Rydde opp etter datainnbrudd med Firefox Monitor

Denne artikkelen kan være utdatert.

En viktig endring ble gjort på den engelske artikkelen som denne er basert på. Inntil denne siden er oppdatert kan du få nytte av denne: Resolve breaches with Mozilla Monitor

Mozilla Monitor Mozilla Monitor Created: 04/06/2023
Advarsel: Den nyeste versjonen av Firefox Monitor slippes gradvis, og er derfor kanskje enda ikke tilgjengelig for deg. Følg med for framtidige oppdateringer.

Firefox Monitor er en tjeneste fra Mozilla som varsler deg om nettkontoene dine er blant de som er kompromittert gjennom et datainnbrudd. Gjennom bruk av Have I Been Pwned databasen holder Firefox Monitor oversikt over kjente datainnbrudd, varsler deg om dine nettkontoer er kompromittert, og gir deg veiledning om hvordan du proaktivt beskytter deg selv i framtiden.

Rydde opp etter datainnbrudd:

1. Start nettleseren din og åpne siden monitor.firefox.com.
  2. Logg inn på Firefox-kontoen din.
    Firefox Monitor 6
  3. I oversikten over datainnbrudd, vises detaljer om innbruddene der dine e-postadresser er kompromittert, sammen med anbefalinger om hva du bør gjøre for å beskytte informasjonen din. For eksempel, dersom et innbrudd har avslørt passordet ditt, bør du bytte det med en gang, også for andre kontoer der du bruker det samme passordet. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å rydde opp for hvert punkt som er listet opp, og marker hvert punkt til høyre etterhvert som du er ferdig.
    Active breaches
  4. Så snart alle punktene er sjekket, regnes innbruddet som ryddet opp i for din del, og vil ikke lenger vises som aktivt i dine søk.
  5. Ved å gå gjennom alle innbrudd som er listet opp, vil du til slutt få opp en melding om at du har nå ryddet opp etter alle kjente innbrudd der din informasjon var kompromittert og at vi vil fortsette å følge med på om e-posradressen din er kompromittert når nye datainnbrudd blir meldt.
    All breaches resolved

Relatert innhold

Lær mer