Add-ons voor Thunderbird – Veelgestelde vragen

Thunderbird Thunderbird Last updated: 9 months, 2 weeks ago 66% of users voted this helpful
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Wat is een add-on?

Add-ons zijn extensies en andere toevoegingen die nieuwe functionaliteiten aan Thunderbird toevoegen of de vormgeving ervan wijzigen. Thunderbird bevat een open, uitbreidbare ontwerp- en programma-architectuur. Hierdoor kunnen mensen ‘add-ons’ voor Thunderbird maken.

Wie maakt add-ons?

Add-ons worden meestal gemaakt door vrijwilligers, typisch niet de ontwikkelaars van Thunderbird. Thunderbird host een website voor de verspreiding van add-ons, maar Thunderbird is niet verantwoordelijk voor ondersteuning van add-ons. Als u hulp nodig hebt bij een add-on, dient u contact op te nemen met de maker van de add-on.

Wat en waar is de Add-onbeheerder?

De Add-onbeheerder is de centrale interface voor vermelding, bijwerken, inschakelen, uitschakelen, verwijderen en installeren van add-ons. Klik om de Add-onbeheerder te openen op de menuknop De afbeelding ‘fx89menuButton’ bestaat niet. en klik op Add-ons en thema’s.

De Add-onbeheerder bevat meerdere panelen:

• Aanbevelingen: lijst met populaire en aanbevolen add-ons.
  • Extensies: lijst met geïnstalleerde extensies (add-ons die functionaliteit aan Thunderbird toevoegen).
  • Thema’s: lijst met geïnstalleerde thema’s (add-ons die het uiterlijk van Thunderbird wijzigen).

Waar kan ik add-ons verkrijgen?

De meeste add-ons voor Thunderbird worden verspreid via de Thunderbird-add-onswebsite (hoewel schrijvers hun add-ons op elke gewenste wijze kunnen verspreiden). U kunt met een webbrowser op de add-onswebsite zoeken en bladeren. U kunt ook de Add-onbeheerder openen en naar add-ons zoeken door zoektermen in het zoekveld in de rechterbovenhoek in te geven, of door de lijst met aanbevolen add-ons in het paneel Aanbevelingen bladeren.

Hoe zie ik welke add-ons zijn geïnstalleerd?

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies of Thema’s.

Hoe installeer ik een add-on?

Lees hiervoor Een add-on installeren in Thunderbird.

Hoe configureer ik add-ons?

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies voor alle geïnstalleerde extensies (alleen extensies kunnen worden geconfigureerd).
    TB102Add-onsExtensions
    • Als de add-on een optiespagina heeft, toont het extensie-item een moersleutelpictogram TB102WrenchIcon.
  3. Klik op het moersleutelpictogram om instellingen voor de extensie te bekijken of te wijzigen.

Hoe wijzig ik het updategedrag van een add-on?

Het standaard updategedrag kan worden gewijzigd door de instelling Add-ons automatisch bijwerken in het menu achter het tandwielpictogram van de Add-onbeheerder om te schakelen.

MenuUnderCogWheel

Het updategedrag van elke add-on kan ook individueel worden ingesteld:

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies of Thema’s.
  3. Klik op de naam van een add-on om de beheerpagina te openen.
  4. Scroll naar de vermelding Automatische updates toestaan en selecteer Aan of Uit in plaats van Standaard.

Hoe werk ik een add-on handmatig bij?

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies of Thema’s.
  3. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Op updates controleren.
  4. Het menupictogram (drie puntjes) van alle add-ons die kunnen worden bijgewerkt, wordt aangeduid met een kleine blauwe stip.
  5. Klik op de drie puntjes en selecteer Bijwerken.

Wat als mijn add-on niet werkt?

Als u hebt bijgewerkt naar een nieuwere versie van Thunderbird of de betaversie van Thunderbird gebruikt, en een add-on niet werkt of niet kan worden geïnstalleerd, dan is het mogelijk dat de schrijver van de add-on die versie niet ondersteunt. U kunt dan contact opnemen met de schrijver zoals hieronder beschreven. Het is echter ook mogelijk dat de add-on niet meer door de schrijver wordt onderhouden. Thunderbird informeert u of de ondersteuning mogelijk is gestopt (gedefinieerd als niet meer bijgewerkt in het afgelopen jaar), en ook of er een alternatieve add-on beschikbaar is. U kunt ook de op zichzelf staande, webgebaseerde versie van het hulpmiddel Extension Finder gebruiken om naar alternatieve add-ons te zoeken.

Neem contact op met de schrijver van de add-on voor ondersteuning, zoals beschreven op de beheerpagina van de add-on.

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies of Thema’s.
  3. Klik op de naam van de defecte add-on.
  4. Open de beheerinformatie.
  5. Scroll in het tabblad Details naar de vermelding Startpagina en open deze.
  6. De startpagina van de add-on vermeldt een ondersteuningswebsite en/of e-mailadres voor ondersteuning.

Hoe schakel ik een add-on uit?

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies of Thema’s.
  3. Schakel de schuifknop rechts naast de add-on om deze uit te schakelen en te voorkomen dat deze wordt geladen.

Hoe de-installeer ik een add-on?

Zorg, voordat u een add-on de-installeert, dat u een reservekopie hebt gemaakt van alle gegevens die met die add-on samenhangen. Alle door add-ons opgeslagen gegevens worden verwijderd als u de add-on verwijdert.

1. Open de Add-onbeheerder.
  2. Wissel naar het paneel Extensies of Thema’s.
  3. Klik op het menupictogram (drie puntjes) en selecteer Verwijderen.

De add-onbeheerder toont bovenaan een knop Ongedaan maken om de add-on te herstellen (inclusief de gegevens). Als de add-onbeheerder wordt gesloten, is de add-on definitief verwijderd.

Hoe maak/ontwikkel ik een add-on?

U kunt informatie over ontwikkeling van add-ons voor Thunderbird vinden op developer.thunderbird.net (DTN).