Introduserer total beskyttelse mot infokapsler i standardmodus

Brukere av Firefox har nå som standard tilgang til Total Beskyttelse mot Infokapler. Dette er en forbedring bygget inn i Utvidet sporingsbeskyttelse, som oppretter en separat kakeboks (fra eng. cookie jar) for hvert nettsted du besøker.

Hvordan virker Total Beskyttelse mot Infokapler?

Firefox gjør sitt beste for å beskytte deg mot tredjeparter som sporer infokapsler og nettaktivitet din uten din viten eller samtykke. Disse aktørene forsøker å bygge opp en profil av deg basert på detaljer om hva du gjør på nettet vedrørende kjøp, helse og annen personlig informasjon, for å selge den innsamlede informasjonen uten at du vet det.

Total Beskyttelse mot Infokapler bygger et gjerde rundt infokapsler som begrenser dem til det nettstedet du er på, så tredjeparter ikke kan bruke de samme sporingsfyrtårnene (tracking beacons) til å følge deg fra et nettsted til et annet. For eksempel, om du besøker Facebook, vil ikke Facebook senere kunne kartlegge aktiviteten din på Etsy, One Medical eller matlagingsbloggen til kusinen din.

For mer informasjon, les bloggen vår om Total Beskyttelse mot Infokapler.

Hva skal jeg forvente?

Total Beskyttelse mot Infokapler aktiveres som standard for vanlig nettlesing. Du vil ikke legge merke til det, og nettsteder vil fortsette å fungere som før.

Hva slags informasjon samler vi inn?

Firefox registrerer ikke noe av din personlige informasjon, bortsett fra innstillingene dine.

Hva gjør jeg om et nettsted ikke fungerer?

Om et nettsted tilsynelatende ikke fungerer, forsøk å deaktivere Utvidet sporingsbeskyttelse for det nettstedet. Da vil sporere (infokapsler) lastes ned fra det til din datamaskin. Utvidet sporingsbeskyttelse vil fortsatt blokkere sporere fra andre nettsteder.

1. Klikk på Fx91ShieldIcon-Blue skjold-ikonet til venstre for adresselinjen.
  2. Klikk på bryteren Fx89Personalize-ToggleOn i toppen av panelet.
    • Det deaktiverer Utvidet sporingsbeskyttelse for dette nettstedet. Siden vil lastes på nytt slik at sporere blir tillatt.
Fx111WinNorskDeaktivertUtvSporBesk

Følg samme oppskrift får å aktivere Utvidet sporingsbeskyttelse igjen.