Items op uw Nieuw-tabbladpagina van Firefox aanpassen

De Nieuw-tabbladpagina van Firefox toont snelkoppelingen (websites die u het vaakst bezoekt), populaire artikelen op Pocket en uw onlangs bezochte websites of die waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt. U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen door onderstaande instructies te volgen.

Noot: voor meer info over andere manieren om de weergave van uw Nieuw-tabbladpagina te wijzigen (zoals verschillende secties verbergen of tonen of een lege Nieuw-tabbladpagina tonen), zie dit artikel.

Tegels die in de secties Snelkoppelingen (meest bezocht), Aanbevolen door Pocket en Recente activiteit (onlangs bezochte websites of die waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt) worden weergegeven, veranderen op basis van uw surfgedrag, maar u kunt snelkoppelingen vastmaken of deze tegels verwijderen.

Uw snelkoppelingen aanpassen

Uw Snelkoppelingen zijn de websites die u het vaakst bezoekt en de websites die u vastzet voor eenvoudige toegang. Deze websites verschijnen ook als u op de adresbalk klikt om een zoekopdracht te starten.

1. Wijs een snelkoppeling aan met de muisaanwijzer.
    Shortcuts Menu Fx89
  2. Klik op het drie-puntmenu dat in de rechterbovenhoek van de snelkoppeling verschijnt.
  3. Vanuit hier kunt u kiezen om de snelkoppeling vast te maken, te bewerken of te verwijderen.

Een snelkoppeling toevoegen

Als u een lege tegel hebt:

1. Wijs een lege tegel aan met de muisaanwijzer en klik op Deze website bewerken (het potloodpictogram).
    New shortcut Fx89
  2. Typ een titel en URL (webadres) voor de website en klik op Toevoegen.
  3. Een tegel met het pictogram van de website verschijnt bij uw Snelkoppelingen.

Als u geen lege tegel hebt: u kunt een bestaande snelkoppeling bewerken, zodat deze een nieuwe titel en URL toont.

1. Wijs een bestaande snelkoppeling die u niet meer nodig hebt aan met uw muisaanwijzer.
  2. Klik op het drie-puntmenu dat in de rechterbovenhoek van de snelkoppeling verschijnt en kies Bewerken.
    Fx89EditTile
  3. Voer een nieuwe titel en URL in in het geopende dialoogvenster Snelkoppeling bewerken en klik op Opslaan.

Een snelkoppeling vastmaken, losmaken of verwijderen

Een snelkoppeling vastmaken (behouden):

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Vastmaken.
  3. Er verschijnt een punaisepictogram op uw vastgemaakte snelkoppeling.
    pinned tile 57

Een snelkoppeling losmaken:

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Losmaken.

Een snelkoppeling verwijderen:

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Verwijderen.

Snelkoppeling opnieuw ordenen

Houd een tegel ingedrukt en versleep deze naar een andere plek.

Rearrange Shortcuts Fx89

Meer of minder snelkoppelingen tonen

1. Klik op uw Nieuw-tabbladpagina op de knop Personaliseren.
  2. Selecteer onder Snelkoppelingen in het vervolgkeuzemenu het aantal rijen Snelkoppelingen dat u wilt zien.
    Personalize drop-down menu Fx89

Aanbevolen door Pocket

Pocket is nu onderdeel van Mozilla en brengt de beste verhalen op het web rechtstreeks naar uw nieuw-tabbladpagina. Van hieruit kunt u artikelen opslaan, deze verwijderen, of in een nieuw tabblad openen. U kunt zelfs meer verhalen ontdekken door op de aangeboden categorieën op de nieuw-tabbladpagina te klikken.

Verhalen die zijn Aanbevolen door Pocket op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox is een functie die momenteel beschikbaar is in de V.S., Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. We zijn bezig dit ook in andere landen te realiseren.

Een Pocket-verhaal opslaan of een bladwijzer ervoor maken

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en kies een van het volgende:
    • Bladwijzer: een prompt zal u vragen de bladwijzer een naam en labels te geven.
    • Opslaan naar Pocket: een prompt zal u vragen om u te registreren voor een gratis Pocket-account of aan te melden als u een bestaande account hebt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Een pagina openen in een nieuw tabblad

Wilt u het artikel nu bekijken? Open het in een nieuw tabblad.

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op Openen in een nieuw venster of Openen in een nieuw privévenster als u het artikel niet in uw navigatiegeschiedenis wilt laten opslaan.

Een aanbevolen artikel verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en daarna op Verwijderen om het uit uw Pocket-aanbevelingen te verwijderen.

Recente activiteit

Recente activiteit toont recente downloads, websites die u onlangs hebt bezocht, waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt of die u naar Pocket hebt opgeslagen. Firefox toont in elke tegel een downloadpictogram GreenDownloadIcon, de bladwijzerster BlueBookmarkIcon, het klokpictogram voor recente bezoeken ClockIcon of het Pocket-pictogram RedPocketIcon.

Fx113NewTabRecentActivity

Een bestand of de map openen, een bladwijzer voor een website maken of een pagina naar Pocket bewaren vanuit de sectie Recente activiteit

1. Wijs de rechterbovenhoek van een tegel aan totdat het menu 3-dotMenu verschijnt.
  2. Klik op het menu en kies de actie die u wilt uitvoeren.

Een website vanuit de sectie Recente activiteit openen in een nieuw venster

1. Wijs de rechterbovenhoek van een tegel aan totdat het menu 3-dotMenu verschijnt.
  2. Klik op Openen in een nieuw venster of Openen in een nieuw privévenster als u niet wilt dat deze in uw navigatiegeschiedenis wordt opgeslagen.
Tip: Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een tegel voor meer opties in het contextmenu.

Een website verwijderen uit de sectie Recente activiteit

1. Wijs de rechterbovenhoek van een tegel aan totdat het menu 3-dotMenu verschijnt.
  2. Klik op het menu en daarna op Verwijderen om de website uit de sectie Recente activiteit te verwijderen.
    U kunt ook op Verwijderen uit geschiedenis klikken om pagina’s met recente activiteit uit uw navigatiegeschiedenis te verwijderen.