Cookies en websitegegevens wissen in Firefox

Cookies worden door websites die u bezoekt op uw computer opgeslagen en bevatten bepaalde informatie, zoals websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u in Firefox cookies, andere websitegegevens en gebufferde webinhoud kunt verwijderen.

Cookies voor de huidige website verwijderen

Om cookies en websitegegevens voor een momenteel bezochte website te verwijderen:

1. Klik op het hangslot Fx89Padlock links in de adresbalk.
    Fx89SiteInfo-ClearCookies
  2. Klik op Cookies en websitegegevens wissen…

Cookies voor een enkele website verwijderen

Om cookies voor een enkele website te verwijderen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx79CookiesAndSiteData
  3. Klik op de knop Gegevens beheren…. Het dialoogvenster Cookies en websitegegevens beheren verschijnt.
  4. Typ in het veld Websites doorzoeken de naam van de website waarvan u de cookies wilt verwijderen. Overeenkomende items worden getoond.
    ClearCookies
    • Om alle cookies en opslaggegevens voor de website te verwijderen, klikt u op Alle getoonde verwijderen.
    • Selecteer een item en klik op Geselecteerde verwijderen om geselecteerde items te verwijderen.
  5. Klik Wijzigingen opslaan.
  6. Klik OK in het geopende dialoogvenster Cookies en websitegegevens verwijderen.
  7. Sluit de pagina about:preferences.

Voor meer info over het beheren van websitegegevens in Firefox, zie Instellingen voor lokale websiteopslag beheren en Verbeterde cookieverwijdering.

Noot: u kunt de Opslag-inspector gebruiken om individuele cookies voor een specifieke website te verwijderen, via het contextmenu met uw rechtermuisknop. Om de Opslag-inspector te openen gaat u naar de menuknop Fx89menuButton, klikt u op Meer hulpmiddelen en vervolgens op Webontwikkelaarshulpmiddelen (of drukt u Shift + F9Cmd + Opt + I op uw toetsenbord) en selecteert u Opslag.

Alle cookies, websitegegevens en buffer verwijderen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
  3. Klik op de knop Gegevens wissen…. Het dialoogvenster Gegevens wissen wordt getoond.
    Fx115CookiesAndSiteData-ClearData
    • Cookies en websitegegevens (om de aanmeldingsstatus en websitevoorkeuren te verwijderen) en Gebufferde webinhoud (om opgeslagen afbeeldingen, scripts en andere gebufferde inhoud te verwijderen) dienen beide aangevinkt te zijn.
  4. Klik op Wissen.

Alle cookies wissen en overige gegevens behouden

Voer het volgende uit om alleen cookies te verwijderen en overige gegevens te behouden:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Geschiedenis en vervolgens op Recente geschiedenis wissen….
  2. Stel Te wissen tijdsperiode: in op Alles.
    Fx76ClearRecentHistory-CookiesFx115ClearAllHistory-cookies
  3. Selecteer Cookies en zorg ervoor dat andere items die u wilt behouden niet zijn geselecteerd.
  4. Klik op OKNu wissen om alle cookies te wissen en het venster Alle geschiedenis wissen te sluiten.