Kakor - Information som webbplatser lagrar på din dator

(Omdirigerad från Cookies)

Den här artikeln beskriver vad "kakor" är, hur de används och hur man hanterar dem i Firefox.

Vad är en kaka?

En kaka är information som lagras på din dator av en webbplats du besöker.

I vissa webbläsare, är varje kaka en liten fil, men i Firefox, lagras alla kakor i en enda fil, som ligger i Firefox profilmapp.

Kakor lagrar ofta dina inställningar för en webbplats, såsom önskat språk eller plats. När du återvänder till webbplatsen, skickar Firefox tillbaka kakor som tillhör webbplatsen. Detta gör att webbplatsen kan presentera information till dig vilken är anpassad för dina behov.

Kakor kan lagra en mängd information, inklusive personuppgifter (såsom namn, hemadress, e-postadress och telefonnummer). Dock kan denna information endast lagras om du tillhandahåller den - webbplatser kan inte få tillgång till information som du inte ger dem och de kan inte komma åt andra filer på datorn.

Som standard, aktiviteten att lagra och skicka kakor är osynliga för dig. Du kan dock ändra inställningar för Firefox så att du kan godkänna eller neka förfrågningar om lagring av kakor, ta bort lagrade kakor automatiskt när du stänger Firefox och mer.

Inställningar för kakor

Kakainställningar hanteras i Firefox inställningar. För att komma åt dessa inställningar:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess. Se Inställningar för integritet, webbhistorik och spåra mig inte för mer information. Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet HistorikKakor och webbplatsdata.

För instruktioner om hur du hanterar kakinställningar för vissa uppgifter, se:

Felsökning av kakor

Om du har ett problem med Firefox som involverar kakor, se: