Suositellut laajennukset -ohjelma

Laajennukset antavat mahdollisuuden muokata selauskokemusta lisäämällä ominaisuuksia Firefoxiin. Laajennukset ovat useimmin kolmansien osapuolten kehittämiä ohjelmia, jotka muokkaavat tapaa, jolla Firefox toimii.

Suositellut laajennukset ovat tarkastettuja laajennuksia, jotka täyttävät korkeimmat turvallisuus-, toiminnallisuus- ja käyttäjäkokemusvaatimukset. Firefoxin henkilöstö arvioi huolellisesti jokaisen laajennuksen, ennen kuin sille myönnetään Suositeltu laajennus -asema.

Kaikki Suositellut laajennukset löydät tältä Firefoxin Suositellut laajennukset -sivulta.

Näin Suositellut laajennukset valitaan

Mozillan henkilöstö tunnistaa Suositeltu laajennus -aseman arvoisen sisällön. Laajennuksia arvioidessaan tarkastajat kiinnittävät huomiotaan erityisesti näihin asioihin:

• Laajennuksen esimerkillinen toiminta
    Kaikkien suositeltujen laajennusten tulee tietenkin toimia lupaamallaan tavalla, mutta niiden tulee myös tehdä tämä esimerkillisellä tavalla. Saatavilla on esimerkiksi mainosten estäjiä, mutta ne kaikki eivät ole yhtä tehokkaita.
  • Laajennuksen turvallisuus
    Firefox on sitoutunut auttamaan sinua suojautumaan kolmansien osapuolten ohjelmistolta, jotka voivat vahingossa vaarantaa tietosi, tai pahimmassa tapauksessa tietoisesti rikkoa yksityisyydensuojaasi. Ennen kun laajennus saa Suositeltu laajennus -aseman, Firefoxin tekniset asiantuntijat suorittavat sille perusteellisen teknisen tarkastuksen.
  • Laajennus tarjoaa poikkeuksellisen käyttäjäkokemuksen
    Suositeltuja laajennuksia tulee olla miellyttävää käyttää. Tarkastajat etsivät sisältöä, joka on hyvin suunniteltua ja luonnolista käyttää.
  • Laajennuksen sopivuus suurelle kansainväliselle yleisölle
    Suositeltu laajennus -aseman saavuttamiseksi tarvittavan perusteellisen tarkastuksen vuoksi Suositeltuja laajennuksia voi olla vain muutama sata tai vähemmän kerrallaan. Yritämme valita sisältöä, joka on käyttökelpoista kansainvälisesti.
  • Laajennuksen aktiivinen kehitystyö
    Suositeltujen laajennusten kehittäjien on aktiivisesti ylläpidettävä laajennustaan varmistaakseen, että se täyttää Firefox-käyttäjien tarpeet.

Täältä löydät Suositellut laajennukset

Voit selailla Suositeltuja laajennuksia addons.mozilla.org (AMO) -jakelualustalla, josta löydät tuhansia laajennuksia ja teemoja (esimerkiksi Firefoxin ulkoasuja). Suositellut laajennukset tunnistaa erityisestä "Suositeltu" -merkinnästä:

recommended-badge

Suositellut laajennukset voit löytää myös Firefoxilla selattaessa ja Lisäosien hallinnasta.

Laajennuksen Suositeltu-asemaa ei voi ostaa

Kehittäjä ei voi ostaa laajennukselleen Suositeltu-asemaa. Kaikki suositeltu sisältö valitaan ainoastaan ainoastaan sen perusteella, että ne tarjoavat Firefoxin käyttäjille loistavia selaustyökaluja ja selauskokemuksia.

Ei-suositellun laajennuksen asentamisen riskit

Saatavilla on tuhansia laajennuksia ja suurin osa niistä on kehitetty vilpittömänä tarkoituksena tarjota ihmisille käyttökelpoisia työkaluja ja ominaisuuksia. Mutta jopa kaikkein vilpittömimmässä tarkoituksessa kehitetyt laajennukset saattavat tahtomattaan vaarantaa käyttäjän yksityisyyttä.

Sen lisäksi - valitettavasti - liikkeellä on toimijoita, joiden tarkoituksena on vain varastaa käyttäjän henkilökohtaisia tietoja. Eräs tapa on harhauttaa käyttäjä asentamaan vahingollinen laajennus.

Suositeltujen laajennusten tiukan tarkastuskäytännön vuoksi jokaisen laajennuksen on käytävä läpi tiukka tekninen tarkastus, jossa varmistetaan, että laajennus noudattaa Mozillan laajennuskäytäntöjä.

Yksinkertaistaen, vaikka laajennus ei ole Suositeltu laajennus, se ei tarkoita sitä, että laajennus on turvaton. Se tarkoittaa ainoastaan sitä, että Mozilla ei ole tehnyt sille perusteellista arviointia ja sitä tulisi käyttää omalla vastuulla. Lisätietoja laajennuksen itsearvioimisesta saat artikkelista tips for assessing the safety of an extension.

Suositellut teemat

Teemat antavat mahdollisuuden muuttaa Firefoxin ulkoasua. Yhteisön ylläpitämä tiimi arvioi Suositeltuja teemoja korkean esteettisen laadun, resoluution ja rakenteen näkökulmasta.

Huomaa: Koska teemat eivät muodosta mitään turvallisuusriskiä, ne eivät käy läpi turvallisuustarkastelua. Siitä huolimatta kaikkien Firefoxin teemojen on noudatettava Mozillan laajennuskäytäntöjä, käyttöehtoja ja laajennussisältöjen sisältöohjeita.

Laajennuksen ehdottaminen Suositelluksi laajennukseksi

Jos löydät laajennuksen, jonka tulisi mielestäsi olla Suositeltu laajennus, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen amo-featured [at] mozilla [piste] org ja liitä viestiin linkki laajennuksen AMO-sivuun.