Løs problemer som forårsaker at bilder ikke vises

Firefox Firefox Created: 04/23/2023

Denne artikkelen forklarer hvordan du løser problemer med bilder på nettsteder, som PNG, GIF, and JPG stillbilder, så vel som animerte filformater som animert GIF. Om du opplever problemer med å laste ned eller vise bilder i Firefox, følg problemløsnings-instruksjonene nedenfor.

Slett infokapsler og hurtiglager

Noen ganger kan problemer relatert til nedlasting fra nettsteder kan løses ved å slette infokapsler og hurtiglageret.

1. Trykk på bibliotekknappen 57 library icon, trykk Historikk og velgt Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
  1. Trykk på menyknappen New Fx Menu, velg Historikk og velg Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.

Sikkerhetsprogramvare

Noen Internett sikkerhetsprogrammer (antivirus- og antispion-programmer, brannmurer, personvernprogrammer, og lignende) kan identifisere visse bilder som skadelig og blokkere dem, eller hindre at animerte bilder spilles av. Sjekk at innstillingene i Internett sikkerhetsprogrammene dine tillater at bilder lastes ned.

Nettakselerator

Om bilder fra nettsteder lastes ned, men ikke ser ok ut (eller ser annerledes ut enn de gjør i andre nettlesere), og du bruker en eller annen form for nettakselerator, deaktiver den og sjekk om bilder da ser ok ut. For mer informasjon, se gjennom dokumentasjonen som fulgte med programvaren.

Utvidelser

Utvidelser er tillegg som legger til eller endrer på funksjoner i Firefox. Les artikkelen Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer for instruksjoner om hvordan du deaktiverer eller avinstallerer utvidelser som kan forårsake at bilder ikke lastes i Firefox.

Endring av innstillinger

Det kan hende du har endret en av innstillingene i Firefox, og på grunn av endringen vises ikke bilder. Du kan tilbakestille alle innstillinger, eller prøve følgende:

Advarsel: Endring av avanserte konfigurasjonsinnstillinger kan påvirke stabiliteten og sikkerheten i Firefox. Dette anbefales kun for erfarne brukere.

1. Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
    Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden.
  2. Skriv browser.display.document_color_use i søkefeltet. Innstillingen skal i utgangspunktet være 01.
  3. Klikk på Nullstill-knappen Fx71aboutconfig-ResetButton om verdien er noe annet enn 01.

Andre grunner til problemer med bilder

• Nettstedet som viser bildene kan være ned eller ha et eller annet problem. Forsøk å laste fra nettstedet fra en annen datamaskin og/eller en annen nettleser.
  • Noen stinavn (URL) til bilder inneholder omvendt skråstrek \ (for eksempel example.com\MyImage.jpg). I alle andre nettlesere enn Internet Explorer, vil ikke disse URLene fungere. Om du finner bilde-URLer med omvendt skråstrek, gi beskjed til redaktøren for nettstedet om feilen.
  • Dersom feltet i nettleseren som skulle vist bildet, viser tekst eller noe helt uforståelig, skyldes det som oftest en nettjener som ikke er konfigurert riktig. Kontakt nettstedet og gi dem beskjed om problemet.

Jeg har fremdeles problemer!

Om du har forsøkt alle rådene i denne artikkelen og ingen av årsakene over stemmer, prøv disse løsningene:

Relaterte lenker

Basert på informasjon fra Images or animations do not load (mozillaZine KB)