ideas? Below is the error I get in case you want to decode the certificate.


Peer’s Certificate issuer is not recognized.

HTTP Strict Transport Security: true HTTP Public Key Pinning: false

Certificate chain:


BEGIN CERTIFICATE-----

MIICXzCCAcigAwIBAgICA/wwDQYJKoZIhvcNAQEFBQAwbjELMAkGA1UEBhYCVVMx DjAMBgNVBAoWBTJXaXJlMRcwFQYDVQQLFg5HYXRld2F5IERldmljZTEVMBMGA1UE BRYMOTkxNzFOMDYwMjc1MR8wHQYDVQQDFhZHYXRld2F5IEF1dGhlbnRpY2F0aW9u MB4XDTIwMDYwNzIyNTk0NVoXDTM1MDcwNDIyNTk0NVowTTELMAkGA1UEBhYCVVMx DjAMBgNVBAoWBTJXaXJlMRcwFQYDVQQLFg5HYXRld2F5IERldmljZTEVMBMGA1UE AxYMYXR0bG9jYWwubmV0MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQDk9+CX 7aUUBKGFjq0UbSpo3ke80uGhj71TeTakJPGjVX2jwcx+2occV1e8tKLgqKl2/Kf0 Ms/ZKD8EpguvMLHme6t+XOWks+EVbdZCawE7TVxKLuzj7yBv7zh+01P1lxr8ND4f pnFQqGfamgS87oqhbQXCIduvaUo+J6D94YbrYwIDAQABoy0wKzAJBgNVHRMEAjAA MAsGA1UdDwQEAwIFoDARBglghkgBhvhCAQEEBAMCBkAwDQYJKoZIhvcNAQEFBQAD gYEAgISkGGqoyI8AbCPeb4oRiVm1n/Fq6piOEmzBj8egI3nCCZ7IKkHNMYXa0s9E KuAF8SiXqfBuWlGEwwbdg0cP5RZRuqmuNiQxVtVvjlOlYX2htIYP1FUdQrp7XXtp FG0333n32eJe5j8XGKPi/8qA5CWjPaRjvhZarqyEFN5VfNU=


END CERTIFICATE-----
BEGIN CERTIFICATE-----

MIICiDCCAfGgAwIBAgIBATANBgkqhkiG9w0BAQUFADBuMQswCQYDVQQGFgJVUzEO MAwGA1UEChYFMldpcmUxFzAVBgNVBAsWDkdhdGV3YXkgRGV2aWNlMRUwEwYDVQQF Fgw5OTE3MU4wNjAyNzUxHzAdBgNVBAMWFkdhdGV3YXkgQXV0aGVudGljYXRpb24w HhcNMjAwNTA4MjI1OTQ1WhcNNDAwNzAyMjI1OTQ1WjBuMQswCQYDVQQGFgJVUzEO MAwGA1UEChYFMldpcmUxFzAVBgNVBAsWDkdhdGV3YXkgRGV2aWNlMRUwEwYDVQQF Fgw5OTE3MU4wNjAyNzUxHzAdBgNVBAMWFkdhdGV3YXkgQXV0aGVudGljYXRpb24w gZ8wDQYJKoZIhvcNAQEBBQADgY0AMIGJAoGBALRg97VidcSZoXYBbG9AYa41gXkt uTILyX5hhdz+cxwPuKFxM3Nws7h3c08PPUjrE2TpsVgfrB/25XpwmgLSTfftAEv5 eC60Za05Eu86rRv+OU4UN2Rvokl4GhB0pxOjOVPzVcpXWTFdJlNiYhwYLehBKLNO 2xwlzI/DJjdXhzxHAgMBAAGjNjA0MA8GA1UdEwEB/wQFMAMBAf8wDgYDVR0PAQH/ BAQDAgEGMBEGCWCGSAGG+EIBAQQEAwICBDANBgkqhkiG9w0BAQUFAAOBgQBggJ8C jetJxINhlk37EVDHweQa/JwfKq1x2gCpacs8YtIxLwsfhT5nQlkujJ7VZpd3CK7H VdTEjidGgLiYYi8Q7hSyUbNt7dtH0WXMBtjLu/Na4VGUpojJf+jLaC6pnCrGUj3F b/K+M8Y/POcgqOVfzTnHsZQWnnkAQmxyFI0uzA==


END CERTIFICATE-----

Asked by vhannahda 3 days ago

Last reply by vhannahda 3 days ago