Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة

Excel missing zoom in/out feature

Hi! I use excel in the firefox browser and I realized that the zoom in/out feature that is usually at the bottom right corner of the browser is not there. I can use the d… (read more)

Hi! I use excel in the firefox browser and I realized that the zoom in/out feature that is usually at the bottom right corner of the browser is not there. I can use the default zoom in/out with command +/- (mac) that's built into the browser but that zooms all other screens as well and doesn't exactly give me what I'm looking for. I've checked all settings in excel and I'm not seeing anything. In chrome the zoom is right where it's supposed to be so I'm wondering if this is broken or missed? I've attached a side by side screenshot to compare.

Any info is appreciated! Thanks!

Asked by Lindsay.Sisco 5 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 2 weeks ago

Firefox slow

For the past few weeks Firefox has become VERY slow, refuses to load many web pages, displays security messages and is generally unusable. I have tried solutions from the… (read more)

For the past few weeks Firefox has become VERY slow, refuses to load many web pages, displays security messages and is generally unusable. I have tried solutions from the troubleshooting page, reset Firefox, checked time and date but nothing makes any difference. Other browsers work as normal. Any suggestions please?

Asked by david.harvey425 5 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 months ago

Cannot click on links in Firefox.

Every time I click a link in Firefox it gets denied. I get notifications like You don't have permission to access this site. Works in Microsoft Edge. Have already tried e… (read more)

Every time I click a link in Firefox it gets denied. I get notifications like You don't have permission to access this site. Works in Microsoft Edge. Have already tried emptying cookies and caches.

Copy Image Doesn't Work

When I right click on an image in Firefox, and choose the "Copy Image" option, it never works. In fact, it hasn't worked in years for me, and that's on numerous PCs, wit… (read more)

When I right click on an image in Firefox, and choose the "Copy Image" option, it never works. In fact, it hasn't worked in years for me, and that's on numerous PCs, with Windows 7 and Windows 10. I'm doing this so I can paste images into Photoshop. It looks like, instead of copying the image itself, it's just copying the image file, but this means I can't paste it into Photoshop.

Asked by r.thomas.wright 5 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 4 months ago

Voice to Text on Firefox

Hi, I'm looking for a plugin or website that is able to convert voice to text capability on Firefox. For Chrome there are many solutions (VoiceNote II, Voice Recognition,… (read more)

Hi,

I'm looking for a plugin or website that is able to convert voice to text capability on Firefox. For Chrome there are many solutions (VoiceNote II, Voice Recognition, Dictanote). And I need to use it on firefox.

In firefox, as I think, permissions settings/UI haven't yet been sorted out however, so permission can't be granted to use it by the user, so it can't be used.

Thank you!

Asked by Lakshitha Samod 5 months ago

Last reply by sarveshwajs1234 5 months ago

Firefox reported geographic location

How can I set my location in Firefox. I know better than anyone on the web where I am located, and Firefox is locating me hundreds of miles away, so I just want to set th… (read more)

How can I set my location in Firefox. I know better than anyone on the web where I am located, and Firefox is locating me hundreds of miles away, so I just want to set the Zip code for my actual location. Thanks for any advice! -Harry

Asked by harryhef2 5 months ago

Last reply by cor-el 5 months ago

  • المُؤرشفة

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge … (read more)

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

Asked by Ga Mountain Hiker 6 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago

  • المُؤرشفة

Export custom responsive device list

Hi, I hope you are well. I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my… (read more)

Hi,

I hope you are well.

I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my website on various screen sizes. Is there anyway to export this list or better still to synch them with my Firefox account so I don't lose these settings?

I am using Firefox Developer Edition (101.0b6 (64-bit)) on Ubuntu 20.04.

Many thanks Kaz

Asked by kazosman 6 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago

  • المُؤرشفة

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 6 months ago

Last reply by Dropa 6 months ago

  • المُؤرشفة

bookmarks bar autohide when?

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen]) can there be? so like, on default the boo… (read more)

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen])

can there be?

so like, on default the bookmark toolbar wouldn't show, but when I move my mouse into the specified area it appears (with the same animation as f11 mode)

 thank you,

let me know if i can already do that and if I'm just dumb.

 just to be clear, I want the tabs and url/address bar and tabs to always be there.

Actually might be cool to have options to autohide the tab bar too (separately).

 thanks again,

graham

tldr lol

Asked by bourn3 6 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago

  • المُؤرشفة

Page jumps to the top after refresh

Good day. My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of th… (read more)

Good day.

My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of the times it is not on the top of the page, so you have to scroll down to it.

Sometimes when the page is refreshed a jump to the top happens. So then I need to scroll down again. It takes a lot of time and concentration away if it happens dozens of times a day.

It often happens after I did some changes to the files on the page. It usually does not happen when I refresh the page a couple of times (when I purpously want to reproduce this problem).

I did try running Firefox in Safe mode, but it didn't help.

What can be done to fix this problem on my side? Is this a bug in Firefox itself?

Asked by vasart 6 months ago

Last reply by Dropa 6 months ago

  • المُؤرشفة

Firefox Can’t Open This Page

I just installed the latest Version of Firefox 101.0 for Windows 10. Then when I tried to download a pdf file from my yahoo mail I received the following message: "Proble… (read more)

I just installed the latest Version of Firefox 101.0 for Windows 10. Then when I tried to download a pdf file from my yahoo mail I received the following message: "Problem loading page" Firefox Can’t Open This Page To protect your security, dl-mail.ymail.com will not allow Firefox to display the page if another site has embedded it. To see this page, you need to open it in a new window. Learn more… Open Site in New Window Report errors like this to help Mozilla identify and block malicious sites

So, in order to open the page I have to press "Open Site in New Window"

Please advice why happened this issue and how can be fixed.

Asked by eladopoulos 6 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 6 months ago

  • المُؤرشفة

ADD-ONS REMOVAL

I want to remove an add-on called MAESTRO which I downloaded and it has taken over my home page. When I search for it in add-ons it doesn't come up . In addition none … (read more)

I want to remove an add-on called MAESTRO which I downloaded and it has taken over my home page. When I search for it in add-ons it doesn't come up . In addition none of the results has the place to click on to bring up the remove window. I want to get back to Firefox as my home page Please help.

thank you Ken Lyonss

Asked by KENLY_99 6 months ago

Last reply by user104147805413306348376805769878442569366 6 months ago

  • المُؤرشفة

Light/Dark mode issue persists

I've been having issues with the themes on the Firefox Browser. Almost all themes forces dark-mode on the browser. Since update 100 it no longer effects websites, but it … (read more)

I've been having issues with the themes on the Firefox Browser. Almost all themes forces dark-mode on the browser. Since update 100 it no longer effects websites, but it still affects the browser (menues etc) despite me having the settings locked on light-mode.

Asked by Mumrik 6 months ago

Last reply by Terry 6 months ago

  • المُؤرشفة

Custom theme not loading (always reverting to the default). This is my quick solution.

My custom theme was reverting back to the default every time I started Firefox. Going into my theme and disabling and re-enabling it worked, but having to do that every t… (read more)

My custom theme was reverting back to the default every time I started Firefox. Going into my theme and disabling and re-enabling it worked, but having to do that every time was annoying. Googling the problem came up with many links to Mozilla support and only said that that it was likely a setting in the "prefs.js" file or a corrupted "extensions.json" file. Unfortunately, no one else was pointing me to what parameter in the prefs.js file I needed to search for. So I had to find it myself. So I made a backup of the file for safety, fired up my Edit Pad Lite text editor, and opened the prefs.js file. Yikes, lots of values. So I carefully searched for the word "theme". I kept pressing F3 to continue searching for the next occurrence of the word "theme" (without the quotes of course). I finally found these 2 lines:

user_pref("lightweightThemes.persisted.footerURL", true); user_pref("lightweightThemes.persisted.headerURL", false);

Hmm. The lightweight theme header was false. Could it be that simple to change it to true? So I made sure I had shut down Firefox as Mozilla states that the prefs.js file is overwritten by Firefox upon exiting, changed the value to "true", saved the file, and restarted Firefox. Viola, my theme stayed on. I selected other themes, exited and restarted Firefox, and that theme was still there and not reset to the default. My problem was solved. I don't know how that value got set to "false" (and don't care), but now that it's set to "true" my theme is working every time I use Firefox. I'm surprised that no one else had found and posted this simple solution.

Asked by markb6 6 months ago

Last reply by Dropa 6 months ago

  • المُؤرشفة

Mic and Cam

Hi, Its about time you looked at your Mic cam Cam settings I'm getting older, they should be set as on as Default, and switched to off if required This is a massive issu… (read more)

Hi,

Its about time you looked at your Mic cam Cam settings

I'm getting older, they should be set as on as Default, and switched to off if required

This is a massive issue to a great part of the community I don't use Firefox as I used to, as so many of my clients are also moving away, ( Gone to different platforms to Edge and Chrome) I'm sure this can be easily fixed.

Dave, InfoTech Computers

Asked by hollafor 6 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago

  • المُؤرشفة

pop up window from FAA website disables Firefox browser?

When I login to the FAA AMCS application if there is a message to be read, clicking on the "View" button causes a pop up window to appear greyed out that disables Firefox… (read more)

When I login to the FAA AMCS application if there is a message to be read, clicking on the "View" button causes a pop up window to appear greyed out that disables Firefox browser? I should be able to click a button on the window that says "Confirm" to indicate I've seen the notice, but I have to actually close Firefox, login from a different browser to be able to click on that message in order to return to Firefox in order to login again to their site.

Asked by mlbrownmd 6 months ago

Last reply by cor-el 6 months ago