Hvordan installere Mozilla VPN på en Linux datamaskin

Denne artikkelen kan være utdatert.

En viktig endring ble gjort på den engelske artikkelen som denne er basert på. Inntil denne siden er oppdatert kan du få nytte av denne: How to install Mozilla VPN on a Linux computer

Mozilla VPN Mozilla VPN Last updated: 10 months, 4 weeks ago

Last ned og installer Mozilla VPN for å sette opp forbindelse til internett gjennom en av våre sikre servere, så holder du hvor du bor og nettaktiviteten din for deg selv, samtidig som du forhindrer at noen samler inn informasjon om deg.

Abonnementet ditt gir deg rett til å kjøre Mozilla VPN på inntil fem forskjellige enheter samtidig. Om Mozilla VPN er installert på flere profiler på samme enhet, teller hver profil som en enhet. Du finner mer informasjon på nettstedet Are there limits to my Mozilla VPN connection?
Merk: Mozilla VPN er tilgjengelig for:
  • Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver)
  • Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa)
  • Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish)
  • Ubuntu 22.10 (Kinetic Kudu)

Om du bruker en av de støttede Ubuntu utgivelsene, er det to måter å installere offisielle installasjonspakker av mozillavpn fra launchpad:

Ubuntu kommandolinje modus

For å installere Mozilla VPN i kommandolinje-modus, så åpner du et terminalvindu og kjører følgende kommandoer:

Installasjonskommandoer:

• sudo add-apt-repository ppa:mozillacorp/mozillavpn
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install mozillavpn

Det kan bli nødvendig å installere resolvconf om den siste av disse tre kommandoene feiler. Det kan også gjøre ved å bruke apt:

• sudo apt-get install resolvconf mozillavpn

Kjørkommando: mozillavpn

Mozilla VPN starter. Klikk på Get Started og logg inn med brukernavn/passord for Firefox-kontoen din. Har du ikke et abonnement, besøk nettstedet Mozilla VPN og velg det abonnementet som passer deg best.

VPN install

Alt er klart! Installasjonen av Mozilla VPN er ferdig. Les Slå på Mozilla VPN på din datamaskin og How do I choose my server on Mozilla VPN? for de neste trinnene.

Ubuntu grafisk brukergrensesnitt

Følg instruksjonene i avsnittet Adding personal package archives i denne artikkelen.

Andre Linux distribusjoner

I dag finnes det ikke installasjonspakker for andre Linux distribusjoner. Men om du vil bruke Mozilla VPN, kan du hente kildekoden fra det offisielle GitHub arkivet og kompilere selv.

Filen README.md inneholder alle instruksjonene for å kompilere prosjektet.

Vi tilbyr begrenset brukerstøtte for andre Linux-distribusjoner. Brukere av ikke-støttede Linux-distribusjoner kan gjerne melde inn feil på Github.