Sett opp brannmurer så Firefox gis tilgang til Internett

Firefox Firefox Created: 03/04/2023

En brannmur er et sikkerhetsprogram som kontrollerer alle oppkoblinger datamaskinen din gjør mot Internett. Den kan være en del av en Internett sikkerhets-suite, eller være et helt frittstående program. De fleste brannmurer stopper Internett-tilgang for alle program, eller en ny versjon av program den kjenner til, med mindre du eksplisitt har tillatt tilgang. Denne artikkelen hjelper deg å finne informasjonen du behøver for å sette opp brannmuren så den virker sammen med Firefox.

Merk: I noen tilfeller hjelper det ikke å slå av Internett sikkerhetsprogramvare eller brannmur, fordi deler av den vil fortsatt kjøre. Et program med status "Stoppet" kan derfor fremdeles blokkere Firefox.

Finn ut hvilken brannmur er i bruk

Hvis du vet hvilken brannmur eller Internett sikkerhets-suite du bruker, hopp til neste avsnitt.

Avhengig av hvilken Windows-versjon du bruker, gjør følgende:

• Windows 10: Finn informasjon i Windows Kontrollpanel, System og sikkerhet i Sikkerhets-avsnittet.
  • Windows 7/8: Finn informasjon i Sikkerhets-avsnittet i Windows Aksjonsenter.

Om du ikke finner ut noe om brannmuren din ved hjelp av det som er som beskrevet over, forsøk å kjøre Enum Process (ikke laget av Mozilla), et program som finner mange vanlige brannmurer:

1. Lats ned Enum Process.
  2. Etter nedlasting, dobbelklikk på EnumProcess.exe.
  3. Velg Run, om nødvendig.
  4. Velg Simple i nedtrekksmenyen til høyre.

Bildet "simple_enumprocess.PNG" finnes ikke.
  5. Klikk på List Processes.

Bildet "listprocesses_enumprocess.PNG" finnes ikke.

Oppsett av brannmurer

For Windows Brannmur, les Sett opp Windows brannmur for å gi Firefox tilgang til Internett. For andre brannmurer, ta kontakt med produsenten.

Konsulter distributørens brannmur-dokumentasjon.