Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة
  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox 100 and OWA Drag and Drop Problem

Hello, Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working… (read more)

Hello,

Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working again (and I was very happy). My browser just updated to 100 and it stopped working again (and, of course, Firefox recommends not downgrading).

This is getting very frustrating, as I use Firefox at work and it is actually a lot of time wasted, going in and attaching files without drag and drop. I am on the verge of abandoning Firefox as my browser, since these features work in both Safari and Chrome. However, I do like the usability and security of Firefox, so I am hoping you can fix this very soon.

-Chris

Asked by cmartell 9 months ago

Answered by Chris Ilias 8 months ago

  • المُؤرشفة

Suggestion about "minimize memory usage" function

Recently i found that the memory usage can be very large when watching live-stream,tried many ways to fix but none of them was useful. Then i found the new function of "m… (read more)

Recently i found that the memory usage can be very large when watching live-stream,tried many ways to fix but none of them was useful. Then i found the new function of "minimize memory usage" button,it is useful,but not so convenient.Can you please add a new way to use this function? Like: set a number of memory usage(for example 256000KB),when reach this number trigger the "minimize memory usage".Then it will be like "auto minimize memory usage". Or,you can just set an UI button on the toolbar to trigger "minimize memory usage".

Please check my screenshot Pic1:It's the live-stream tab,memory usage 1800+MB Pic2:But it seems not so large in "about:performance"

Asked by 小宇 9 months ago

Last reply by 小宇 8 months ago

  • المُؤرشفة

Firefox developer edition cannot open a jsp file when it is open, when the run by server command is executed from Eclipse.

I have already selected firefox developer edition as the default browser from the Eclipse Enterprise Edition. However, when the browser is open, it cannot open the url ge… (read more)

I have already selected firefox developer edition as the default browser from the Eclipse Enterprise Edition. However, when the browser is open, it cannot open the url generated from eclipse. Suppose, I hit the command 'run as server' on a jsp file. If developer edition is already open, the file does not get open on a new tab. However, if the browser is closed, then it opens with the jsp file.

I have tested that with google chrome and firefox normal edition and in there, it works absolutely fine. But I don't know what went wrong in the developer edition.


I have uploaded two pictures for the convenience.

Asked by Belmont 8 months ago

Last reply by Belmont 8 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Export my personal about:config changes

I've got about 10 bookmarks with links to support pages each about adjusting specific about:config setting to my needs. My job also requires me to change systems lots of … (read more)

I've got about 10 bookmarks with links to support pages each about adjusting specific about:config setting to my needs. My job also requires me to change systems lots of times, from Mac to windows to Linux. Is there an easy way I can save my personal about:config changes to a file for easy import on other systems?

Thanks

Asked by td540 8 months ago

Answered by td540 8 months ago

  • المُؤرشفة

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge … (read more)

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

Asked by Ga Mountain Hiker 8 months ago

Last reply by cor-el 8 months ago

  • المُؤرشفة

Export custom responsive device list

Hi, I hope you are well. I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my… (read more)

Hi,

I hope you are well.

I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my website on various screen sizes. Is there anyway to export this list or better still to synch them with my Firefox account so I don't lose these settings?

I am using Firefox Developer Edition (101.0b6 (64-bit)) on Ubuntu 20.04.

Many thanks Kaz

Asked by kazosman 8 months ago

Last reply by cor-el 8 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Mac OS Montery (and before): Firefox is freezing and then crashing whenever going full screen.

Hello, Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions. Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app im… (read more)

Hello,

Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions.

Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app immediately freezes and either crashes or has to be manually force quit. There are no reports in about:crashes and I there has been no success with troubleshooting mode or switching versions of the Firefox application.

Machine Info: MacBook Pro (16-inch, 2019) Processor: 2.6 GHz 6-Core Intel Core i7 Memory: 16 GB 2667 MHz DDR4 Graphics: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Any help towards a solution would be appreciated. Thanks!

Asked by Sam Wilson 8 months ago

Answered by jonzn4SUSE 8 months ago

  • المُؤرشفة

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 8 months ago

Last reply by Dropa 8 months ago

  • المُؤرشفة

When dragging a tab into a new window, how do you stop it from being full screen like previous window

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab … (read more)

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab that I pull to be opened in windowed form. I noticed that this is typically the case when using Chromium-based browsers, but noticed that on Firefox it stays in the format as the previous window. (if already windowed the pulled tab will also be windowed) is there a way to ensure that the pulled tab will always be windowed?

Asked by Grimprovise 8 months ago

Last reply by Grimprovise 8 months ago

  • المُؤرشفة

bookmarks bar autohide when?

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen]) can there be? so like, on default the boo… (read more)

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen])

can there be?

so like, on default the bookmark toolbar wouldn't show, but when I move my mouse into the specified area it appears (with the same animation as f11 mode)

 thank you,

let me know if i can already do that and if I'm just dumb.

 just to be clear, I want the tabs and url/address bar and tabs to always be there.

Actually might be cool to have options to autohide the tab bar too (separately).

 thanks again,

graham

tldr lol

Asked by bourn3 8 months ago

Last reply by cor-el 8 months ago

  • المُؤرشفة

Page jumps to the top after refresh

Good day. My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of th… (read more)

Good day.

My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of the times it is not on the top of the page, so you have to scroll down to it.

Sometimes when the page is refreshed a jump to the top happens. So then I need to scroll down again. It takes a lot of time and concentration away if it happens dozens of times a day.

It often happens after I did some changes to the files on the page. It usually does not happen when I refresh the page a couple of times (when I purpously want to reproduce this problem).

I did try running Firefox in Safe mode, but it didn't help.

What can be done to fix this problem on my side? Is this a bug in Firefox itself?

Asked by vasart 8 months ago

Last reply by Dropa 8 months ago

  • المُؤرشفة

Open links in tabs instead of new windows

Hi, I have set Firefox to "Open previous windows and tabs" and to "Open links in tabs instead of new windows". When the system opens Firefox for me because I've clicked … (read more)

Hi, I have set Firefox to "Open previous windows and tabs" and to "Open links in tabs instead of new windows". When the system opens Firefox for me because I've clicked a link in a document, I would like the link to open in a new tab of that previous window which Firefox opens at startup. For many years this was its behaviour. In Chrome for example, this was not and is still not the case.

Recent upgrades to Firefox have changed its behaviour to that of Chrome. When I click a link, Firefox now opens the link in a new window and then opens the previous window on top of that. The link I wanted to follow is behind and invisible.

Could someone check and see if this is related to my system (I'm running Monterey) or if it's reproducible? I can't think of a reason for this change so it feels like a bug, either on my system or in the app itself.

Thanks for any help!

Asked by mortonpotash 8 months ago

Last reply by mortonpotash 8 months ago

  • المُؤرشفة

Sites applevacations.com/cheapcaribbean.com, ipfire firewall console don't work in FF 101.0 (64-bit).

1. Sites www.applevacations.com / www.cheapcaribbean.com fail to display a city. 2. in the ipfire firewall console, FF doesn't render graphs correctly. I'm not sure whe… (read more)

1. Sites www.applevacations.com / www.cheapcaribbean.com fail to display a city.

2. in the ipfire firewall console, FF doesn't render graphs correctly.

I'm not sure when these broke.

FF 101.0 (64-bit).

Pictures are of FF vs Chrome chrome and MS Edge also work correctly. the 2 pics with more graphs are the same pages @ %50 size.

Asked by RV 8 months ago

Last reply by RV 7 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox Multi Account container advanced proxy setting does not work. Connection Timeout/Refused.

Hello Everyone, After inserting the proxy information, webpages in the container tab refuse to load/connect, I insert the IP address and I've also tried the Fully qualifi… (read more)

Hello Everyone,

After inserting the proxy information, webpages in the container tab refuse to load/connect, I insert the IP address and I've also tried the Fully qualified domain name, using the type://host:port syntax, I get "The proxy server is refusing connections" and "The connection has timed out" error messages.

If I setup the proxy via the settings menu the entire browser uses the proxy server address, I am trying to specify a different proxy server for each container.

Asked by fxybrew 8 months ago

Answered by TyDraniu 8 months ago

  • المُؤرشفة

Firefox Can’t Open This Page

I just installed the latest Version of Firefox 101.0 for Windows 10. Then when I tried to download a pdf file from my yahoo mail I received the following message: "Proble… (read more)

I just installed the latest Version of Firefox 101.0 for Windows 10. Then when I tried to download a pdf file from my yahoo mail I received the following message: "Problem loading page" Firefox Can’t Open This Page To protect your security, dl-mail.ymail.com will not allow Firefox to display the page if another site has embedded it. To see this page, you need to open it in a new window. Learn more… Open Site in New Window Report errors like this to help Mozilla identify and block malicious sites

So, in order to open the page I have to press "Open Site in New Window"

Please advice why happened this issue and how can be fixed.

Asked by eladopoulos 8 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 8 months ago

  • المُؤرشفة

gmail autocomplete adresses stoped working

Recently gmail stopped autocomplete addressees when writing emails in firefox. It still works with chrome. I've tried completely uninstalling firefox using revouninstall… (read more)

Recently gmail stopped autocomplete addressees when writing emails in firefox. It still works with chrome. I've tried completely uninstalling firefox using revouninstaller and installing a clean version with no addons, but it didn't help. Any help will be greatly appreciated.

Asked by gshani 8 months ago

Last reply by gshani 8 months ago

  • المُؤرشفة

ADD-ONS REMOVAL

I want to remove an add-on called MAESTRO which I downloaded and it has taken over my home page. When I search for it in add-ons it doesn't come up . In addition none … (read more)

I want to remove an add-on called MAESTRO which I downloaded and it has taken over my home page. When I search for it in add-ons it doesn't come up . In addition none of the results has the place to click on to bring up the remove window. I want to get back to Firefox as my home page Please help.

thank you Ken Lyonss

Asked by KENLY_99 8 months ago

Last reply by user104147805413306348376805769878442569366 8 months ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox 101 update is garbling dropdowns on IMDB home page

My Firefox browser was automatically updated to version 101 today May 31, 2022. The IMDB home page (www.imdb.com) is now broken. The drop down boxes at top right and left… (read more)

My Firefox browser was automatically updated to version 101 today May 31, 2022.

The IMDB home page (www.imdb.com) is now broken. The drop down boxes at top right and left are displaying all their options on top of the web page content. Pages are not loading fully.

This is on a MAC. Safari and Chrome browser work properly for the IMDB page.

Is there a fix for this?

Asked by ltelotte 8 months ago

Answered by user104147805413306348376805769878442569366 8 months ago

  • المُؤرشفة

Light/Dark mode issue persists

I've been having issues with the themes on the Firefox Browser. Almost all themes forces dark-mode on the browser. Since update 100 it no longer effects websites, but it … (read more)

I've been having issues with the themes on the Firefox Browser. Almost all themes forces dark-mode on the browser. Since update 100 it no longer effects websites, but it still affects the browser (menues etc) despite me having the settings locked on light-mode.

Asked by Mumrik 8 months ago

Last reply by Terry 8 months ago

  • المُؤرشفة

Custom theme not loading (always reverting to the default). This is my quick solution.

My custom theme was reverting back to the default every time I started Firefox. Going into my theme and disabling and re-enabling it worked, but having to do that every t… (read more)

My custom theme was reverting back to the default every time I started Firefox. Going into my theme and disabling and re-enabling it worked, but having to do that every time was annoying. Googling the problem came up with many links to Mozilla support and only said that that it was likely a setting in the "prefs.js" file or a corrupted "extensions.json" file. Unfortunately, no one else was pointing me to what parameter in the prefs.js file I needed to search for. So I had to find it myself. So I made a backup of the file for safety, fired up my Edit Pad Lite text editor, and opened the prefs.js file. Yikes, lots of values. So I carefully searched for the word "theme". I kept pressing F3 to continue searching for the next occurrence of the word "theme" (without the quotes of course). I finally found these 2 lines:

user_pref("lightweightThemes.persisted.footerURL", true); user_pref("lightweightThemes.persisted.headerURL", false);

Hmm. The lightweight theme header was false. Could it be that simple to change it to true? So I made sure I had shut down Firefox as Mozilla states that the prefs.js file is overwritten by Firefox upon exiting, changed the value to "true", saved the file, and restarted Firefox. Viola, my theme stayed on. I selected other themes, exited and restarted Firefox, and that theme was still there and not reset to the default. My problem was solved. I don't know how that value got set to "false" (and don't care), but now that it's set to "true" my theme is working every time I use Firefox. I'm surprised that no one else had found and posted this simple solution.

Asked by markb6 8 months ago

Last reply by Dropa 8 months ago