Wys vrae gemerk: Wys alle vrae

Thunderbird was inadvertently upgraded to v102.1.1, now all mail bounces - SMTPSEND.BareLinefeedsAreIllegal

After upgrading to Thunderbird 102.1.1 - Remote Server returned '550 5.6.11 SMTPSEND.BareLinefeedsAreIllegal; message contains bare linefeeds, which cannot be sent via DA… (lees meer)

After upgrading to Thunderbird 102.1.1 - Remote Server returned '550 5.6.11 SMTPSEND.BareLinefeedsAreIllegal; message contains bare linefeeds, which cannot be sent via DATA and receiving system does not support BDAT' appears in returned message upon bounce. All suggestions found online recommend having recipients make changes to accept badly formed messages. We view that as totally impractical. We tried downgrading, but the only result was to lose the profiles. Now, end user is frantic. Please advise. Thank you, Fred

Asked by fred.holzsager 1 week gelede

Last reply by Ping Chen 6 ure gelede

Address Book syncing with Google Contacts in only one direction on Windows 10 device.

I have installed TB91 on Windows 10. I used the new CardDav in-built feature to connect my Address book with my Google Contacts. The initial connection imported all of t… (lees meer)

I have installed TB91 on Windows 10. I used the new CardDav in-built feature to connect my Address book with my Google Contacts. The initial connection imported all of the contacts correctly, but I am finding that the syncing only works one way. Any additions or changes I make to Thunderbird Address Book do show up in the Google Contacts, BUT any changes or additions to the Google Contacts are not reflected in the TB Address book. I have installed TB91 on an Apple MacBook, connecting to the same Google accounts, and the syncing works perfectly in both directions. Email and Calendar are syncing just fine. It's only a problem with the Contacts/Address book on Windows 10. Any suggestions for what might be causing the one-way problem on the Windows 10 desktop, or how to fix it? I'd be happy to do do a total uninstall and reinstall if necessary, but it would be great to find a simpler solution. Thank you.

Asked by johnlynch51 1 maand gelede

Last reply by rglaffitte 9 ure gelede

Thunderbird 102 constantly "Not Responding" for up to 30 minutes, perhaps related to Win10 update

I have been a happy user of Thunderbird for >>10 years, and it has been solid most of the time. But now, it suddenly has been in a mode of constantly "Not Respondi… (lees meer)

I have been a happy user of Thunderbird for >>10 years, and it has been solid most of the time. But now, it suddenly has been in a mode of constantly "Not Responding". It will be completely non-responsive for maybe 30 minutes, and then partially recover until I do something else, using about 18% of CPU and < 500MB memory. At this point, it is essentially not functional, but it is not crashing completely.

Sometimes I get message that the mail host did not respond to DELE command or that the mail host is not responding due to timeout. I figure this is just because it has reached the max timeout.

I have installed the latest version of Thunderbird, (102.1.0), deleted all the .msf files and went to each folder and rebuilt it. Real-time virus protection turned off for testing. This is running on Windows 10. This sort of started after the recent Windows 10 update, so perhaps other people are encountering this. I did not see this exact same problem.

Sometimes it hangs really badly and provides a little tiny image of the window, about 1/2" tall and 2" wide. Then I have to kill the process. I attached a typical process summary when this is hung. It is completely not responsive for many minutes each time. I don't get an error message every time. It definitely hangs if I check for mail from the server, or sometimes try to delete a message. Here, I started Thunderbird in safe mode, with no plugins, and with real-time virus scanning disabled.

Attempted to get email, It hung (Not Responding) After 30 minutes, received this message:

Sending of password for user ____ did not succeed. Mail server mail.XXXXX.com responded: Disconnected for inactivity during authentication.

Login to mail.XXXXXXX.com failed with username ____ failed. (retry, enter new password, cancel) Entered password. Then it accepted password.

Downloading message NNN of 1078

Proceeded without problem to message 198 of 1078

Then, "Login to server mail.XXXXX.com with username ____ failed. (retry, enter new password, cancel) Hourglass... can't enter new password. Started hourglass at 10:06am.

10 minutes later: "The DELE command did not succeed. Error marking a message as deleted. Mail server responded: Disconnected for inactivity."

was able to delete messages in the Inbox and to reply to one email.

Selected mailbox "WhiteBulkBox" Hung again, starting at 10:48am Process display looks similar to the clip attached. recovered at 11:04am Selected folder properties, then Repair Folder. Hourglass. not responding. 11:43 Recovered. Random request for password popped up. WhiteBulkBox should be repaired. Clicked "Repair Folder" again. There are only 501 messages in the folder. 504MB size. Hourglass at 11:45. Same process listing. 12:24 noticed it had recovered. Clicked ok without re-repairing the folder. Clicked on first item in the folder. Hourglass. 12:25pm Same process listing. 21 to 37% CPU Gave up at 2pm. Killed the process. restarted in troubleshoot mode, 2:01 pm. Hourglass. Recovered by 2:40. opened Inbox of one email. Hourglass at 2:44 3.24pm was able to delete several files form Inbox. Now it is empty. Properties, repair folder. Hourglass. Crazy that it would have such trouble repairing an empty folder. recovered at 4:07pm. Now show 0 messages in Inbox, but size on disk is still 87.8MB. That seems sort of strange. Clicked "Repair Folder" again. Finished quickly. There was one message in the folder, marked ***SPAM***. This is strange because I had turned off automatic checking for new messages. Hourglass started at 4:11 pm 4:35pm recovered. Checked server settings, all set to not automatically check for new messages, did not make any further changes. Selected inbox of one user, Repaired Folder, finished quickly. But then went into hourglass mode. 4:37pm 4:57 recovered. Clicked on folder "WhiteInBox", clicked "Repair Folder" no hangup. Back to WhiteBulkBox. Clicked it, Not responding. 5:00pm 5:20pm recovered. This WhiteBulkBox seems to be a key problem, and may be the reason getting new mail fails. Right-clicked the folder, Properties, Repair Folder, hourglass. 5:22pm 6:16pm recovered. clicked OK Now try to delete messages in WhiteBulkBox. clicked first message, message displayed. no problem at first. press DEL key, hourglass. 6:17pm still hung, 7:30pm. I think like the last time, this will not recover, but I will let it run to see. Meanwhile, I will submit this information and hopefully someone might have a similar experience. Please help! Otherwise, I will have to abandon Thunderbird.

Asked by bestoflutz 1 week gelede

Last reply by Wayne Mery 12 ure gelede

Your message contains invalid characters (bare line feed characters) which the email servers at yahoo.com don't support.

Thunderbird 102.1.0 (32-bit) is suddenly giving me error messages but only to a few recipients. " Your message to rebeccaleahrogers@yahoo.com couldn't be delivered. You… (lees meer)

Thunderbird 102.1.0 (32-bit) is suddenly giving me error messages but only to a few recipients. " Your message to rebeccaleahrogers@yahoo.com couldn't be delivered. Your message contains invalid characters (bare line feed characters) which the email servers at yahoo.com don't support. dave Office 365 rebeccaleahrogers Action Required Recipient

Bare line feeds unsupported

How to Fix It It appears that your email program added invalid characters (bare line feed characters) into your message when you sent it. Try using a different email program to send your message. If the problem continues send this non-delivery report (NDR) message to your email admin for assistance.

Was this helpful? Send feedback to Microsoft.

More Info for Email Admins Status code: 550 5.6.11

This error occurs when the email program or device used to create or send an email message adds bare line feed characters into the message. When bare line feed characters are included in a message, the SMTP protocol chunking feature is required to transmit the message between email servers. Chunking uses the SMTP protocol BDAT command, but the recipient's email server doesn't support the BDAT command.

To fix the issue, the sender should send the message using an email program or device that doesn't add bare line feed characters to messages. Most modern email programs don't add bare line feed characters.

If the sender is using a device like a fax machine, printer, or scanner, it's likely an older model that doesn't support the SMTP protocol BDAT command. To fix this error, you'll need to replace the device with a newer model that supports the BDAT command. The industry standard recommendation to support SMTP chunking was published in 1998 so most devices manufactured during the last decade support this feature.

Another option is for the email admin at the recipient's domain to upgrade their email servers to servers that support the SMTP protocol BDAT command. Most modern email servers support BDAT; however, some free and older email servers don't support it."

I use GoDaddy.com as my ISP provider and they have ported all the accounts over to MS Outlook. It worked fine last week, and suddenly I'm getting this "Illegal characters" message. Any hints?

Asked by Firefox1631 2 weke gelede

Last reply by claires.way 15 ure gelede

error message

I keep receiving error message blocking the sending personal email. Here is the sample: Sending of the message failed. An error occurred while sending mail: Outgoing serv… (lees meer)

I keep receiving error message blocking the sending personal email. Here is the sample: Sending of the message failed. An error occurred while sending mail: Outgoing server (SMTP) error. The server responded: p-impout005.msg.pkvw.co.charter.net cmsmtp 172.58.29.217 is listed on Cloudmark CSI-Global. Please visit csi.cloudmark.com/en/reset?ip=172.58.29.217 AUP#Out-1200. Can you help.? the operating system is Windows 11. Thanks.

Asked by tnguyen893 2 dae gelede

Last reply by Tom 1 dag gelede

Outgoing Email

GoDaddy recently updated their mail servers to outlook.office 365. Now I can not send emails to only certain addresses such as att.net & yahoo.com. Emails are retur… (lees meer)

GoDaddy recently updated their mail servers to outlook.office 365. Now I can not send emails to only certain addresses such as att.net & yahoo.com. Emails are returned with error message. I have my settings to port 587 and security to STARTTLS. It appears Thunderbird is using something that these emails won't accept. I don't want to change from Thunderbird. I've tested with other servers and there are no problems. What is the issue here? Error message: Your message to denali8@att.net couldn't be delivered. Your message contains invalid characters (bare line feed characters) which the email servers at att.net don't support. llamas Office 365 denali8 Action Required Recipient

Bare line feeds unsupported

How to Fix It It appears that your email program added invalid characters (bare line feed characters) into your message when you sent it. Try using a different email program to send your message. If the problem continues send this non-delivery report (NDR) message to your email admin for assistance.

Was this helpful? Send feedback to Microsoft.

More Info for Email Admins Status code: 550 5.6.11

This error occurs when the email program or device used to create or send an email message adds bare line feed characters into the message. When bare line feed characters are included in a message, the SMTP protocol chunking feature is required to transmit the message between email servers. Chunking uses the SMTP protocol BDAT command, but the recipient's email server doesn't support the BDAT command.

To fix the issue, the sender should send the message using an email program or device that doesn't add bare line feed characters to messages. Most modern email programs don't add bare line feed characters.

If the sender is using a device like a fax machine, printer, or scanner, it's likely an older model that doesn't support the SMTP protocol BDAT command. To fix this error, you'll need to replace the device with a newer model that supports the BDAT command. The industry standard recommendation to support SMTP chunking was published in 1998 so most devices manufactured during the last decade support this feature.

Another option is for the email admin at the recipient's domain to upgrade their email servers to servers that support the SMTP protocol BDAT command. Most modern email servers support BDAT; however, some free and older email servers don't support it.

For more information see Fix email delivery issues for error code 5.6.11 in Office 365.

Original Message Details Created Date: 8/13/2022 3:05:10 PM Sender Address: llamas@shagbarkridge.com Recipient Address: person@att.net Subject: BOD

Error Details Reported error: 550 5.6.11 SMTPSEND.BareLinefeedsAreIllegal; message contains bare linefeeds, which cannot be sent via DATA and receiving system does not support BDAT DSN generated by: DM6PR16MB2955.namprd16.prod.outlo

Asked by llamas 1 dag gelede

Last reply by david 1 dag gelede

Fast browser don't display found messages

Hi, it seems I found a bug. When I use fast browse window in Thunderbird for specific email, occasionally it founds messages but don't display them. See at attached scree… (lees meer)

Hi, it seems I found a bug. When I use fast browse window in Thunderbird for specific email, occasionally it founds messages but don't display them. See at attached screenshot - Thunderbird found 8 messages, but displayed none. The same messages are properly displayed when using general browser in mail tools bar above - everything works correctly there.

How can I fix it?

Asked by delikatnie 2 dae gelede

Last reply by Wayne Mery 1 dag gelede

SMTP Outgoing Sever for iCloud Email No Longer Working

Since about a week ago, I've been unable to send messages through Thunderbird on my Windows 10 PC. I keep getting the error message shown in my first attached screenshot.… (lees meer)

Since about a week ago, I've been unable to send messages through Thunderbird on my Windows 10 PC. I keep getting the error message shown in my first attached screenshot. I have updated to the latest version (102.1.2 64-Bit), although this was happening during the previous version. The second attachment is a screenshot containing the settings I've been using that had previous worked. I've tried several different solutions, including the following:

- Created a new app-generated password and applied to the incoming IMAP and outgoing SMTP - Adding this Thunderbird version to the list of firewall exceptions - Paused my antivirus (via Surfshark VPN) to send a test email (didn't work) - Alternated the Connection Security between "STARTTLS" and "SSL/TLS" - Tried using the default port for STARTLS (587) with SSL/TLS (and vice versa with default port 465 in STARTTLS)

I'm basically at a loss at this point. Any suggestions on what the underlying cause could be and/or solutions? My ISP is Spectrum, in case that helps.

Asked by snoopy15 4 dae gelede

Last reply by Mathi80 2 dae gelede

Thunderbird

Thunderbird is not working - I signed into my old AOL account yesterday and AOL has taken over - I want Thunderbird not AOL as my default email provider and have set it a… (lees meer)

Thunderbird is not working - I signed into my old AOL account yesterday and AOL has taken over - I want Thunderbird not AOL as my default email provider and have set it as that, but it is still not working - help please!

Asked by Hilary 2 dae gelede

Last reply by david 2 dae gelede

Thunderbird reverted to v91

On 8/15/22 Thunderbird suddenly reverted back to v91 and prompted to create the first email account. There was no access to pre-existing email accounts. It was as if Thun… (lees meer)

On 8/15/22 Thunderbird suddenly reverted back to v91 and prompted to create the first email account. There was no access to pre-existing email accounts. It was as if Thunderbird had been installed for the very first time. This happened on my computer and several of my customers' computers running Windows 8.1, and Windows 10.

We ran antivrius scans on all computers and found no malware.

The solution was to reinstall Thunderbird v102.1.2.

Anyone know why this is happening?

Asked by author4 3 dae gelede

Last reply by Wayne Mery 2 dae gelede

I cant send emails with Thunderbird anymore ?

Message the comes back to me ? Delivery has failed to these recipients or groups: Ririe, Morgan ([edited email from public] @yahoo.com) The mail client submitted this mes… (lees meer)

Message the comes back to me ?

Delivery has failed to these recipients or groups:

Ririe, Morgan ([edited email from public] @yahoo.com) The mail client submitted this message with bare line feeds, which cannot be sent via SMTP protocol DATA command and receiving system does not support BDAT.

Delivery has failed to these recipients or groups:

Ririe, Morgan ([edited] @yahoo.com) The mail client submitted this message with bare line feeds, which cannot be sent via SMTP protocol DATA command and receiving system does not support BDAT.



The returned e-mail I get ---

Diagnostic information for administrators:

Generating server: SN6PR02MB4783.namprd02.prod.outlook.com

[edited] @yahoo.com Remote Server returned '550 5.6.11 SMTPSEND.BareLinefeedsAreIllegal; message contains bare linefeeds, which cannot be sent via DATA and receiving system does not support BDAT'

Original message headers:

ARC-Seal: i=1; a=rsa-sha256; s=arcselector9901; d=microsoft.com; cv=none;

b=kUKYaxSewmk3a/FBcnHw1ApAFlBvNgYwqPOIPTcxA27N7QJ1sExK3cPlNM0qo2xfGE2nPKOwL4Pvn80b6ps7i7LMNaai6bHDBAeZFIs1YkFzzcn9zyR4+ZoI4qi6pIig8CY98KJCMGY3nX0BTys4xls0W9PE83hKVwQ9zRCHKgTcbK+WARQSABAWlGppaPx5LRlWwf52J8oqFcakYc5G3xjNIkHCxgrS/Im+0n2eVKWexbi0OQey/LD12ZzFn8oJqyOSSG5kxLsLOSKGJN5dLyEbU1JfcNfMYB4q4Pai1uk4FIYJDgiPbCdCFycxWn/AvJ55XHtgCLV/gwcxFFzXkw==

ARC-Message-Signature: i=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=microsoft.com;

Asked by Loren's Phone 3 dae gelede

Last reply by googlethunderbird 3 dae gelede

Can't send emails thru Thunderbird software on my laptop

Since resetting my computer and reinstalling Thunderbird, I keep getting an error message when I try to send emails: The mail client submitted this message with bare line… (lees meer)

Since resetting my computer and reinstalling Thunderbird, I keep getting an error message when I try to send emails: The mail client submitted this message with bare line feeds, which cannot be sent via SMTP protocol DATA command and receiving system does not support BDAT. I can go online and successfully send emails, but not using the Thunderbird software like I used to before the computer reset and re-install.

Asked by steve7u 5 dae gelede

Last reply by googlethunderbird 3 dae gelede

Thunderbird freezes everytime there appears to be an update

I have been noticing now for the past couple of months everytime thunderbird seemingly installs an update, it freezes my thunderbird application and becomes "not responsi… (lees meer)

I have been noticing now for the past couple of months everytime thunderbird seemingly installs an update, it freezes my thunderbird application and becomes "not responsive" - I am unable to close it down or kill the task in win10, the only solution is to restart my laptop, this really is unacceptable. What or why is this happening please ? Thunderbird used to have a smooth background update process - not now. ver 102.1.2

Asked by fatfingers 1 week gelede

Last reply by Wayne Mery 4 dae gelede

"Get Messages" button does nothing on POP3 account

New computer. Old one on Win 10 running 32bit, new one on Win 11 running 64bit. Both versionf 102.1.2. Old machine working perfectly. New machine does nothing at all when… (lees meer)

New computer. Old one on Win 10 running 32bit, new one on Win 11 running 64bit. Both versionf 102.1.2. Old machine working perfectly. New machine does nothing at all when clicking "get messages" on a POP3 account. A different IMAP account works fine. I tried going through every screen with both machines next to each other and every setting I can find it identical. Password is correct. Right now, I think the mail server blocked me for too many attempts, but I see the "xxx@mochamail.com: Connected to mochamail.com..." at the bottom left of the working machine, see it try something, and then get "connection to server mail.mochamail.com was reset". I expect this until they unblock me. But the new machine does nothing. When I run the debug error console I see the attached log whenever I click the get messages button. The line of code in that file is this, but line 20 actually falls on the space after the var function. In any case, I imagine the solution is easier than I am making it.

var { Pop3Authenticator } = ChromeUtils.import(

 "resource:///modules/MailAuthenticator.jsm"

);

/**

* A structure to represent a response received from the server. A response can
* be a single status line of a multi-line data block.
* @typedef {Object} Pop3Response
* @property {boolean} success - True for a positive status indicator ("+OK","+").
* @property {string} status - The status indicator, can be "+OK", "-ERR" or "+".
* @property {string} statusText - The status line of the response excluding the
*   status indicator.
* @property {string} data - The part of a multi-line data block excluding the
*   status line.

NOTE: I tried to use the set logging I see on the internet with "set NSPR_LOG_MODULES=POP3:5,SMTP:5,IMAP:5" (I tried :4 and :5) and all I get is 4 empty files on my desktop

Asked by fndecker 1 week gelede

Last reply by Wayne Mery 4 dae gelede

Thunderbird 102 freezes frequently on Windows 10

Hello, I have a problemn with Thunderbird since I upgraded to version 102. I have reported this problem in old support thread which seemed similar, but since they are 2 a… (lees meer)

Hello, I have a problemn with Thunderbird since I upgraded to version 102. I have reported this problem in old support thread which seemed similar, but since they are 2 and 5 years old, I feared that they would be considered as "closed" and my "bug report" would remain unnoticed. I profusely apologise for the multiple post.

My issue is specifically with Thunderbird 102. The problem manifests itself on my Windows 10 system, but I have no idea if it is specific to windows 10 or not, as I have not installed Thunderbird 102 on any other system yet. I've been a keen Thunderbird user for more years than I can remember (minimum 17, very probably much more). Recently, I was using Thunderbird 91 or 92 ... and everything was, more or less, fine. I upgraded to Thunderbird 102 last week because Mozilla's publicity around it made the new features appear very attractive. Things still work: I've not lost any email, I can send and receive email, etc. BUT, all day long, at random intervals, TB freezes just when I ask it to do something (e.g. clicking on a different folder from the one I was in, asking it to download email [I'm using pop, not Imap], clicking on an email to read it, etc.) The freeze can take different forms; I've mainly noticed:

  • a message from Windows saying "Thunderbird is not responding". A few seconds later, or a couple minutes later (variable), the action I requested is performed and everything seems fine
  • TB freezes with no message or other symptoms than the fact that it is completely unresponsive. I can do whatever I want with other programs (Windows is not frozen), but all and any TB window just doesn't repond
  • Same as just above, but with the TB window going a bit translucent

I had that behaviour a while back on another vertion of TB, but through the upgrades it had gone away. I've just experienced it again with TB 102. Thanks in advance for your help.

Asked by Dominique 1 maand gelede

Last reply by lajoes 4 dae gelede

Thunderbird suddenly won't send email.

I compose a message in TB then try to send. It hangs up on the "Sending" message bar and never completes. It worked yesterday. Windows 10 update last night now it does… (lees meer)

I compose a message in TB then try to send. It hangs up on the "Sending" message bar and never completes. It worked yesterday. Windows 10 update last night now it does not work. Coincidence?

Asked by filmlabrat 5 dae gelede

Last reply by Tom 5 dae gelede

Connection to server pop.1and1.com was interrupted

Everyttime I try to retrieve mail I get the message "Connection to server pop.1and1.com was interupted" I've been using Thunderbird with no issues for probably a decade. … (lees meer)

Everyttime I try to retrieve mail I get the message "Connection to server pop.1and1.com was interupted"

I've been using Thunderbird with no issues for probably a decade.

IONOS (1and1.com) just changed their policies so I had to change Thunderbird to use SSL/TLS. I made the change to the settings for that server and could still get email fine. It was after making the changes to the outgoing server settings that the error started happening so I suspect that is part of the problem. I followed the directions on this page for the SSL/TLS change: https://www.ionos.com/help/email/ssl-encryption-for-email/enabling-encryption-for-ionos-email-accounts-in-mozilla-thunderbird/

Thanks for any suggestions!

Asked by karen89 1 week gelede

Last reply by Matt 6 dae gelede

Message filters stopped working in both accounts

Hi Forum Folke! Just upgraded to most current version 102.1.2 thinking this might solve the issue; it didn't. Yesterday: filters working fine. Rebuilding filter pile aft… (lees meer)

Hi Forum Folke!

Just upgraded to most current version 102.1.2 thinking this might solve the issue; it didn't.

Yesterday: filters working fine. Rebuilding filter pile after having to re-install one of two email accounts. Write it, run it, message(s) disappear. I re-installed this account last week sometime, so this isn't an immediate "post-reinstall" issue. Just showed up some time after yesterday evening.

Not now. Today, pre-update, write filter, hit 'run now,' and absolutely nothing happens. Doesn't matter how many filter terms I enter, it just won't delete the message. This happens in both email accounts (one gmail, other with ISP which is FairPoint, now Consolidated Communications).

Noted one odd thing: Windows' blue "loading" whirly circle NEVER stops when I'm in the Fairpoint account; it's not present when I'm in the gmail account. There are no downloads going on (at least, there's nothing in the status bar at the bottom.)

Haven't the first idea where to start looking; any ideas??

Update: Noted that when requesting download Fairpoint emails via "get messages," status bar shows "Checking mail server capabilities." and that's it. It never seems to determine what those capabilities are....

Update Two: Pulled the plug on the account; deleted it and re-installed it, and now things seem to be working fine. Thanks for reading, anyway!

Asked by kharrisma 1 week gelede

Last reply by Matt 6 dae gelede

IMAP SMTP settings for Office365

Hi All, Until yesterday(5 Aug 22) my Thunderbird with Office365 account was working fine. Suddenly from today, it started asking password and my correct password is not g… (lees meer)

Hi All,

Until yesterday(5 Aug 22) my Thunderbird with Office365 account was working fine. Suddenly from today, it started asking password and my correct password is not going through. I searched internet and found that it has something to do with Microsoft's updates on security.

I am attaching the error message. Is anybody facing the problem? How to solve this problem.

Thanks in advance

Asked by Carno 1 week gelede

Last reply by jonathan78 6 dae gelede